Δύναμη πολιτών Μαραθώνα: Δήμαρχε από οργάνωση και συντονισμό πώς πάει η διοίκηση σου;;

ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ.

ΛΑΘΟΣ, ΔΡΑΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΧΑΘΗΚΑΝ!!!

Δήμαρχε από οργάνωση και συντονισμό πώς πάει η διοίκηση σου;;

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Πολλά διαβάσαμε και πολλά είδαμε τις τελευταίες 5-6 μέρες για το πόσο καλά δουλεύει ο Δήμος σε σχέση με την βοήθεια των πυρόπληκτων συντοπιτών μας. Δεν ακούσαμε όμως ούτε είδαμε τίποτα για το τι έκανε ο Δήμος, ο Δήμαρχος και οι Ηρωικοί εναπομείναντες Αντιδήμαρχοι του από τις 23 Ιουλίου  μέχρι τις 11 Αυγούστου και πώς ακριβώς οργάνωσε και συντόνισε την λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου που είναι η ραχοκοκαλιά στη καθημερινή βοήθεια των πασχόντων.

Το Πολιτιστικό  Κέντρο από τις 24/7 στάθηκε πολύτιμος αρωγός σε όσους χρειάζονται βοήθεια, αλλά … να τα πούμε με την σειρά. Τη δεύτερη μέρα μετά την φωτιά και ενώ οι εθελοντές – παρουσία της προέδρου της ΚΕΔΜΑ άρχισαν να βάζουν τις βάσεις οργάνωσης του Κέντρου, παρουσιάστηκε ο Δήμαρχος για 10 λεπτά μας είπε ότι είδε κάνα δύο υπουργούς και έφυγε. Μετά από λίγο ξαναήρθε, μας είπε ότι διορίζει τον εαυτό του Γενικό Συντονιστή και αναπληρώτριες την πρόεδρο της ΚΕΔΜΑ και την κυρία που οργανώνει τους Μαραθωνίους (αυτή απεχώρησε μετά από λίγες μέρες). Έκτοτε και τουλάχιστον μέχρι τις 8 Αυγούστου ο Δήμαρχος δεν φάνηκε στο Κέντρο.

Το βάρος οργάνωσης και λειτουργίας του Κέντρου (υποδοχή των εθελοντών, καταγραφή και προώθηση τους στα διάφορα πόστα, όπως και παραλαβή τακτοποίηση φύλαξη και διανομή εφοδίων, η εξυπηρέτηση σταθμών βοήθειας, η παροχή βοήθειας από πόρτα σε πόρτα των πληγέντων, η ψυχολογική υποστήριξη των κτυπημένων  από την φωτιά συμπολιτών μας και η παροχή φαρμάκων όπου χρειαζόταν οργανώθηκε και λειτούργησε από   επιτελείο εθελοντών όπου συμμετείχαμε. Έτσι μπόρεσε να πει ο Δήμαρχος ότι το κέντρο δούλεψε αποτελεσματικά. Στη Διαύγεια φαίνεται ποιοι δούλεψαν 10-14 ώρες την ημέρα  επί 18 μέρες. Για την ιστορία παρόντες Αιρετοί ήταν οι Κυρίες Ρίζου και Κάκκαρη, και οι Κύριοι Αλεξανδρής, Αστρινάκης και Δελαγραμμάτικας. Φίλοι της Δύναμης Πολιτών μαζί με δεκάδες εθελοντές καθημερινά στελέχωσαν τους τομείς της οργάνωσης του Κέντρου. Ακούραστη πολύωρη προσπάθειά μαζί με τους λιγοστούς δυστυχώς υπαλλήλους που διέθεσε ο Δήμος. Όλοι ξέχασαν τι θα πει ωράριο.

Από τους υπόλοιπους  Αιρετούς πέρασαν μερικοί για φωτογράφηση και μερικοί για καφέ μετά τις 22:00. Αυτά για την ιστορία. Η οργανωτική βοήθεια του Δήμου ανύπαρκτη. Φανταστείτε ότι για φωτοτυπίες έφευγε εθελόντρια από το Κέντρο και πήγαινε στο Δημαρχείο στη Ν. Μάκρη γιατί δεν μας έστειλαν ένα φωτοτυπικό. Τα computers τα βρήκαμε εμείς οι εθελοντές με την πρόεδρο της ΚΕΔΜΑ από δωρητές.(Τα σχολεία είχαν από όλα, σε αγρανάπαυση. Για να μη μας πουν ότι δεν είχαν διαθέσιμα). Ακόμα και στην καταγραφή των πυρόπληκτων για οικονομική ενίσχυση,  εθελοντές μας από τους 4300 καταχωρημένους βοήθησαν.

Και ήρθε αυτή η ….ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα να ισχυριστεί ότι αυτοί που άφησαν τις δουλείες τους και τις οικογένειες τους 20 μέρες για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, χωρίς φανφάρες, φωτογραφίες και συνεντεύξεις, έκαναν ψηφοθηρία εξυπηρετώντας τάχα φίλους … αφήνοντας τους πυρόπληκτους σε δεύτερη μοίρα .

 

Αφού αυτή η φουρνιά των εθελοντών, οργάνωσε και έβαλε λειτουργικά τη δομή στον αυτόματο πιλότο, κτύπησε καμπανάκι ότι ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του μετά από τρεις εβδομάδες και πρέπει επιτέλους ο Δήμος να αναλάβει την λειτουργία του Κέντρου.

Ο Δήμαρχος έβαλε με τα χίλια ζόρια νέα διοίκηση στο Κέντρο με Επικεφαλής Τοπικό Σύμβουλο άλλης παράταξης πάνω από δικό του Αντιδήμαρχο (νέος τρόπος, management, πρωτοποριακός)

      Εμείς της Δύναμης Πολιτών αισθανόμαστε υπερήφανοι για το έργο που προσφέραμε – μαζί με τους άλλους εθελοντές- στην κοινωνία, μακάρι και οι επόμενοι αρμόδιοι να είναι το ίδιο υπερήφανοι με μας.

Για τις υπόλοιπες ιστορίες καθημερινής τρέλας και όχι μόνο θα επανέλθουμε σύντομα. 

 

     Από το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή