Αποτελέσματα 2ου Διαγωνισμού Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας

Το Σάββατο, 16-6, στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης η απονομή των βραβείων και των επαίνων συμμετοχής στους μαθητές της γ΄ Γυμνασίου των σχολείων (δημοσίων & ιδιωτικών) της Ανατολικής Αττικής που συμμετείχαν στον 2ο Διαγωνισμό Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.

Ο διαγωνισμός αυτός που γίνεται για δεύτερη χρονιά με πρωτοβουλία του σχολείου σκοπό έχει να τονώσει το ενδιαφέρον των νέων για την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και κυρίως να δείξει ότι η αρχαία μας γλώσσα δεν είναι μια «νεκρή» γλώσσα, αλλά ενυπάρχει στη γλώσσα που μιλάμε και σήμερα.
Παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, κ. Καπέλλας, η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων, κ. Λουκία Στέφου, υπό την καθοδήγηση της οποίας πραγματοποιείται ο διαγωνισμός, ενώ η εκδήλωση ξεκίνησε με το «Θεατρικό Αναλόγιο» που παρουσίασαν μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης με την διδασκαλία της φιλολόγου κ. Δήμητρας Τσίγκα. Το θεατρικό αυτό δρώμενο ήταν ένα ταξίδι στη γλώσσα μας μέσα από λογοτεχνικά κείμενα. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στο Γυμνάσιο Θρακομακεδόνων, από το οποίο προέρχεται και η μαθήτρια που επρώτευσε, για τον μεγάλο αριθμό μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
Στην εκδήλωση παρέστησαν καθηγητές και μαθητές, γονείς, φιλόλογοι του σχολείου και ο κ. Πασχάλης Πούλος.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή