Μαραθώνας, ακυβέρνητη πολιτεία

Δήμαρχε,

Μάλλον πρέπει να μην ασχολείσαι με το κοινό αίσθημα των Δημοτών σου.

Είναι η τρίτη επιστολή της Δύναμης Πολιτών που ζητά εξηγήσεις για τους 100 μ@λ@κες που σε περιτριγυρίζουν (αυτοί που αντιπροσωπεύουν τους δημότες ή οι υπάλληλοι του Δήμου που έχουν αναλώσει την ζωή τους στη λειτουργία του Δήμου πριν από σένα αλλά θα συνεχίσουν και μετά από σένα;) και δεν σε αφήνουν να δημιουργήσεις. Και καλά ο Δήμαρχος, είναι πολυάσχολος, εσείς οι αιρετοί (που δεν σας κακοφάνηκε η ιδέα που έχει για σας ο «ανώτατος άρχων του Δήμου μας») πως το δέχεστε ο δήμαρχος να σας ρίχνει το μπαλάκι της αδυναμίας παραγωγής έργου; Ποιους εννοούσε -επίσημα από το πόντιουμ πανεπιστημίου- όταν έλεγε ότι δεν τον αφήνουν να μεγαλουργήσει;.

Το γεγονός παραμένει ότι τα τελευταία σχεδόν τέσσερα χρόνια πολύ λίγα έχει να παρουσιάσει η παράταξη σας υπό την ηγεσία του «manager». Είδαμε πρόσφατα, μεγαλειώδεις φωτογραφίες σου στο Παρισινό Δημαρχείο με ωραίες απόψεις του Δημαρχιακού Μεγάρου, απονομές της Λεγεώνας του Μαραθώνα, μεγαλεία Δήμαρχε, μέχρι και ιδιωτικό αεροπλάνο. Είμαστε περήφανοι για τον άρχοντα μας, που να είχαμε φανταστεί εμείς οι χωριάτες ότι θα μας έκανε την τιμή να μας κουμαντάρει ένας τόσο jetset τύπος. Σοβαρά τώρα τι περιμένεις από τον Δήμαρχο του Παρισιού, τι θα κάνει παρά πάνω από ότι έκαναν όλοι οι άλλοι που μας τίμησαν όπως γράφεις πάντα, «δεχόμενοι το παράσημο της λεγεώνας;» Δεν έχουμε μάθει απολύτως καμία πρακτική ενέργεια τους που να αφορά τον Μαραθώνα.

Έργα Δήμαρχε έργα, από γκλαμουριές και φωτογραφίες χορτάσαμε να σε βλέπουμε. Στο Δημαρχείο και στους δρόμους ΜΟΝΟ σου, να διοικείς θέλουμε. Συντόνισε τις υπηρεσίες και τα αντιδημαρχόπουλα για να δούμε ότι κάτι γίνεται στον τόπο μας, αυτόν τον ένα χρόνο που σας μένει. Στις δύο περασμένες ανοικτές επιστολές η Δύναμη Πολιτών υπενθύμισε τόσο σε σένα όσο και στους Αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες επτά πρωτοκολλημένες επιστολές για λιμνάζοντα και καυτά θέματα για τους Δημότες, που δεν μας κάνατε την τιμή να μας απαντήσετε αλλά ούτε και να ξεκινήσετε κάποια ενέργεια. Σήμερα επανερχόμαστε συμπληρώνοντας τη λίστα και με άλλες αναπάντητες επιστολές, βλέπεις εμείς νοιαζόμαστε για τον τόπο και προσπαθούμε με όποιες δυνάμεις μας έχουν δώσει οι συμπολίτες μας να σας ενεργοποιήσουμε σε θέματα που καίνε:

8ο Θέμα: Με έγγραφο με αρ. πρωτ. 3286_22/2/2018, η Δύναμη Πολιτών ζήτησε την εφαρμογή της 3/2018 απόφασης του Δ.Σ. Δεν λάβαμε απάντηση για ενέργειες της διοίκησης για παρέμβαση του Δήμου στο Περιφερειακό Συνέδριο... καμία απάντηση με τα γνωστά αποτελέσματα.

9ο Θέμα: Με έγγραφο με αρ. πρωτ. 4332_13/3/2018, η Δύναμη Πολιτών ζήτησε την αξιολόγηση της έκθεσης του ΙΓΜΕ από την επιστημονική ομάδα του Α.Π.Θ και ο έλεγχος να συμπεριλάβει γεωτρήσεις κ.λπ. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας μέχρι και σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση. 10ο Θέμα: Με έγγραφο με αρ. πρωτ. 4335/133/2018, η Δύναμη Πολιτών ζήτησε πληροφόρηση για τα δημοτικά τέλη του κωπηλατοδρομίου. Ο Δήμος έχει κερδίσει δίκη, υπάρχει απόφαση του 29ου Δ.Σ. της 7/12/2017 για είσπραξη των δημοτικών τελών. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει απάντηση. Προσοχή μιλάμε για έσοδα.

11ο Θέμα: Ο επικεφαλής της παράταξης με αίτηση με αρ. πρωτ. 4611_10/3/2018 προς την Τεχνική Υπηρεσία ζήτησε αντίγραφα της αλληλογραφίας με την Κτηματική Υπηρεσία σχετικά με την θεώρηση της γραμμής αιγιαλού για τις πολεοδομικές ενότητες 2η και 6η. Καμιά απάντηση.

12ο Θέμα: Με έγγραφο με αρ. πρωτ. 7296_07/05/2018, ενημερώσαμε τον Δήμο για τους κινδύνους που εγκυμονεί η ελεύθερη αποχέτευση του container μπροστά από το Δημαρχείο του Μαραθώνα στο ρέμα. Εστία μόλυνσης από λιμνάζοντα λύματα και εστία κουνουπιών. Καμιά ενέργεια.

13ο Θέμα: Επιστολή στον Πρόεδρο του Δ.Σ. για μη σύγκληση ως όφειλε του αναβληθέντος λόγω μη απαρτίας Δ.Σ. (κατόπιν αιτήματος του 1/3 των μελών του Δ.Σ.) με θέμα την υπόθεση ΟΕΔΑ Γραμματικού (τελικά συνεκλήθη ως τακτικό Δ.Σ. με σκηνές απείρου κάλους).

Η Δύναμη Πολιτών σου αποδεικνύει λοιπόν ότι πολύ δύσκολα μπορείς να την βάλεις στην λίστα... των 100. Αντίθετα αποδεικνύει ότι η παράταξη νοιάζεται για τον τόπο και άκουσον - άκουσον σου έχει προτείνει ολοκληρωμένες μελέτες έργων που έχεις ζητήσει από την Αντιπολίτευση (πρωτοποριακή μέθοδος management) για προώθηση, αλλά και πάλι νηνεμία στην νιρβάνα του Δήμου. Αν δεν αναιρέσεις αυτόν τον χαρακτηρισμό που περιλαμβάνει όλους τους αιρετούς, εμείς θα συνεχίσουμε να στο θυμίζουμε.

Το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή