Άμεση Παραίτηση Ψηνάκη ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο

Επίσημο αίτημά τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ρεΐσογλου, κατέθεσαν 23 δημοτικοί σύμβουλοι -από τους 33 που απαρτίζεται το Δημοτικό Συμβούλιο- ζητώντας να συγκληθεί άμεσα συνεδρίαση του Σώματος προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτησή του Ηλία Ψηνάκη.

Εκτός από τις πρόσφατες ενημερώσεις παραίτησης και ανεξαρτητοποίησης άλλος ένας δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου του έχει ήδη ανακοινώσει, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές μας, την απόφαση παραίτησης του στον Δήμαρχο.  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναμένονται και άλλες παραιτήσεις από θέσεις κλειδιά του Δήμου καθώς και επιπρόσθετες υπογραφές.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο που θα τεθεί προς ψήφιση στο Δ.Σ. της Παρασκευής:

 ΨΗΦΙΣΜΑ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΗΛΙΑ ΨΗΝΑΚΗ

Ο Δήμος μας βιώνει από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 μια ανείπωτη τραγωδία που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ο πόνος για την απώλεια ψυχών δεν μπορεί να μετριαστεί. 

Ωστόσο, όλοι εμείς που εκπροσωπούμε ως δημοτικοί σύμβουλοι τους συμπολίτες μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον και να τους προστατεύουμε από κάθε είδους απειλή. Και, δυστυχώς, αποτύχαμε. 

Αφήσαμε το Δήμο μας ανοχύρωτο και έρμαιο στα χέρια ενός Δημάρχου που, πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης. 

Ο Ηλίας Ψηνάκης δεν είναι απλά ένας ανίκανος Δήμαρχος. Είναι πλέον ένας επικίνδυνος Δήμαρχος για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο που η πόλη μας χρειάζεται συνετή διοίκηση και οργανωμένο πλάνο, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κλείσει πληγές και να διαχειριστεί μια πελώρια αγκαλιά αγάπης που φτάνει καθημερινά από κάθε γωνιά της χώρας έχουμε ανάγκη η συγκεκριμένη διαχείριση να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, που νιώθουν τον πόνο και την οδύνη των συμπολιτών μας και που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την τραγωδία που ζήσαμε. 

Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του. Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύστατη στιγμή. 

Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψηνάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου. 

Οι υπογράφοντες :

Από την παράταξη «Πολίτες» του Ηλία Ψηνάκη οι: Στέφανος Μπαϊρακτάρης,Δήμητρα Κάκκαρη,Αναστασία Ρίζου,Δήμητρα Λαμπαρού,Γιάννης Μπούσουλας,Πέτρος Αλεξανδρής,Αναστασία Παππά

Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας: Στέργιος Τσίρκας,Νικόλαος Χατζηγιάννης,Βασίλης Δελαγραμμάτικας,Νίκος Στεφανίδης ,Σταματία Μυλωνά,Καλλιόπη Πατεράκη,Κώστας Λάσκος,Βαγγέλης Σωτηρίου, Χρήστος Στάμος,Μάνος Γεωργάτος,Αλέξανδρος Αστρινάκης.

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι : Σπύρος Λιβαθινός,Κωνσταντίνος Τσίρκας,Σταυρούλα Δρακοπούλου,Αλέξανδρος Σόμογλου,Αδάμ Μεγαγιάννης,Βασιλική Σταυρακοπούλου.

  • Από το έγγραφο που πρωτοκολλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Δήμο Μαραθώνα, απουσιάζουν τα εξής ονόματα δημοτικών συμβούλων:
    Των τριών εναπομεινάντων αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κοινότητας Μαραθώνα : Βάιου Θανασιά, Γιάννη Ζαγάρη και Γιώργου Νησιώτη.
  • Των δύο δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κοινότητας Βαρνάβα, Πέτρου Στάμου (της παράταξης «Πολίτες» του Ηλία Ψηνάκη) και της ανεξάρτητης Βάσιας Αναστασίου.
  • Του δημοτικού συμβούλου της δημοτικής κοινότητας Γραμματικού, Γιώργου Κοροβέση.

Το γεγονός ότι οι υπογραφές των συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων δεν περιλαμβάνονται στο αίτημα  δεν σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να υπερψηφίσουν το αίτημα, κάτι το οποίο θα γίνει σαφές ΤΕΛΙΚΑ στη συνεδρίαση της Παρασκευής.  Επιπροσθέτως αναμένονται οι κινήσεις του Προέδρου του Δ.Σ κ. Ρεΐσογλου μετά το πέρας της συνεδρίασης .

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου στις 18:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση. 

Πλήθος κόσμου αναμένεται να παρευρίσκεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

O ίδιος ο Δήμαρχος θα έχει την ευθιξία τουλάχιστον να παρουσιαστεί αυτή τη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο; 

Πάντως κ.Ψηνάκης θα πάει να καταθέσει στην εισαγγελέα την Τρίτη.

Πέρα από τις αυτοδιοικητικές εξελίξεις,ο δήμαρχος Μαραθώνα έχει κληθεί να καταθέσει την Τρίτη στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί, με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, η προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική.

 

 

Rate this item
(1 Vote)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή