Δύναμη Πολιτών - Δελτίο Τύπου για τη δημοτική συγκοινωνία στο Τοπικό Συμβούλιο Νέας Μάκρης

Σε απάντηση στο άρθρο του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τις ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις που αναφέρονται στα πρακτικά του συμβουλίου.  

      Η πρόταση του κ. Μεγαγιάννη ήρθε προ ημερησίας για συζήτηση και όπως πάντα, χωρίς γραπτή εισήγηση με αποτέλεσμα να γίνει συζήτηση χωρίς καμία προετοιμασία και χωρίς δεδομένα. Αυτό που μας πρότεινε να ψηφίσουμε ήταν να μπει ένα λεωφορείο με έναν οδηγό (μάλλον υπεράνθρωπο που δε χρειάζεται ρεπό και δεν αρρωσταίνει ποτέ) για να κάνει το δρομολόγιο Μαραθώνας- Νέα Μάκρη- Νέος Βουτζάς. Δυστυχώς οι συνεδριάσεις δεν ηχογραφούνται και όπως διαπιστώσαμε και τα πρακτικά κρατούνται κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα τα λεγόμενά μας να διαστρεβλώνονται. Όσον αφορά την τοποθέτηση της συμβούλου της Δύναμης Πολιτών Ελισάβετ Δελαγραμμάτικα στο θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας, υποστήριξε την αναγκαιότητά της στο Δήμο μας και τόνισε ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα είναι απαραίτητο να μελετηθεί από ειδικούς ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των συμπολιτών μας και προς το Κέντρο Υγείας και προς την παραλία. Η αναφορά εξ αρχής σε ένα όχημα και έναν οδηγό δεν μπορεί να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα της δημοτικής συγκοινωνίας, η οποία έχει ξανασυζητηθεί αλλά δεν έχουν προχωρήσει οι αποφάσεις μας.

 

            Η εισαγωγή με προχειρότητα των θεμάτων στα συμβούλια είναι για εντυπωσιασμό και συγκάλυψη της ανικανότητας και απραξίας της Δημοτικής Αχής.

Γιατί Εκτός Ημερησίας Διάταξης ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Ως Πρόεδρος κ. Μεγαγιάννη εσείς συντάσσετε την Ημερήσια Διάταξη του Συμβουλίου. Δεν είχατε σκεφτεί το θέμα όταν συγκαλούσατε το Συμβούλιο πέντε ημέρες νωρίτερα;

Εξάλλου το αναφέρατε ως θέμα στο Συμβούλιο της 25ης Απριλίου, που για πολλοστή φορά αναβλήθηκε καθώς δεν είχε απαρτία επειδή και σύμβουλοι της παράταξής σας και πάλι απουσίαζαν για πολλοστή φορά.

            Προκαλείτε αναφέροντας ότι η Δύναμη Πολιτών υπονομεύει το έργο της Δημοτικής Αρχής (μάλλον την απραξία θα έπρεπε να λέγατε). Η Δύναμη Πολιτών επανειλημμένα έχει καταθέσει προτάσεις τόσο στο Συμβούλιο της Νέας Μάκρης όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Δήμαρχο.

Ας ξεκινήσουμε από το θέμα της Συγκοινωνίας.

             22-12-2015 πρότασή της Δύναμης Πολιτών, για προ ημερησίας διατάξεως θέμα στο Δημ Συμβούλιο: Να ζητηθεί από το ΚΤΕΛ Αττικής η επέκταση της ισχύος του μειωμένου εισιτηρίου μέχρι και το σταθμό της Παλλήνης του προαστιακού σιδηροδρόμου.

30/3/2018 με υπόμνημά μας Προς τον Υπουργό Υποδομών και τον ΟΑΣΑ  προτείναμε:

  1. Την επέκταση προαστιακού στο λιμάνι Ραφήνας και με προοπτική για το Μαραθώνα.
  2. Επέκταση Αστικής συγκοινωνίας (η γραμμή 314 φτάνει ήδη  μέχρι το Νέο Βουτζά στα όρια του Δήμου Μαραθώνα) και εξυπηρέτηση των δημοτικών κοινοτήτων του Μαραθώνα και των οικισμών του
  3. Πύκνωση δρομολογίων ΚΤΕΛ  (ανά 30λεπτο) μέχρι το σταθμό προαστιακού- μετρό της Παλλήνης σε συνδυασμό με επέκταση του μισού εισιτηρίου του ΚΤΕΛ μέχρι το σταθμό Παλλήνης και έκδοση ενιαίου εισιτηρίου ΚΤΕΛ- ΟΑΣΑ μέχρι την επέκταση της αστικής μέχρι τον Μαραθώνα.

Σχετική πρόταση είχε καταθέσει και η Σύμβουλός της Δύναμης Πολιτών, Ελισάβετ Δελαγραμμάτικα στο Συμβούλιό της Ν. Μάκρης από τους πρώτους μήνες της θητείας της

Ας αναφέρουμε την «υπονόμευση μας» στην Δημοτική Αρχή όταν χάριν των ψήφων της Δύναμης Πολιτών συνεχίστηκε η μελέτη για το Βιολογικό. Επίσης ότι  αν οι σύμβουλοι της Δύναμης Πολιτών δεν ψήφιζαν δεν θα περνούσε η απόφαση για προμήθεια με Leasing απορριμματοφόρων κ. ά. οχημάτων καθώς συνάδελφοί σας είχαν αποχωρήσει του ΔΣ.

Να θυμίσουμε ότι έχουμε καταθέσει προτάσεις-λύσεις για τη χρηματοδότηση της Εφαρμογής των Σχεδίων Πόλης  και των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων ακόμη και για τη βελτίωση του Οδοφωτισμού της πόλης μας.

            Βλέπετε κύριε Μεγαγιάννη εμείς προσπαθούμε να θεραπεύσουμε τη ζημιά που έπαθε ο Δήμος μας από τη δική σας διοίκηση. Δεν μας απασχολεί μόνον η απαλλαγή από τη «διοίκηση» Ψηνάκη που σίγουρα θα γίνει με το τέλος της θητείας σας.

Από τo Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή