ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - Δελτίο Τύπου για τα "εγκαίνια" στο Πάρκο Καραμανλή

Η Δημοτική Αρχή, η ΔΕΑΑΠ και ο ΔΟΠΑΠ είναι ανεπίτρεπτο να στηρίζουν μεμονωμένες επιχειρήσεις, όπως πρόσφατα έκαναν υπέρ του αναψυκτηρίου στο Πάρκο Καραμανλή.

Τέτοια παιχνίδια δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό στις υπόλοιπες επιχειρήσεις εστίαση και εύκολα μπορούν να μεταφραστούν σε σκοπιμότητες, να αφήσουν περιθώρια σκέψεων για κρυφή συνεργασία μεταξύ της διοίκησης του Δήμου και του επιχειρηματία, αλλά το σοβαρότερο να αποσταθεροποιήσουν την ήδη πληγήσα τοπική οικονομία. Συγκεκριμένα:

 

Α) Ο Δήμος «καλεί τους πολίτες στο αναψυκτήριο» και «προσφέρει» τη φιλαρμονική

 

Αποτελεί σοβαρότατο και ασυγχώρητο λάθος, η κοινή ανακοίνωση-πρόσκληση που εξέδωσαν στις 07 Ιουνίου και η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«… την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 20.00 καλούμε  όλους τους πολίτες του δήμου  να χαρούμε μαζί το νέο ανακαινισμένο χώρο του πάρκου, συγχρόνως με την επανέναρξη λειτουργίας του χώρου του αναψυκτηρίου…»

 

Την ανακοίνωση αυτή, δυστυχώς, βλέπουμε να πλαισιώνουν και στοχευμένες ενέργειες, όπως η αφίσα που τοποθετεί το σήμα του Δήμου δίπλα στο σήμα της ιδιωτικής επιχείρησης, η οποία καλεί τον κόσμο σε «εγκαίνια στο Πάρκο Καραμανλή» και όχι σε «εγκαίνια στο Αναψυκτήριο», αλλά και η παρουσία στην όλη εκδήλωση της φιλαρμονικής του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

 

 

Β) Ποια είναι η «επιτυχημένη διαγωνιστική διαδικασία»;

 

Επίσης θέλουμε να διευκρινίσουμε στον κόσμο τι συνέβη στην «επιτυχημένη», κατά την ανακοίνωση του Δήμου,  διαγωνιστική διαδικασία για την μίσθωση του αναψυκτηρίου, διαδικασία που επικρίθηκε έντονα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο λόγος ήταν ότι και τις δύο φορές ο ανοικτός διαγωνισμός ήταν άγονος (κανένας ενδιαφερόμενος), ενώ στη συνέχεια το αναψυκτήριο δόθηκε με «απευθείας συμφωνία» και «όρους που καθόριζε το διοικητικό συμβούλιο», όρους μάλιστα διαφορετικούς της αρχικής προκήρυξης.

 

Το έγγραφο της απόφασης είναι αναρτημένο στη Διαύγεια (ΑΔΑ: ΨΗΗΕΟΕΛ4-ΣΡΓ) και αναφέρει:

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος ενημερώνει το σώμα ότι σύμφωνα με τα υπ.αριθμ πρωτ. 03/18-04-2018 , 05/27-04-2018 πρακτικά δημοπρασίας για την εκμίσθωση του κτιριακού συγκροτήματος του αναψυκτηρίου στο Πάρκο Καραμανλή και της επαναληπτικής διαδικασίας αντίστοιχα , τα οποία έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο «Διαύγεια» οι δύο δημοπρασίες κατέστησαν άγονες, αφού δεν παρουσιάστηκε κανένας ενδιαφερόμενος.

Κατά συνέπεια σύμφωνα με τις διατάξεις α) του Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81), β) του Ν.3852/2010, γ) του Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06), αν και η δεύτερη δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, η εκμίσθωση μπορεί να γίνει με απευθείας συμφωνία, της οποίας τους όρους καθορίζει το διοικητικό συμβούλιο.

…….

Εξουσιοδοτεί την Δ/νουσα Σύμβουλο όπως υπογράψει την μισθωτήρια σύμβαση , η οποία θα περιλαμβάνει τους ανωτέρω περιγραφόμενους όρους με συμβαλλόμενους την ΔΕΑΑΠ –ΜΑΕ και τον κύριο Ευάγγελο Μάρη του Ιωάννη.

 

Με την παραπάνω απόφαση συμφώνησαν τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΑΑΠ: Β. Μπέκα, Βλ. Καϊσερλόγλου,  Θ. Σαραντίδης και Χρ. Τσεμπέρης.

 

Αυτά γιατί πρέπει να γνωρίζουν όλοι τι θεωρείται από την Δημοτική Αρχή «επιτυχημένη διαγωνιστική διαδικασία».

 

 

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου

τηλ.γραφείου 211-8004294

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή