Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Βλάσσης Σιώμος στην Αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε. που συναντήθηκε με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στην Αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε., με επικεφαλής τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, που συναντήθηκε με το νέο Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τροποποιήσεις και οι αλλαγές που απαιτούνται στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» προκειμένου να διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα των Δήμων, καθώς και όλα τα ανοιχτά θέματα θεσμικού και οικονομικού χαρακτήρα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού. 

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε: 

«Βρεθήκαμε εδώ σήμερα με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργο Πατούλη προκειμένου να καταστήσουμε σαφή την ανάγκη επανεκκίνησης ενός εποικοδομητικού διαλόγου, προκειμένου να αναζητηθούν από κοινού λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι. Σε αυτό το πλαίσιο προτείναμε τη συγκρότηση κοινής επιτροπής με τη συμμετοχή αιρετών και εκπροσώπων του υπουργείου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού, πρόταση που έγινε δεκτή από τον υπουργό. 

Ετέθησαν επίσης τα σοβαρά θέματα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των Δήμων, που καθιστούν δύσκολη την κυβερνησιμότητα τους, προβλήματα για τα οποία το Υπουργείο δεσμεύθηκε ότι θα βρεθεί τρόπος για την επίλυση τους, κυρίως μέσα από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», αλλά και άλλους κοινοτικούς πόρους και προγράμματα,  από τα οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είχε μέχρι σήμερα χρηματοδοτηθεί».

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή