Επείγουσα σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου ζητά ο Στέργιος Τσίρκας

Μαραθώνας 8-8-2018 

Θέμα / Επείγουσα  σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου 

Κύριε Πρόεδρε

Παρακαλούμε όπως συνεδριάσει  άμεσα  το δημοτικό συμβούλιο για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για θέματα που αφορούν τις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να είναι σε συνεχή παρακολούθηση της συνέπειας αυτής της τραγωδίας και  να ενημερώνει και αποφασίζει για θέματα που προκύπτουν  καθημερινά

Ζητούμε την σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για τα παρακάτω θέματα 

1/ Ενημέρωση για μέχρι τώρα ενεργειών  από την  Δημοτική αρχή  όπως για τον καθαρισμό την  ασφάλεια την  ηλεκτροδότηση και λοιπών τρεχουσών ζητημάτων.  

2/    Λήψη απόφασης για αναστολή  και διαγραφή χρέωσης τελών ύδρευσης και δημοτικών φόρων για το τρέχον τετράμηνο και το επόμενο για τις πληγείσες περιοχές Νέο Βουτζα ,Μάτι , Προβάλινθο ,  Αμπελούπολη.  

3/ Λήψη απόφασης για ορισμό  νομικού και οικονομικού συμβούλου για θέματα αιτήσεων προς τις υπηρεσίες για την έκτακτη  οικονομική ενίσχυση.

4/ Αίτημα προς υπουργείο Υγείας για άμεση προτεραιότητα πληγέντων για εξετάσεις από τα κέντρα υγείας και δημόσια  νοσοκομεία .

5/Λήψη απόφασης για απομάκρυνση επικίνδυνων υλικών <ελλενιτ >από εξειδικευμένα συνεργεία

6 /Να δοθεί ο  κατάλογος  των δωρεών  (υλικών  και χρηματικών  προσφορών ) και ορισμό  ως παρατηρητών εκπροσώπων από τις πυρόπληκτες περιοχές για την διάθεση αυτών από τον Δήμο.

7/ Αίτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος για επίσπευση έκδοσης οδηγίας για την έκδοση αδειών επισκευών και αναστήλωσης των κατοικιών  στο περίγραμμα  τους  που επλήγησαν χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες σχετικά με το δασαρχείο.

8/ Οικονομική ενίσχυση όπως προβλέπεται από τον νόμο άμεσα προς τους πληγέντες για την αναστήλωση των κατοικιών τους .

9/ Λήψη απόφασης για ενέργειες άμεσης συγκομιδής των χλωρών κλαδευτικών προϊόντων από όλο τον Δήμο.

10/ Λήψη απόφασης για άμεση παραχώρηση της ανενεργής εδώ και 20 χρόνια  κατασκήνωση του ΝΑΤ στο ΜΑΤΙ  για σχολεία  ,οι φωνές και η ζωντάνια των παιδιών θα δώσουν αισιοδοξία και προοπτική για το Μάτι και όλες τις πληγείσες περιοχές .

11 / Ορισμού ως ημέρα μνήμης για τον Δήμο μας η  23 Ιουλίου.

12/Λήψη απόφασης για διατήρηση  της λεωφορειακής τοπικής εξυπηρέτησης των πληγέντων από τον ΟΑΣΑ για όσο χρειαστεί και να εξυπηρετεί και λοιπούς δημότες κατά την διαδρομή της

13/ Λοιπές προτάσεις συναδέλφων .

 

Για την Ενωμένη Πολιτεία

Τσίρκας Στέργιος

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή