Δελτίο τύπου Επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης & προβολής Δήμου Μαραθώνος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   

Την Δευτέρα 25/6/2018 η Πρόεδρος και μέλη της Επιτροπής επισκέφθηκαν το Ιερό των Αιγύπτιων Θεών στη Μπρεξίζα. Λόγος της επίσκεψης ήταν η εκ νέου εκκίνηση των ανασκαφικών εργασιών στο σημείο από την ΕΦΑΑΝΑΤ. Η νέα αυτή ανασκαφή είναι η καλύτερη απάντηση στα θλιβερά γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο βανδαλισμός του μνημείου ήταν θλιβερό μεν μεμονωμένο δε περιστατικό και επ' ουδενί χαρακτηρίζει την τοπική - και όχι μόνο κοινωνία. Η αγάπη και ο σεβασμός με τα οποία αγκάλιασε ο κόσμος που συνέρρευσε στο μνημείο κατά την κοινή εκδήλωση στις 7/9/2017, είναι αδιαμφισβήτητοι μάρτυρες της πρόθεσης τόσο των δημοτών όσο και της Επιτροπής, να προστατεύσουμε την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Η ιστορία μας είναι ζωντανή και αναπνέει παντού δίπλα μας. Θα συνεχίσει να το κάνει έχοντας παραστάτες το μεράκι των ειδικών-αρχαιολόγων της ΕΦΑΑΝΑΤ και το σεβασμό όλων μας.

 

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Μαραθώνος

Αναστασία Παππά

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή