Δελτίο τύπου Επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης & προβολής Δήμου Μαραθώνος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 25/6/2018 η Πρόεδρος και μέλη της Επιτροπής επισκέφθηκαν το Ιερό των Αιγύπτιων Θεών στη Μπρεξίζα. Λόγος της επίσκεψης ήταν η εκ νέου εκκίνηση των ανασκαφικών εργασιών στο σημείο από την ΕΦΑΑΝΑΤ. Η νέα αυτή ανασκαφή είναι η καλύτερη απάντηση στα θλιβερά γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο βανδαλισμός του μνημείου ήταν θλιβερό μεν μεμονωμένο δε περιστατικό και επ' ουδενί χαρακτηρίζει την τοπική - και όχι μόνο κοινωνία. Η αγάπη και ο σεβασμός με τα οποία αγκάλιασε ο κόσμος που συνέρρευσε στο μνημείο κατά την κοινή εκδήλωση στις 7/9/2017, είναι αδιαμφισβήτητοι μάρτυρες της πρόθεσης τόσο των δημοτών όσο και της Επιτροπής, να προστατεύσουμε την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Η ιστορία μας είναι ζωντανή και αναπνέει παντού δίπλα μας. Θα συνεχίσει να το κάνει έχοντας παραστάτες το μεράκι των ειδικών-αρχαιολόγων της ΕΦΑΑΝΑΤ και το σεβασμό όλων μας.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Μαραθώνος

Αναστασία Παππά

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568