Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα: Αίτημα ΑΜΕΣΗΣ επαναλειτουργίας του ιατρείου στο Μαραθώνα

Στο τέλος Μαΐου ο γιατρός του ΕΣΥ που στελέχωνε το περιφερειακό ιατρείο του Μαραθώνα (υπάγεται στην 5η ΥΠΕ), παραιτήθηκε και μετακόμισε στην Κύπρο.

Η λειτουργία του ιατρείου ήταν για χρόνια στήριγμα και σημαντική σιγουριά για όλους μας και ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους.

22-5-2018 θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο  την ανάγκη  άμεσης αναπλήρωσή του.

21-06-2018 Απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο σας (αρ.πρωτοκ. 2588),  ζητώντας την ταχύτερη επαναλειτουργία του ιατρείου στο Μαραθώνα.

28-6-2018 Η 1η ΥΠΕ με το 30789 κάλεσε αν υπάρχει ενδιαφέρων γενικών ιατρών της περιφέρειάς της, για τρίμηνη στελέχωση του ιατρείου χωρίς αποτέλεσμα.

12-7-2018 Με νέο έγγραφό μας ζητήσαμε από το Υπουργείο σας να  μεταφερθεί το Περιφερειακό Ιατρείο Μαραθώνα στην 1η ΥΠΕ από την 5η ΥΠΕ όπου υπάγεται και πιο συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης (η Ν. Μάκρη αποτελεί Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Μαραθώνα).

Αυτό θα εξασφαλίσει σωστότερη υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού καθώς στο ΚΥ Ν. Μάκρης υπάρχουν και άλλες ιατρικές ειδικότητες .

Έχουν περάσει τέσσερις μήνες χωρίς να λειτουργήσει το ιατρείο του Μαραθώνα με σοβαρές συνέπειες ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους που εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους καθώς είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν στο ΚΥ Ν. Μάκρης.

Επειδή πληροφορηθήκαμε ότι η υπόθεση βρίσκεται στο γραφείο σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε ΑΜΕΣΑ για τη λύση του προβλήματος.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή