Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαραθώνα: ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΛΗΓΕΙΣΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η Ένωση Γονέων Δήμου Μαραθώνα υπέβαλε υπόμνημα (αρ. πρωτ. 0020/20-8-2018) στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων με θέμα «Μέτρα Στήριξης Σχολικών Μονάδων Δήμου Μαραθώνα».

Στο υπόμνημα περιλαμβάνονται αιτήματα και ανάγκες της σχολικής κοινότητας του Δήμου Μαραθώνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23 ης Ιουλίου 2018 με έμφαση στα σχολεία 2 ο Γυμνάσιο Ν. Μάκρης (Ν. Βουτζάς), Δημοτικό και Ν/Γ Αγίας Μαρίνας και Λύκειο Ν. Μάκρης, στα οποία φοιτούν οι περισσότεροι μαθητές από τις πυρόπληκτες περιοχές. Ακολούθησαν δύο συναντήσεις με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων στις οποίες συμμετείχαν η Ένωση Γονέων του Δήμου Μαραθώνα, μέλη του ΔΣ της Ένωση Γονέων Ραφήνας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων των πυρόπληκτων περιοχών.

Στην πρώτη συνάντηση (27-8-2018) συζητήθηκαν τα παρακάτω:

- Νομοθέτηση ευεργετικών μέτρων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ΟΛΩΝ των απόφοιτων της 3 ης Λυκείου, και επέκταση των παραπάνω ευεργετικών μέτρων και για τους απόφοιτους Λυκείου του 2019.

- Πλήρης κάλυψη όλων των θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού (και ειδικοτήτων) καθώς και την τοποθέτηση Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών στα πληγέντα σχολεία.

- Αποδοχή όλων των αιτημάτων Παράλληλης Στήριξης στα πληγέντα σχολεία.

- Πλήρης λειτουργία των απαιτούμενων Τμημάτων Ένταξης στα πληγέντα σχολεία.

- Διεξαγωγή σεμιναρίων στο διδακτικό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων Δήμου Μαραθώνα, με θέμα τη διαχείριση των πυρόπληκτων μαθητών σχετικά με τις ψυχολογικές επιπτώσεις της καταστροφής στη μαθητική κοινότητα.

Στην δεύτερη συνάντηση (30-8-2018) ο υπουργός μας διαβεβαίωσε για την υλοποίηση των αιτημάτων μας και με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, την Πέμπτη 30-8-2018 συμφώνησε και δεσμεύτηκε για τα παρακάτω:

Α) Το δικαίωμα μετεγγραφής σε Τμήμα Α.Ε.Ι. καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφόμενων που χορηγήθηκε με την ΠΝΠ (Α΄138) και την κατ’ εξουσιοδότηση αυτής εκδοθείσα υπουργική απόφαση για την ενίσχυση τέκνων οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23 ης και 24 ης Ιουλίου 2018, θα επεκταθεί σε όλους τους φοιτητές μόνιμους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Β) Για τα παιδιά μόνιμους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23 ης και 24 ης Ιουλίου 2018, οι οποίοι δεν εμπίπτουν στην προσαύξηση μορίων που προβλέπεται στην υπουργική απόφαση για την ενίσχυση τέκνων οικογενειών, θα υπαχθούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις του επόμενου έτους (2019) στο ειδικό ποσοστό της παρ. 4 του άρθρου 42 του ν. 4521/2018 για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα σχολεία της περιοχής θα ενισχυθούν με έκτακτο προσωπικό ειδικοτήτων (ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι) καθώς και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνεχής συνεργασία της Ένωσης Γονέων του Δήμου Μαραθώνα με τα Υπουργεία Παιδείας και Υποδομών με στόχο την κάλυψη όλων των αναγκών των πληγέντων σχολείων μας από την αρχή της χρονιάς καθώς και την επίλυση τυχόν θεμάτων που μπορεί να προκύψουν.

Η Ένωση Γονέων Δήμου Μαραθώνα αναμένει την υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεων καθώς θα βοηθήσουν τα παιδιά μας να έχουν μια ομαλή επιστροφή στα θρανία της σχολικής κοινότητας του τόπου μας.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή