Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαραθώνα : Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           10-9-2018

Μέτρα στήριξης πληγεισων περιοχών αρμοδιότητας ΥΠΕΣ

 Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση και συνεργάτες του είχε αντιπροσωπεία του ΔΣ και μελών της Ένωσης Γονέων Δήμου Μαραθώνος, την Τετάρτη 5-9-2018.

Αντικείμενο της σύσκεψης που ακολούθησε αποτέλεσαν τα διαλαμβανόμενα στο υπόμνημα (αρ. πρωτ. 0021/20-8-2018), που είχε υποβάλει η Ένωση Γονέων Δήμου Μαραθώνος στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα «Μέτρα Στήριξης Σχολικών Μονάδων Δήμου Μαραθώνα» και συγκεκριμένα τα παρακάτω αιτήματα :

 

  • Διπλασιασμός όλων των δόσεων της σχολικής χρονιάς 2018-19 της χρηματοδότησης ΚΑΠ λειτουργικών δαπανών σχολικών μονάδων, που καταβάλλονται από το Υπουργείο Εσωτερικών προς το Δήμο Μαραθώνος.

 

  • Τριπλασιασμός των χρηματοδοτήσεων ΚΑΠ συντηρήσεων σχολικής στέγης (ΣΑΤΑ), που καταβάλλονται σε ετήσια βάση από το Υπουργείο Εσωτερικών προς το Δήμο Μαραθώνος.

 

  • Άμεση τοποθέτηση Σχολικού Φύλακα στο πυρόπληκτο 2ο Γυμνάσιο Ν. Μάκρης στο Ν. Βουτζά.

 

Επισημαίνεται ότι αυτού του είδους οι χρηματοδοτήσεις προβλέπονται στον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό και προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη λειτουργία και τη συντήρηση των σχολικών μονάδων.

 

Ο Υπουργός ζήτησε λεπτομερή ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου μας και συμφώνησε με την αναγκαιότητα ικανοποίησης των αιτημάτων. Δεδομένου ότι τα παραπάνω αιτήματα άπτονται σε αρμοδιότητες των ΟΤΑ, δεσμεύτηκε ότι εντός των ημερών θα υπάρξει συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Μαραθώνα και της ΚΕΔΕ, όπως προβλέπει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, προκειμένου να δρομολογηθεί η ικανοποίησή τους.

 

 

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή