ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΤΗΣ 22.5.2018 ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ; - ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεκαπέντε περίπου αστυνομικοί, ανάμεσά τους και μέλη των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), βαριά οπλισμένοι, δύο περιπολικά και δύο αυτοκίνητα των ΟΠΚΕ.


Ας δούμε ποια είναι η αποστολή τους:
Κύρια αποστολή είναι η προγραμματισμένη βάσει πληροφοριών αποφασιστική και αποτελεσματική επέμβαση σε περιοχές με αυξημένα προβλήματα, χώρους όπου συχνάζουν ύποπτα τελέσεως εγκλημάτων άτομα, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της βαριάς εγκληματικότητας (κλοπές, ληστείες, εκβιάσεις, συλλήψεις καταδιωκομένων, εμπόριο ναρκωτικών κ.τ.λ.)
Η μία από τις δύο πόρτες της αίθουσας του ΔΣ ήταν κλεισμένη από τους αστυνομικούς ενώ παρόν ήταν και υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας.
Παρά όλη την αστυνομοκρατία παρακολουθήσαμε άναυδοι την ακινησία και αδιαφορία των αστυνομικών όταν ο Αντιδήμαρχος κ. Νησιώτης προσπάθησε να εκτοξεύσει μικρόφωνο προς κάποιο διαφωνούντα από το κοινό που παρακολουθούσε την συνεδρίαση.
Και ρωτάμε:
Ποια μπορούσαν να είναι τα ενδεχόμενα βαριά εγκλήματα που απειλούσαν τον Δήμαρχο ώστε να προκαλέσει μιας τέτοιας κλίμακας κινητοποίηση της αστυνομίας;
Όταν άρχισαν να πέφτουν οι ψιλές γατί η αστυνομία δεν επενέβη;
Μήπως γιατί αυτός που ήθελε να δείρει ανήκε στην παράταξη Ψηνάκη;

Από το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΟΕΔΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Η πρόταση που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22 ας Μαΐου 2018, συμπληρωματικά στην εισήγηση που υπερψηφίσαμε.

1. Να ανατεθεί στην ομάδα του ΑΠΘ και η αξιολόγηση της Έκθεσης του ΙΓΜΕ και να γίνουν γεωτρήσεις κλπ αδιαμφισβήτητοι έλεγχοι στο έργο (τα ζητήσαμε από 13-3-18 και με το 4332 έγγραφό μας)

2. Να προκαλέσουμε τη Δημόσια Διαβούλευση για το θέμα με κριτική του ΙΓΜΕ και παρουσίαση των δικών μας στοιχείων (Έλεγχος ΑΠΘ κλπ)

3. Σύσταση Επιτροπής δρομολόγησης με τη στήριξη Νομικών επόμενων ενεργειών (ένδικων κ.ά.) τη σχεδίαση και το συντονισμό άλλων δράσεων.

Να αποτελείται από: 5 Δημ. Σύμβουλους, τη Δικηγόρο του Δήμου, ένα μηχανικό της Τεχν. Υπηρεσίας και εκπροσώπους της Ένωσης Επαγγελματιών , της Ένωσης Γονέων, των Εργαζομένων του Δήμου και 2-3 εκπροσώπους άλλων φορέων.

4. Εκκίνηση του ΤΣΔΑ (που όπως ξέρουμε μπορεί να είναι αυτοχρηματοδοτούμενο) με Άμεσα μέτρα: α. Συλλογή χαρτιού (βιβλία κλπ) στα σχολεία με τη λήξη σχ. Έτους.

5. Β. Κλαδεμάτων (αξιοποίηση αδιάθετου ποσού πυροπροστασίας για θρυματοποιητές, δωρεάν συλλογή καθαρών από τις ιδιοκτησίες, ενημέρωση κατοίκων κλπ).

Αυτή ήταν η πρόταση της Δύναμης Πολιτών, η πρόταση που ψηφίστηκε ήταν του τοπικού του Γραμματικού που όπως είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήξερε το περιεχόμενο της (το πληροφορήθηκε κατά την διάρκεια του Δ.Σ). Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο Δήμαρχος αρνήθηκαν την ενσωμάτωση της πρότασης μας στην απόφαση ούτε καν δέχτηκαν να τεθεί σε ψηφοφορία ως συμπλήρωμα στην απόφαση. Επίσης αναφερθήκαμε και καταγγείλαμε το σοβαρό εγκληματικό πρόβλημα των αυθαιρέτων χωματερών που έχουν γεμίσει τον Μαραθώνα (νταμάρια, οικόπεδα, ρέματα και άλλα πολλά) με χιλιάδες τόνους απορριμμάτων

Το γνωρίζει ο Δήμος και δεν αντιδρά.

Από το Συντονιστικό της Δύναμης πολιτών.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή