ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Μοναχικός και μόνος cowboy Δήμαρχε;;;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Μοναχικός και μόνος cowboy  Δήμαρχε;;;

Δεν τελειώσαμε την αντίδραση μας για τους εκατό μ@λ@κες που σε περιτριγυρίζουν στο Μαραθώνα και δεν σε αφήνουν να «αποδώσεις έργο».

Μαραθώνας, 17 Ιουνίου 2018

 Η Δύναμη πολιτών θα σου θυμίσει γιατί δεν γίνεται έργο στον τόπο μας.

Οι Δημότες διαμαρτύρονται γιατί ο τόπος έχει εγκαταλειφτεί και στη δική σου θητεία. Το έχουμε ξαναπεί: ο δήμαρχος λείπει ταξίδι για δουλειές (:::). Για να δούμε, πρώτα-πρώτα πόσο χρόνο δικαιούται ο «manager» να λείπει από το Δημαρχείο, από ποιόν παίρνει έγκριση για τα ταξίδια του. Ας υποθέσουμε ότι φροντίζεις για σύσφιξη σχέσεων άλλων χωρών και για την εισροή κεφαλαίων και για το brand name του Μαραθώνα, να δούμε, από ότι βλέπουμε στο προσωπικό σου Instagram,  τις πιο πολλές φορές τα ταξίδια σου είναι αναψυχής και μάλιστα το καμαρώνεις γι΄ αυτό. Τώρα για τα άλλα τι να πούμε, αυτή την πενταετία ο κόσμος σε ψήφισε Δήμαρχο του τόπου, δεν σε όρισε υπουργό εξωτερικών, εμπορίου και πολιτισμού όλα μαζί πακέτο. Brand name Δήμαρχε; Να έλθουν επισκέπτες να δουν τι, τα ξενοδοχεία της Αθήνας; Βελτίωσες το τοπικό οδικό δίκτυο, την σύνδεση με το αεροδρόμιο και με τη Ραφήνα; Έχεις φροντίσει  για υποδομές που θα  μείνουν; Έχεις βάλει πινακίδες που να δείχνουν πως πάει ο επισκέπτης στα σημεία που θέλει να δει; Έχεις διαφημίσει έστω με φυλλάδια τις ομορφιές  του τόπου; Έχεις δει τα σκουπίδια που σωρεύονται μέρα με τη μέρα; Μην μας πεις ότι φταίνε οι «ιθαγενείς», φταίνε και αυτοί, αλλά βασικά φταίει το ανύπαρκτο σύστημα και η αδιαφορία ή η ανικανότητα των αντιδημαρχόπουλων (δική σου έκφραση).. Πέρυσι (κατά λάθος;) έβαλες κάποιον φιλότιμο άνθρωπο που τρέχοντας όλη μέρα στους δρόμους κατάφερε να έχουν οι δρόμοι υποφερτή όψη. Αποτέλεσμα; Ακόμη απορούμε γιατί όχι μόνο δεν έμεινε στη θέση του αλλά τα βρόντηξε τελείως από τα κοινά!

Δήμαρχε για να έχεις γνώση του τι γίνεται στον τόπο πρέπει να είσαι παρών και να κυκλοφορείς στους δρόμους να αφουγκράζεσαι τις ανάγκες των Δημοτών και να βρίσκεις λύσεις. Να μην μιλήσουμε τώρα για έργα, θα σου πούμε πολλά στην συνέχεια, ο δημότης δεν καταλαβαίνει από σωματοφύλακες και κόρνες πρωτοπορίας στο VOLVO σου, ωραίο είναι το έχουμε εμπεδώσει, και κάτι τελευταίο από όλους τους Δημάρχους της Ελλάδας μόνο εσένα έχουν βάλει στο μάτι οι κακοί; Γιατί οι άλλοι Δήμαρχοι κυκλοφορούν ανάμεσα στο ανώνυμο πλήθος χωρίς να φοβούνται; Απορία μας, ποιοι σε ανάγκασαν να αλλάξεις τρεις γενικούς Γραμματείς σε τέσσερα χρόνια και ποιος τους διάλεξε αν δεν ήταν κατάλληλοι; Εσύ δεν αποφασίζεις;

Αυτά για εισαγωγή επειδή είπες ότι σε εμποδίζουμε εμείς εσένα τον ικανό να παράγεις έργο. Ας συνεχίσουμε λοιπόν με τις εισηγήσεις- επίσημες επιστολές της Δύναμης Πολιτών στον Δήμαρχο, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα «αντιδημαρχόπουλα»:         

1ο θέμα: Με αυτόν τον αριθμό πρωτοκόλλου (28158/11-12-17) η Δύναμη Πολιτών ρώτησε  τι έγινε με την αύξηση του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΦΗΧ) σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας κατά 25% προκειμένου να ενισχυθούν με το αντίστοιχο ποσό το 2016 οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου μας (απόφαση Δ.Σ.). Ζητήσαμε να ενημερωθούμε  σχετικά για το…  "ποια ποσά αντιστοιχούν στις ανωτέρω αυξήσεις του ΦΗΧ για τα οικονομικά έτη 2016 και 2017; Αν έχουν διατεθεί στις Σχολικές Επιτροπές και με ποια αναλογία". Ακόμα περιμένουμε απάντηση και βέβαια και οι σχολικές επιτροπές τα χρήματα. Τις πταιει Δήμαρχε;

2ο θέμα: Εκσυγχρονισμός Δημοτικού Φωτισμού (αρ. πρωτ. 3032, 20/2/2018). Παραδώσαμε στην διοίκηση του Δήμου πλήρη μελέτη για το πως θα εκσυγχρονιστεί ο φωτισμός του Δήμου, τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, οικονομικά οφέλη και οι παράλληλες χρήσεις του συστήματος, 90 μέρες μετά καμία ενέργεια (ήλθε σε Δ.Σ. αλλά δεν συζητήθηκε)  

3ο θέμα: Πράξη Εφαρμογής  Ρυμοτομικού Σχεδίου Παραλίας  Μαραθώνα (αρ. πρωτ. 3185/22-2-2018). Με το 2809/15-2-2018 υπόμνημά τους 200 πολίτες της Παραλίας Μαραθώνα ζητούν την Πράξη Εφαρμογής του Ρυμοτομικού Σχεδίου της Παραλίας Μαραθώνα. Παρακαλούμε όπως άμεσα προβείτε στις αναγκαίες διαδικασίες (σύνταξη σχετικής εισήγησης κλπ) και φέρετε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για: Λήψη απόφασης για τη σκοπιμότητα – αναγκαιότητα εκπόνησης της μελέτης Πράξης Εφαρμογής  Ρυμοτομικού Σχεδίου Παραλίας Μαραθώνα. Περαιτέρω να φροντίσετε όπως ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν όλες οι διαδικασίες για την Εφαρμογή του Ρυμοτομικού Σχεδίου της Παραλίας  Μαραθώνα. 100 μέρες μετά καμία ενέργεια!!!

4ο θέμα: Εφαρμογή της 3/2018 απόφασης του Δ.Σ. Μαραθώνα (Αρ.πρωτ. 3186/22-2-2018). Με ηλεκτρονικό μήνυμα την 6-2-2018 απεύθυνα στον Πρόεδρο του Δ.Σ. το παρακάτω μήνυμα το οποίο και πρωτοκολλήθηκε μετά από αίτημά μας με αριθμό 1616/12-2-2018: «Το Δ.Σ. στη 1η/2018 συνεδρίασή του στις 18-1-2018 αποφάσισε να ζητήσει από την Περιφέρεια Αττικής τη διακοπή των εργασιών στον ΟΕΔΑ Γραμματικού και να υποβάλει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο την απαίτησή του στην Περιφέρεια.  Παρακαλώ να μας ενημερώσετε αν έχετε δρομολογήσει την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης και ποια ενημέρωση είχατε από την Περιφέρεια.

Δήμαρχε αποφάσισες άλλα πράγματα;;;;

Έπεται συνέχεια!  

           

Το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή