Ερώτηση στην Βουλή από Βουλευτές του ΚΚΕ για την Απόδοση του κλειστού γυμναστηρίου Μαραθώνα στον αθλητικό-πολιτιστικό σύλλογο ΜΕΣΜΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Απόδοση του κλειστού γυμναστηρίου «Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου» στον αθλητικό-πολιτιστικό σύλλογο ΜΕΣΜΑ

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει στον αθλητικό-πολιτιστικό σύλλογο ΜΕΣΜΑ στο Μαραθώνα Αττικής, εξαιτίας της στάσης της δημοτικής αρχής να δεσμεύσει το μοναδικό χώρο, που διέθετε ο συγκεκριμένος σύλλογος, για την άθληση των μελών του και την υλοποίηση των δραστηριοτήτων του.

 

Συγκεκριμένα: Ο ΜΕΣΜΑ αποτελεί έναν ιστορικό αθλητικό-πολιτιστικό σύλλογο που δραστηριοποιείται στο Δήμο Μαραθώνα. Εδώ και δεκαετίες προσφέρει πολύτιμο έργο στον τομέα της άθλησης και του πολιτισμού, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της νεολαίας της περιοχής. Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος διαθέτει τμήματα καλαθοσφαίρισης (μίνι-παιδικό-εφηβικό-αντρικό) γυναικεία τμήματα βόλεϊ (κορασίδες-παγκορασίδες-γυναίκες), τμήματα ρυθμικής και ενόργανης, ζωγραφικής και παραδοσιακών χoρών. Απασχολεί περίπου 200 άτομα.

Πριν λίγους μήνες η δημοτική αρχή εκδίωξε το σύλλογο απ’ το μοναδικό χώρο στο Μαραθώνα, στον οποίο θα μπορούσε να στεγάσει τις δραστηριότητές του. Πρόκειται για το κλειστό γυμναστήριο στο χώρο της «Αφετηρίας Μαραθώνιου Δρόμου», τον οποίο η δημοτική αρχή αυθαίρετα δέσμευσε, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει για συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Ο λόγος περί ακαταλληλότητας του χώρου που επικαλέστηκε η δημοτική αρχή είναι πέρα για πέρα υποκριτικός. Αν και ο συγκεκριμένος χώρος όντως δεν πληροί τις προδιαγραφές για τη διενέργεια επίσημων αγώνων, εντούτοις θα μπορούσαν εκεί να γίνονται προπονήσεις για τα τμήματα μπάσκετ, βόλεϊ, καθώς και να στεγαστούν οι δραστηριότητες για τα υπόλοιπα τμήματα. Άλλωστε, ο συγκεκριμένος χώρος κατασκευάστηκε για να είναι γυμναστήριο και όχι αίθουσα δημοτικού συμβουλίου!

Η υποκρισία της δημοτικής αρχής αποδεικνύεται και απ’ το εξής γεγονός: Ενώ επικαλείται την ακαταλληλότητα του χώρου, δε λέει κουβέντα για το γεγονός ότι ο σύλλογος αναγκάζεται να μεταφέρει τις δραστηριότητές του σε πολύ πιο ακατάλληλους χώρους, όπως το γυμναστήριο του Γυμνασίου-Λυκείου Μαραθώνα.

Επίσης, παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή έχει υποσχεθεί στο σύλλογο την παραχώρηση κλειστού γηπέδου, ιδιοκτησίας της Τράπεζας Πειραιώς, που θα μισθώσει εταιρία του Δήμου Μαραθώνα, ελάχιστα πράγματα έχουν μέχρι σήμερα γίνει, έτσι ώστε να παραχωρηθεί αυτός ο χώρος και να διαμορφωθεί κατάλληλα για να στεγάσει τις δραστηριότητες του συλλόγου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και παρά τις προσπάθειες των μελών της διοίκησης του συλλόγου, ο σύλλογος να μη λειτουργεί, όπως πρέπει, και νέοι άνθρωποι ν’ αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο και σε μια περιοχή, που ελάχιστοι αθλητικοί χώροι υπάρχουν για την άσκηση των νέων ανθρώπων, και όχι μόνο. Το Υπουργείο και η Περιφέρεια Αττικής έχουν μεγάλη ευθύνη να μεριμνούν, έτσι ώστε οι λιγοστοί αθλητικοί χώροι, που υπάρχουν στους δήμους της Αττικής, ν’ αξιοποιούνται πραγματικά για το σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκαν και όχι για άλλους σκοπούς.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε άμεσα να αποδοθεί απ’ το δήμο Μαραθώνα στο σύλλογο ΜΕΣΜΑ το κλειστό γυμναστήριο «Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου», προκειμένου να αξιοποιηθεί ως χώρος άθλησης και πολιτισμού;

Οι Βουλευτές

Γιάννης Γκιόκας

Λιάνα Κανέλλη

Χρήστος Κατσώτης

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή