Γυαλιά ηλίου και παιδιά - Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι οι γονείς

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και η σκέψη μας πλέον βρίσκεται στην παραλία και τα μπάνια. Για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τις ακτίνες του ήλιου πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό. Τι γίνεται όμως με τα μάτια τους; 

Η Μάρα Καλκάκου Οπτικός - Οπτομέτρης απαντάει σε ερωτήσεις που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι γονείς: 

 

Από ποια ηλικία πρέπει να φορούν τα παιδιά γυαλιά ηλίου;

-Κάτω από την ηλικία των 6 μηνών τα βρέφη απαγορεύεται να εκτίθενται στον ήλιο. Από την ηλικία των 6-12 μηνών όπου τα βρέφη μπορούν να εκτεθούν περισσότερο στον ήλιο μπορούν να αρχίσουν να φορούν γυαλιά. Το πρόβλημα στα παιδιά ηλικίας μεταξύ ενός και 2 ετών είναι ότι δεν δέχονται εύκολα να φοράνε γυαλιά. Ο καλύτερος τρόπος είναι να προσπαθήσουμε να μας μιμηθούν. Επομένως η απάντηση είναι ότι ένα παιδί ξεκινά να φοράει γυαλιά ηλίου όποτε μπορεί το ίδιο να τα κρατήσει στα μάτια του.

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν τα παιδικά γυαλιά ηλίου;

-Τα γυαλιά ηλίου των παιδιών θα πρέπει να δεσμεύουν 100 τοις εκατό και των δύο τύπων υπεριώδους ακτινοβολίας UVA και UVB.Επίσης η εφαρμογή είναι ένα άλλο σημείο που πρέπει να προσέξετε,καθώς τα γυαλιά δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτά και να μην ακουμπούν τις βλεφαρίδες ή τα μάτια του γιατί θα ενοχλούν το παιδί σας και δε θα θέλει να τα φορέσει.

Χρειάζονται τα παιδιά γυαλιά ηλίου?

-και βέβαια χρειάζονται!Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για όλες τις ηλικίες των παιδιών ακόμα και μέσα στην πόλη. Ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει στα ματάκια τους από ένα απλό έγκαυμα μέχρι και πολύ σοβαρές βλάβες στην όραση.

Από τι τιμή ξεκινά ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου για να προστατεύει επαρκώς τα παιδιά; 

-Στο κατάστημα Καλκάκου θα βρείτε παιδικά γυαλιά ηλίου από 40€. 

 

Το κατάστημα "Οπτικά Καλκάκου" θα το βρείτε στη Λ. Μαραθώνος 127 στη Ν. Μάκρη (δίπλα στο ΓΕΡΜΑΝΟ) και μπορείτε να καλέσετε για περαιτέρω διευκρινίσεις στο 2294050016. 

Στο κατάστημα θα βρείτε επίσης γυαλιά οράσεως, γυαλιά ηλίου, Βοηθήματα χαμηλής όρασης, Φακούς επαφής, Παιδικά γυαλιά οράσεως και ηλίου, Γυαλιά για αθλητές.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή