Σύσκεψη Ένωσης Γονέων με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Συνάντηση με τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, είχαν το ΔΣ και μέλη της Ένωσης Γονέων Δήμου Μαραθώνος, την Πέμπτη 23/8/2018.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε με θέμα την λήψη μέτρων στήριξης των σχολικών μονάδων και των μαθητών του Δήμου μας, ένα μήνα ακριβώς μετά την καταστροφική πυρκαγιά, συμμετείχαν συνεργάτες του Υπουργού όπως η διευθύντρια του γραφείου του Έφη Καμπά, ο Πρόεδρος της Κτ. Υπ. ΑΕ Γιώργος Μπιτάκος και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Κτ. Υπ. ΑΕ Γιάννης Χαρωνίτης.

 

            Συζητήθηκαν οι ανάγκες όλων των σχολείων του Δήμου Μαραθώνος, με έμφαση στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Μάκρης (Ν. Βουτζάς), το Δημοτικό και το Ν/Γ Αγίας Μαρίνας και το Λύκειο Ν. Μάκρης, στα οποία φοιτούν οι περισσότεροι μαθητές από τις πυρόπληκτες περιοχές.

 

            Ο Υπουργός και το επιτελείο του δεσμεύτηκαν για τα παρακάτω :

-        Θα τοποθετηθεί άμεσα σταθμός μέτρησης ρύπων εδάφους και αέρα από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Μάκρης στο Ν. Βουτζά, ώστε να διασφαλιστεί η καταλληλότητα του περιβάλλοντος χώρου και η συνακόλουθη υγεία της σχολικής κοινότητας. Διευκρινίστηκε όμως ότι η εξαγωγή των αποτελεσμάτων θα είναι χρονοβόρα. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Υπουργού οι μέχρι τώρα ενδείξεις δεν είναι ανησυχητικές.

-         Θα απομακρυνθούν άμεσα τα πάσης φύσεως καμένα και επικίνδυνα υλικά, ώστε να εξυγιανθεί τόσο το προαύλιο του 2ουΓυμνασίου στο Ν. Βουτζά, όσο και ο περιβάλλοντας της σχολικής μονάδας χώρος. Για τις συγκεκριμένες εργασίες δραστηριοποιείται ήδη κατάλληλο συνεργείο με χορηγία του ΟΠΑΠ.

-        Θα αποσταλεί συνεργείο της Κτ. Υπ. ΑΕ (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων-ΟΣΚ), με σκοπό της καταγραφή των αναγκών όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Μαραθώνος. Η καταγραφή θα αρχίσει από το 2ο Γυμνάσιο Ν. Μάκρης, το Δημοτικό και Ν/Γ Αγίας Μαρίνας και το Λύκειο Ν. Μάκρης και σταδιακά θα συνεχιστεί σε όλα τα άλλα. Μετά την καταγραφή θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις αποκατάστασης των προβλημάτων για κάθε σχολείο. Οι παρεμβάσεις, εκτός των άλλων, θα αφορούν και ζωτικές χρόνιες ελλείψεις, όπως τα σχέδια πυρασφάλειας, αντισεισμικής προστασίας και γενικότερα ζητημάτων ασφάλειας και υγιεινής των σχολειών.

-        Η Κτ. Υπ. ΑΕ θα εφοδιάσει όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Μαραθώνος με την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή (θρανία, καρέκλες, γραφεία, πινάκες διδασκαλίας κλπ), ανταποκρινόμενη στα αιτήματα που έχουν υποβάλλει ή θα υποβάλλουν οι διευθύνσεις των σχολειών.

-        Θα ικανοποιηθούν τάχιστα όλα τα αιτήματα για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, με την προϋπόθεση να υποδειχθούν στην Κτ. Υπ. ΑΕ τα κατάλληλα ακίνητα (είτε για αξιοποίηση είτε για απαλλοτρίωση).

-        Εξετάζεται η τοποθέτηση πεζογεφυρών σε σημεία της Λ. Μαραθώνος, όπως στην Αγία Μαρίνα και το ΕΠΑΛ, για την ασφαλή διέλευση των μαθητών προς και από τα σχολεία τους.

-        Θα διατηρηθεί η αστική γραμμή Ν. Βουτζά – Μαραθώνα, μέχρι τη ριζική αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών σε όλη την Αττική, που όπως μας διαβεβαίωσε ο Υπουργός θα υλοποιηθεί εντός των επόμενων 4-5 μηνών (μητροπολιτική συγκοινωνία).

 

Πέρα από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και σε συνάρτηση με την πρόσφατη τραγική καταστροφή, ο Υπουργός ζήτησε ειδικά από τη σχολική κοινότητα του Δήμου Μαραθώνος, να ευαισθητοποιηθεί στην προστασία του περιβάλλοντος και του αλληλοσεβασμού μεταξύ των συμπολιτών μας. Στόχος της ευαισθητοποίησης μας να είναι, σε συνδυασμό με την ανάληψη των απαιτούμενων ενεργειών από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, να μη θρηνήσουμε στο μέλλον συμπολίτες μας από αυθαίρετες παρεμβάσεις, όπως φραγή διόδων διαφυγής σε οικισμούς και αιγιαλό, οικοδόμηση/κλείσιμο ρεμάτων, άναρχη απόρριψη απορριμμάτων κλπ. 

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή