Γ. Σγουρός : Παίζει με τη φωτιά η Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη συσσώρευση απορριμμάτων στους δρόμους της Αττικής εν μέσω θέρους, λόγω προβλημάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα το πρόβλημα θα είχε αποκατασταθεί, ο Γιάννης Σγουρός προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η συσσώρευση περισσοτέρων από 20.000 τόνων απορριμμάτων στους δρόμους και τις γειτονιές της Αττικής, λόγω τεχνικών προβλημάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας ότι η κατάσταση αργά ή γρήγορα οδεύει σε αδιέξοδο. Η Περιφέρεια Αττικής απέτυχε στη διαχείριση αυτής της μίνι κρίσης, που αποτελεί προάγγελο μεγαλύτερης, εάν δεν ληφθούν άμεσα ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα μέτρα για τη διαχείριση των αποβλήτων του λεκανοπεδίου. Δυστυχώς η κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας και Κομποστοποίησης Προδιαλεγμένων Απορριμμάτων που θα εξέτρεπαν από την ταφή μεγάλες ποσότητες, σε συνδυασμό με τις δράσεις διαλογής στην πηγή που προωθούσαμε, όπως ακριβώς γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, ακυρώθηκαν από τη σημερινή διοίκηση, επειδή ιδεοληπτικά ήταν αντίθετη στη μέθοδο χρηματοδότησης των ΣΔΙΤ, που σήμερα όλοι οι υπουργοί της Κυβέρνησης αποθεώνουν ως χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο. Το αποτέλεσμα είναι τη θέση ώριμων σε βάθος 10ετίας σχεδιασμών να έχει πάρει ένας νέος κατά φαντασία κοστοβόρος, ανεφάρμοστος και αόριστος στις χωροθετήσεις, παρά τις προειδοποιήσεις μας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Δυστυχώς εδώ και 4 χρόνια δεν έχει υπάρξει η παραμικρή πρόοδος, οι δε ποσότητες που οδηγούνται προς ταφή όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά, είτε αυξάνονται, είτε στην καλύτερη περίπτωση παραμένουν σταθερές. Η κα Δούρου παίζει με τη φωτιά. Η πολιτική που ακολούθησε στη διαχείριση των απορριμμάτων υπήρξε από την αρχή μέχρι το τέλος καταστροφική και ήδη το περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος για τη μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφέρεια της χώρας είναι τεράστιο».

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή