Στέργιος Τσίρκας : Ανοιχτή Επιστολή προς Ψηνάκη

Απο : ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ          Προς Δήμαρχο : ΨΗΝΑΚΗ ΗΛΙΑ

Μαραθώνας 26/8/2018

Κύριε Δήμαρχε

Όπως γνωρίζετε στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο ζητήθηκε η παραίτηση σας από τη συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών συμβούλων. Απότην μέχρι τώρα στάση σας συμπεραίνω ότι δεν προτίθεστε να παραιτηθείτε.Αυτό όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να ανταποκριθείτε στον ρόλο σας.Να συγκαλέσετε και να παρευρεθείτε σε Δημοτικό συμβούλιο το οποίο πρέπει να γίνει άμεσα.Σε αυτή τη κρίσιμη για το Δήμο μας περίοδο ο ρόλος του Δημοτικού συμβουλίου είναι καθοριστικός και αναντικατάστατος.

Πρόκειται για το σχεδιασμό και την υπεύθυνη ενημέρωση των κατοίκων και κυρίως των πληγέντων πάνω σε σειρά δράσεων που πρέπει να αναληφθούν. 
Κύριε Δήμαρχε ως παράταξη αλλά και ατομικά κάθε σύμβουλος δώσαμε τη μάχη για τη σωτηρία του τόπου και των συνανθρώπων μας τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την καταστροφή.
Σήμερα υπάρχουν υπερεπείγοντα θέματα για τα οποία πρέπει να αποφασίσουμε:
1. Την υγιεινή των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές.
2. Την επίσπευση των διαδικασιών ανοικοδόμησης.
3. Τον καθαρισμό, την αποκομιδή και τον φωτισμό της πληγείσας περιοχής.
4. Τον συντονισμό της καθημερινής εθελοντικής βοήθειας με τρόπους και μέσα που να γίνεται περισσότερο ασφαλής από άποψη υγείας και αποτελεσματικής από άποψη διανομής.
5. Την απλοποίηση και επίσπευση των διαδικασιών χορήγησης των επιδομάτων. 
Επίσης τα θέματα των σχολικών μονάδων εν ‘όψη της νέας σχολικής περιόδου και των πρόσθετων προβλημάτων που δημιουργεί το κλείσιμο του νηπιαγωγείου της Παμμακάριστου πρέπει να διευθετηθούν άμεσα. 
Να σας θυμίσω ότι εκκρεμεί η υλοποίηση της απόφασης ορισμού δικηγόρου για το μεγάλο θέμα του ΧΥΤΑ και των νομικών ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν.

Κύριε Δήμαρχε στα τελευταία δύο Δημοτικά συμβούλια μετά την καταστροφή δεν παραστήκατε ως οφείλατε. Ευελπιστώ ότι έστω και τώρα θα συναισθανθείτε την κρισιμότητα της κατάστασης και το βάρος των ευθυνών σας.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή