Αγωνιστική Ομάδα Γυναικών Ν. Μάκρης - Μαραθώνα: Άμεση λειτουργία του παιδικού σταθμού της Παμμακάριστου ως δημόσιου και δωρεάν

Η Αγωνιστική Ομάδα Γυναικών Νέας Μάκρης – Μαραθώνα (μέλος της ΟΓΕ) καταγγέλλει   το κλείσιμο του παιδικού σταθμού  της Παμμακάριστου που καλύπτει ανάγκες των οικογενειών της περιοχής μας. Οπως και το κλείσιμο  του δημοτικού παιδικού σταθμού του Μαραθώνα, στο οποίο ακούγεται ότι θα προχωρήσει η δημοτική αρχή την επόμενη σχολική χρονιά,  θα επιδεινώσει συνολικότερα τη δυνατότητα των παιδιών προσχολικής ηλικίας να έχουν την αγωγή που αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες τους.

 

Απαιτούμε την άμεση λειτουργία του παιδικού σταθμού της Παμμακάριστου ως δημόσιου και δωρεάν προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής μας.

 

Η προσχολική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια. Είναι βασικό δικαίωμα κάθε παιδιού για την ομαλή ψυχοσωματική του ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση του, καθώς και ανάγκη για τη λαϊκή οικογένεια.

Το δικαίωμα των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή δεν μπορεί να «κοστολογείται», να μπαίνει συνεχώς στη μέγγενη των περικοπών, των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων, που είναι πιστές στα κελεύσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.         

Οι γυναίκες της Ομάδας μας, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) ενώνουμε τη φωνή μας με τις νέες μητέρες και τα νέα ζευγάρια, τις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις αυταπασχολούμενες  και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Απαιτούμε:

  • Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, καθώς και ποιότητα και επάρκεια φαγητού.
  • Να καταργηθούν τα τροφεία και κάθε είδους οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς. Να σταματήσουν οι εκβιασμοί από τη δημοτική αρχή σε όσους γονείς δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο κόστος των τροφείων.
  • Δωρεάν μεταφορά από και προς τους σταθμούς.
  • Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη γίνει καμία απόλυση. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες με 6ωρο, 5ημερο, 30ωρο.
Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή