Δύναμη Πολιτών : Απολογισμός ή Φάρσα;

Πέρσι τέτοιο καιρό ο Δήμαρχος μας, συγκάλεσε Δ.Σ με θέμα απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

Παρόντες οι Αιρετοί και μερικοί Δημότες (όχι έγκαιρη και λειψή ενημέρωση των κατοίκων). Εκείνες τις μέρες οι συνεδριάσεις γίνονταν στην μεγάλη αίθουσα που γυμνάζονται σήμερα τα παιδιά μας. Με αυτή την ευκαιρία να σας πούμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να βρεθεί χώρος καταλληλότερος για δημοτικά συμβούλια με συμμετοχή των Δημοτών. (η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου για παράδειγμα).

Πέρσι, παρά την άρνηση σας να ακουστούν απόψεις για την διαδικασία ένας ενεργός Δημότης είπε τα εξής αυτονόητα. Δήμαρχε αυτό δεν είναι απολογισμός πεπραγμένων προς τους Δημότες αλλά ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο απολογισμός πεπραγμένων πρέπει να γίνει σε ανοικτό χώρο με την συμμετοχή των κατοίκων. Με μεγάλη μας έκπληξη συμφωνήσατε και είπατε ότι σε 15 μέρες θα το πραγματοποιήσετε… οι μακρύτερες 15 μέρες της θητείας σας, ακόμη και ο απολογισμός της Τρίτης 10 Ιουλίου 2018 θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο στην  ακατάλληλη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Τελικά θα μας πείτε αν αυτή η συνάθροιση γίνεται για να ενημερωθούν και να τοποθετηθούν οι δημότες ή απλά για να καλύψετε το γράμμα του νόμου;

Εμείς προτείνουμε:

Να γίνει σε ανοιχτό χώρο

Να δημοσιοποιηθεί έγκαιρα ο απολογισμός σε όλους τους δημότες

Να προσκληθούν ιδιαίτερα όλοι οι μαζικοί φορείς του δήμου.

Και για να πετύχουν όλα αυτά να αναβληθεί ο δημόσιος απολογισμός της δημοτικής αρχής κάποιες ημέρες. 

     Από το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή