Ραφήνα: «Εγκαίνια» στο πάρκο Καραμανλή

Πιστεύουμε ότι ήταν ατόπημα από τους εμπνευστές –άγνωστους σε εμάς- της γνωστής αφίσας που γνωστοποιούσε «εγκαίνια» στο πάρκο Καραμανλή τοποθετώντας το σήμα του Δήμου και το σήμα καταστήματος (νοικιασμένο από την Δημοτική Επιχείρηση)

Με αυτό τον επικοινωνιακά λανθασμένο τρόπο – εγκαίνια(!) σε ένα χώρο που λειτουργεί από το 1998(!!) - το πραγματικό ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τον χώρο του πάρκου όσο και η επιτυχημένη διεκδίκηση μέρους -περίπου 5 στρεμ.- του πάρκου Καραμανλή από τον ΟΛΡ, πήγαν «στράφι».

Υπογραμμίζουμε ότι όλοι οι χώροι,  κλειστοί ή ανοικτοί υποκύπτουν στα σημάδια του χρόνου και η συντήρηση τους ή η αναβάθμισή τους πολλές φορές είναι ένα νέο έργο που έχει υπολογίσιμο κόστος. Η φθορά επομένως και του χώρου στο πάρκο Καραμανλή υπαγόρευε να προγραμματιστούν εργασίες ώστε ο χώρος να ανταποκρίνεται στην αισθητική που θέλουμε και στη ποιότητα που επιδιώκουμε να έχουν οι δημόσιοι χώροι του Δήμου μας. Οι εργασίες αυτές είχαν σχέση με τον ηλεκτροφωτισμό, με τις φυτεύσεις και το τοπίο, και την αναβάθμιση του χώρου της υπάρχουσας εκεί παιδικής χαράς. Ταυτόχρονα, διεκδικήσαμε από την Πολιτεία την απόδοση όλου του χώρου του πάρκου στον Δήμο, διεκδίκηση που δικαιώθηκε μετά την ανακοίνωση του υπουργού Ναυτιλίας τον περασμένο Απρίλιο.

Στόχος μας είναι ο χώρος να αναγεννηθεί και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την αναψυχή και την ψυχαγωγία κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου μας. Σε αυτήν την αναγέννηση θα συμβάλλει η επαναλειτουργία του δημοτικού αναψυκτηρίου και ειλικρινά ευχόμαστε στον ανάδοχο κάθε επιτυχία στο επιχειρηματικό του βήμα.

Όμως, αυτές οι προσπάθειες που περιγράφηκαν πιο πάνω είναι δύο εντελώς ξεχωριστά θέματα.

Είναι οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για τον χώρο –ως τοπίο και ως ιδιοκτησία- και η προσπάθεια του ιδιώτη για την επιχείρηση του.

Κάποιοι, χωρίς να μπορούν να ξεχωρίσουν δύο διαφορετικές ενέργειες άσχετα αν στην ουσία έχουν τον ίδιο σκοπό δηλ την αναβάθμιση συνολικά του χώρου, οδήγησαν τα πράγματα σε λαθεμένο δρόμο.

Η παρουσία της αξιόλογης Δημοτικής Φιλαρμονικής ως ένας παραπάνω λόγος ώστε οι συμπολίτες μας να γνωρίσουν το «νέο αναγεννημένο πρόσωπο» του πάρκου είναι κάτι αποδεκτό από όλους. Αυτό όμως δεν συνδέεται με τα εγκαίνια της επιχείρησης στο αναψυκτήριο, επομένως πρέπει άμεσα να αποσυνδεθούν οι δύο εκδηλώσεις.

Το παρόν -και μόνον- δελτίο τύπου, αποτελεί την θέση του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ.

Βασίλης Πιστικίδης,

Μαρία Μάρκου – Ρούση, Γιώργος Χαχολάκης, Κώστας Παροικάκης,

Αντώνης Παλπατζής, Δημήτρης Μισοκοίλης

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή