Δελτίο Τύπου Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου

Προκαλούν εντυπώσεις και διασπείρουν φοβικά σύνδρομα στους κατοίκους οι διενέργειες μετρήσεων μόλυνσης της ατμόσφαιρας και των υδάτων από ιδιωτικές εταιρείες. Δεν ομιλούν εσκεμμένα  για την υποχρέωσή τους να ενημερώσουν το κοινό με την έγκριση ποίου φορέα διενεργούν αυτές τις μετρήσεις, καθ' ότι μέχρι σήμερα -τουλάχιστον στο δήμο- δεν έχουν γνωστοποιηθεί τέτοιες ενέργειες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αντικρουόμενες ανακοινώσεις δυο τέτοιων φορέων για την ποιότητα νερών στην παραλία "Μαρίκες" στη Δημοτική Κοινότητα Ραφήνας, στην οποία ποτέ μέχρι σήμερα δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, διότι απλούστατα δεν έβρεξε στην περιοχή, άρα δεν μπορούσαν να μεταφερθούν υπολείμματα της καύσης στα θαλάσσια ύδατα.

Καλούμε τους κατοίκους να λαμβάνουν υπόψη τους μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις των κρατικών φορέων, διότι ακόμα και ο τρόπος λήψεως των δειγμάτων έχει ιδιαίτερη σημασία στην εξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί οδηγίες για προφυλάξεις κατά τη διενέργεια εργασιών στα πληγέντα κτίρια και κατά την υλοτόμηση των εκτάσεων και δεν υπάρχει γενικώς και αορίστως πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

Ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και το Ερευνητικό Κέντρο "Δημόκριτος" σύντομα θα  εκδώσουν ανακοινώσεις, ιδίως κατά το διάστημα αποκομιδής του αμιάντου από τις εταιρείες που αρχίζουν τις εργασίες τους στις πληγείσες περιοχές από τη Δευτέρα 20/8/2018.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή