ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Παύλος Χρηστίδης Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

 

Ένας νέος άνθρωπος, δικηγόρος, ως εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣOΚ έρχεται να κάνει πράξη την ουσιαστική ανανέωση στα πρόσωπα που κάνει το κόμμα.

 

Κύριε Χρηστίδη είστε νέος επιστήμονας (Δικηγόρος), διατελέσατε Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ήσασταν υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την ΕΛΙΑ και πρόσφατα τοποθετηθήκατε ως εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Νοιώθετε ότι η πορεία μέσα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ που ακολουθήσατε σας δικαιώνει ως νέο άνθρωπο ; Υπάρχει χώρος για νέους ανθρώπους στην πολιτική; 

Ανήκω σε μια γενιά, για την οποία η πολιτική θεωρείται το “απόλυτο κακό”. Όμως, μόνο μέσω της συλλογικής δράσης μπορούμε να αλλάξουμε ειρηνικά τους παραλογισμούς της εποχής μας. Ασκώντας δικηγορία εδώ και έξι χρόνια έχω μάθει να ακούω τους ανθρώπους, να ασχολούμαι με τα πραγματικά προβλήματα και να προσπαθώ να βρίσκω λύσεις. Η πολιτική είναι τρόπος έκφρασης και δράσης μέσα από τη συλλογικότητα ενός πολιτικού φορέα. Η πολιτική έχει ανάγκη από νέα αντίληψη. Τα προβλήματα του τόπου μας έχουν εκλάβει νέες διαστάσεις που για να αντιμετωπιστούν απαιτούνται νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέα μυαλά, που με εφόδιο την εμπειρία των μεγαλύτερων θα μπορέσουν να μας οδηγήσουν στη νέα σελίδα της ιστορίας. 

Η νέα γενιά πιστεύετε θα παίξει κάποιο ρόλο στις επικείμενες εκλογές; 
 
Οι εκλογές στις 20  Σεπτέμβρη είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη χώρα. Είναι οι πρώτες εκλογές, μετά την κατάρρευση του δίπολου μνημονίου – αντιμνημόνιου. Είναι εκλογές μετά από ένα παρελκυστικό δημοψήφισμα και μετά την υπογραφή του επαχθέστερου μνημονίου για τη χώρα μας. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος από το σύνολο του παλαιού πολιτικού συστήματος και δεν ξέρει πλέον από πού να πιαστεί. Όταν λοιπόν, το παλαιό πεθαίνει, το νέο πρέπει να γεννηθεί. Η νέα γενιά επωμίζεται με την ελπίδα του λαού για μια νέα αλλαγή, για μια νέα πορεία που θα οδηγήσει την πατρίδα μας στη μεταμνημονιακή εποχή. Επιτρέψτε μου να πω πως αυτές οι εκλογές είναι το στοίχημα της νέας γενιάς. Αν ο κόσμος εμπιστευθεί νέες νοοτροπίες, η χώρα θα βγεί από τη δίνη στην οποία έχει περιέλθει.
 
Η κα. Γεννηματά ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει μια νέα προσπάθεια για τη δημιουργία του Τρίτου Πόλου στον χώρο της Κεντροαριστεράς και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας δημιουργώντας συμμαχίες, με απώτερο στόχο την διεύρυνση του πολιτικού ακροατηρίου πριν και μετά τις εκλογές. Πιστεύετε ότι η πρόσφατη συνεργασία σας με την ΔΗΜΑΡ, θα βρείτε συμπαραστάτη τη κοινωνία και τον κεντροαριστερό πολίτη; 

Η συμπαράταξη αυτή καλύπτει την κοινωνική ανάγκη για αλλαγές με προοδευτικό πρόσημο. Την ώρα που άλλοι διασπώνται, εμείς ενώνουμε δυνάμεις. Με βάση αρχές, αξίες, ιδέες. Έχει έρθει η ώρα να ξεπεραστούν οι προσωπικές εμμονές και να κινητοποιηθούν οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις αυτού του τόπου. Η πρόσκλησή μας αφορά κάθε προοδευτικό δημοκρατικό πολίτη, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι η σοσιαλδημοκρατία μπορεί να αποτελέσει τη λύση.  

Ο Τσίπρας έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι μαζί σας δεν συνεργάζεται μετά τις εκλογές. Τι θα κάνετε στην περίπτωση που το ΣΥΡΙΖΑ είναι πάλι πρώτο κόμμα; Ποια θα είναι η στρατηγική σας μετά τις εκλογές; Θα συμμετέχετε σε κυβέρνηση συνεργασίας άνευ όρων; 

Στην κοινοβουλευτική περίοδο που έληξε, δεν υπήρξαμε ποτέ οπαδοί της στείρας άρνησης, ακόμα και στην εύκολη καρέκλα της αντιπολίτευσης. Για το ΠΑΣΟΚ η συμμετοχή στην κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός. Λευκές επιταγές δε δίνουμε σε κανένα. Στηρίξαμε την απερχόμενη κυβέρνηση όταν το επέβαλλε το συμφέρον της χώρας μας. Χρειαζόμαστε κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή λαϊκή υποστήριξη, με την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ είναι μία, ενιαία και αδιαπραγμάτευτη, η ασφαλής έξοδος της χώρας από την κρίση, η σταθερή πορεία της στην Ευρώπη, η στήριξη όσων πολιτών το έχουν ανάγκη.

Αισθάνεστε δικαιωμένοι ως κόμμα για τις επιλογές που κάνατε στο παρελθόν; 

Το να μιλάς για «δικαίωση» μετά από πέντε χρόνια κρίσης είναι για μένα χωρίς σημασία. Μακάρι να είχαμε διαψευσθεί. Αλλά δυστυχώς ως κόμμα επιβεβαιωθήκαμε. Επιβεβαιώθηκε πως το μνημόνιο - αντιμνημόνιο στήθηκε για να κάνουν κάποιοι πολιτικές και επιχειρηματικές καριέρες. Αν  η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν ενταχθεί στην εθνική στρατηγική το 2010, σήμερα θα είχαμε ξεπεράσει την Κρίση. Με τους παιδαριώδεις χειρισμούς και τις επιλογές προσώπων του κ. Τσίπρα ,δε, χάθηκαν οι κόποι και οι θυσίες που είχε κάνει ο Λαός πέντε ολόκληρα χρόνια. Η χώρα βρέθηκε να εκλιπαρεί για την παραμονή στο ευρώ και αναγκαστηκε να πάρει μέτρα πολύ χειρότερα από αυτά που χρειαζόταν το Δεκέμβρη. «Επιβεβαίωση» λοιπόν είναι αυτό που χαρακτηρίζει τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαίωση των δυσάρεστων, αλλά αναγκαίων που έλεγε στο λαό, τη στιγμή που άλλοι έταζαν Ζάππεια και προγράμματα Θεσσαλονίκης. Επιβεβαίωση της αλήθειας που είπε το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή στο λαό, και τη στήριξε με κάθε πολιτικό κόστος. 

Υπάρχει τελικά ελπίδα; Γιατί η τελευταία που ερχόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον έχασε τον δρόμο. 

Ελπίδα υπάρχει. Αλλά δεν έρχεται με εύκολα λόγια και κάλπικες υποσχέσεις. Έρχεται με ειλικρίνεια, με αξιοπιστία, με σχέδιο.
Το ΠΑΣΟΚ έρχεται στις εκλογές με πρόγραμμα συγκεκριμένο, κοστολογημένο που μεριμνά για τα κοινωνικά στρώματα και τις ηλικιακές ομάδες που το έχουν ανάγκη.  
Για εμάς, η Ελλάδα είναι ταυτισμένη με την ελπίδα και την
αισιοδοξία.  

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή