Οδηγίες υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης των 5.000€ για τους πληγέντες

Αύριο, Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018.

Για τους πληγέντες οι οποίοι δεν πρόλαβαν ή δεν θα μπορέσουν να καταθέσουν την αίτησή τους σύμφωνα με το κατωτέρω πρόγραμμα, θα συνεχιστεί η υποβολή αιτήσεων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κατάθεσης των αιτημάτων των πολιτών.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ
31.7.2018 - 1.8.2018 Α-Ι
2.8.2018 - 3.8.2018 Κ-Μ
4.8.2018 - 5.8.2018 Ν-Π
6.8.2018 - 7.8.2018 Ρ-Ω

Για την υποβολή των αιτήσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα μετην ώρα προσέλευσης των πληγέντων.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα κατά τόπους γραφεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που λειτουργούν για το σκοπό αυτό, καθημερινά από 8:00-20:00, ανεξάρτητα της περιοχής κατοικίας του πληγέντος.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Τ.Α.Ε.Φ.Κ. Ανατολικής Αττικής 

1ος οροφος Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας

Δημαρχείο Ραφήνας 

Αραφηνιδων Αλων - Ραφήνα

Τ.Α.Ε.Φ.Κ. Ανατολικής Αττικής 

Κλειστό Γυμναστήριο Αφετηρία Έναρξης Μαραθώνιας Διαδρομής 

Λεωφόρος Μαραθώνα 

Μαραθώνας

Οι πληγέντες πολίτες συμπληρώνουν τυποποιημένο έντυπο αίτησης διπλής όψης με ενσωματωμένη τυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση και απαιτείται μόνο η συμπλήρωση των στοιχείων τους.
 
Σημειώνεται ότι οι πληγέντες, πέραν του έκτακτου επιδόματος των 5.000 ή 6.000 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, για τις κατοικίες και των 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, θα αποζημιωθούν πρόσθετα για τις ζημιές που υπέστησαν τα κτήρια και ο περιβάλλων χώρος,βάσει της κείμενης  νομοθεσίας, αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.
 
Ακολουθούν τα σχετικά έντυπα των αιτήσεων.
 

Στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την ικανοποίηση των μετακινήσεων των πυρόπληκτων κατοίκων της Ανατολικής Αττικής , και ειδικότερα προκειμένου να διευκολυνθούν στην κατάθεση των αιτήσεων τους στην Υπηρεσία και στη Ραφήνα και στο Μαραθώνα, το  Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω της  Ο.ΣΥ. Α.Ε.,  σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ,  θέτει σε λειτουργία από (αύριο) Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί,  νέα λεωφορειακή γραμμή που θα έχει αφετηρία την περιοχή του Νέου Βουτζά και θα διέρχεται διαδοχικά από τις πληγείσες περιοχές της Ραφήνας, του Μάτι, του Ζούμπερι , της Νέας Μάκρης  και θα έχει τερματισμό στην περιοχή Έναρξης του Μαραθωνίου (Κλειστό Γυμναστήριο).

  Η συγκεκριμένη Γραμμή θα λειτουργεί με τους κανόνες και τα μέτρα των υπολοίπων Γραμμών του δικτύου με δωρεάν μετακίνηση των επιβατών και συχνότητα περίπου ανά μία ώρα και από τις δύο αφετηρίες.

Οι ώρες λειτουργίας της Γραμμής θα είναι από 07:00 με 21:00, επτά ημέρες την εβδομάδα.

 

Διαδρομή από Νέο Βουτσά προς Μαραθώνα

Αφετηρία στον Ιερό Ναό Ιωάννη Προδρόμου (χώρο στάθμευσης Γυμνασίου) οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης ,δεξιά Λ. Μαραθώνα, αριστερά Αμ. Φλέμινγκ, δεξιά Υψηλάντου – Ευβοϊκού αριστερά Αραφηνιδών, αριστερά Χρ. Μάντικα, δεξιά Χρ. Σμύρνης αριστερά Φλέμινγκ δεξιά Δημοκρατίας, συνέχεια Λ. Ποσειδώνος , συνέχεια Μικράς Ασίας,  δεξιά Λ. Μαραθώνος Τέρμα στο Αθλητικό Κέντρο Μαραθώνα (Τύμβος)

 

 

Επιστροφή από Μαραθώνα προς Νέο Βουτσά

Αθλητικό Κέντρο Μαραθώνα(Τύμβος), συνέχεια Λ. Μαραθώνος, δεξιά Χρ. Σμύρνης συνέχεια Κουντουριώτου στάθμευση στο σχολείο Νέου Βουτσά  στον Ιερό Ναό Ιωάννη Προδρόμου.

Στάσεις  προς Τέρμα:

 1. Χρυσοστόμου Σμύρνης (νέος Πόντος)
 2. Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης
 3. Τέρμα Γραμμής 314
 4. Στάση 314 (Λ. Μαραθώνα)
 5. Δημαρχείο Ραφήνας
 6. 18Α (Δημοκρατίας)
 7. Δημοκρατίας & Μακεδονίας
 8. Δημοκρατίας 80
 9. Είσοδο camping (Κόκκινο λιμανάκι)
 10. Δημοκρατίας & Καλαβρύτων
 11. Ταβέρνα Αργυρά Ακτή
 12. Λ. Ποσειδώνος 77
 13. Μίνι Μάρκετ Μάτι
 14. Λ. Ποσειδώνος 13
 15. Πύλη Στρατοπέδου Μιλτιάδη
 16. Πλατεία Αγ. Ανδρέα
 17. Δημαρχείο Νέας Μάκρης
 18. Τέρμα Αθλητικό Κέντρο Μαραθώνα

Σημειώνεται ότι:

 • Οι οδηγοί στη Λ. Μαραθώνα θα πραγματοποιούν στάσεις στις υπάρχουσες των ΚΤΕΛ.
 • Κατά την επιστροφή στον Νέο Βουτσά θα πραγματοποιούνται οι ίδιες στάσεις μόνον στην Λ. Μαραθώνος, από όπου θα διέρχονται τα οχήματα της γραμμής.
Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή