Το «καμμένο» «μάτι» του Σύριζα

γράφει η Χαρά Ξάνθη (Δημοσιογράφος και πολιτευτής της ΝΔ)

Ουδέποτε κατά την τελευταία τριετία είχαμε την ευκαιρία να βγάλουμε τόσα πολλά συμπεράσματα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για την κυβέρνηση της πρώτης φορά «Αριστεράς». Και αυτό είναι μία εξαιρετικά άβολη διαπίστωση, αν υπολογίσουμε πως τα συμπεράσματα αυτά βγήκαν, όπως δυστυχώς συμβαίνει πολλές φορές, μέσα από μία εθνική τραγωδία.

Σε όλα τα επίπεδα καταδείχθηκε ή αναδείχθηκε η ανικανότητα, το ήθος και το ύφος της άσκησης εξουσίας από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρά σκεπτόμενος κάτοικος αυτής της χώρας που να μην πιστεύει πως η διαχείριση της κρίσης υπήρξε όχι μόνο παντελώς ανεπαρκής αλλά ολοκληρωτικά καταστροφική. Όχι, δεν περιμέναμε και δεν απαιτούσαμε από τους αρμόδιους να σβήσουν αμέσως της φωτιά, δαμάζοντας ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο. Περιμέναμε όμως να ενημερωθεί ο κόσμος και να οργανωθεί ένας σωστός απεγκλωβισμός από τον πύρινο κλοιό. Αντ’ αυτού, επικράτησε το απόλυτο χάος και ό,τι διασώθηκε το οφείλουμε στις γενναίες προσπάθειες των πυροσβεστών και των αστυνομικών μας.

Αναδείχθηκε όμως, ίσως για πρώτη φορά τόσο ανάγλυφα και πέρα από τον γνωστό ερασιτεχνισμό, ο κυνισμός αυτής της κυβέρνησης. Ενός πρωθυπουργού και υπουργών που παίζουν κακοσκηνοθετημένο θέατρο, υποβάλλοντας γελοίες ερωτήσεις στους μαχητές της πρώτης γραμμής και αποκρύπτοντας την ύπαρξη των πρώτων νεκρών συνανθρώπων μας. Για πόσο άραγε;

Ακολουθεί μετά ο γνωστός χειρισμός του πολιτικάντη: να δώσει κάποια χρήματα για τις κατεστραμμένες περιουσίες, να χαρίσει ΕΝΦΙΑ, να διορίσει πάλι, να κάνει ό,τι μπορεί για να ρίξει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων. Για πόσο άραγε;

Και, αφού αυτά δεν φτάνουν, να κάνει πως αναλαμβάνει και μια πολιτική ευθύνη, μια μισή και ατελή ευθύνη, αφού όλοι  συνταγματολόγοι συνδέουν την ανάληψη πολιτικής ευθύνης με παραίτηση.

Αλήθεια, αυτή η λέξη, πόσο επιμελής προσπάθεια έγινε για να εξαφανιστεί από το λεξιλόγιο των κυβερνητικών εταίρων και των κρατικών ΜΜΕ; Χάθηκαν τόσες ψυχές και κάηκαν τόσες περιουσίες και εκτάσεις γης, για να έρθουν να μας πουν πως κανείς δεν φταίει; Οι ίδιοι που σήμερα ζητούν ομοψυχία, νομίζουν πως ξεχνούμε πώς συμπεριφέρθηκαν ως αντιπολίτευση σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν;

Και, στη συνέχεια, η εν κρυπτώ και ινκόγκνιτο επίσκεψη στον τόπο της συμφοράς. Μακριά από τους κατοίκους και τα τεράστια προβλήματά τους. Και, σαν κερασάκι στην τούρτα, η ανάλγητη στάση του κυβερνητικού εταίρου που αποδίδει τις ευθύνες στους πολίτες.

Η χώρα χρειάζεται ηγεσίες και δομές, ικανές να αντιμετωπίσουν τέτοιες κρίσεις. Χρειάζεται να απελευθερωθεί η δημιουργικότητα και η πρωτοβουλία του Έλληνα πολίτη που παραμερίζεται σήμερα από τον κομματικό εγκάθετο.Χρειάζεται σοβαρός σχεδιασμός και πάνω από όλα σοβαροί άνθρωποι στις υπεύθυνες θέσεις.

Η στάση της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέδειξε και κατά τις τελευταίες ημέρες, ότι είναι η μοναδική μεγάλη παράταξη που μπορεί να ανασυστήσει το κράτος και να του δώσει σοβαρές δομές οργάνωσης και λειτουργίας. Είναι η μόνη που μπορεί να λειτουργήσει με υπευθυνότητα και να μας κάνει να ξεχάσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα τον ερασιτεχνισμό, τον κυνισμό και τον πολιτικό κουτσαβακισμό. Ας ευχηθούμε να συμβεί αυτό όσο γίνεται πιο γρήγορα.

 

Rate this item
(1 Vote)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή