Τιμώντας τις παραδόσεις της Μάκρης και του Λιβισιού την Κυριακή 27 Μαΐου

Την Κυριακή 27/5 στις 11.30΄ ο πολιτιστικός Σύλλογος Μακρηνών-Λιβισιανών Νέας Μάκρης παρουσιάζει το   cd παραγωγής του με τα «Τραγούδια του Λιβισιού και της Μάκρης» Μ.Ασίας.

Πρόκειται για μια δουλειά που προέκυψε από την έρευνα και  μελέτη μουσικού υλικού από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες του 1922 από τις ομώνυμες περιοχές, που εγκαταστάθηκαν στη Νέα Μάκρη Αττικής. Το αποτέλεσμα είναι εικοσιδύο (22) τραγούδια: πατινάδες, του γάμου, σούστα ,καρσιλαμάδες και ζειμπέκικα με το ιδιαίτερο ύφος της περιοχής που δεχθεί επιδράσεις από τα Δωδεκάνησα, την Κύπρο και την Ανατολία.

Ο δίσκος ακτίνας συνοδεύεται από ένα βιβλιαράκι 120 σελίδων με πληροφορίες που αφορούν την ιστορία των ελληνικών κοινοτήτων, το γλωσσικό ιδίωμα, την ενδυμασία, τους χορούς, τη μουσική και τα όργανα καθώς και τους στίχους των τραγουδιών  σε ελληνικά και αγγλική μετάφραση.

Στο cd συμμετέχουν οι μουσικοί Κώστας Σιδερής, λαούτο, ταμπουράς, λάφτα, Μανώλης Κόττορος, βιολί, Μανούσος Κλαπάκης κρουστά και ερμηνεύουν η γυναικεία χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρηνών-Λιβισιανών, οι Μακρηνοί Μιχάλης Δελησάββας και  Αντώνης Ρεντούμης  και η γνωστή ερμηνεύτρια Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Η μουσική επιμέλεια ανήκει στον Κώστα Σιδερή, καθηγητή βυζαντινής μουσικής στο Μουσικό σχολείο Παλλήνης και η γενική επιμέλεια στη Δέσποινα Δαμιανού, επίκουρη καθηγήτρια στο Δ.Π.Θ.

Η παρουσίαση του  cd θα γίνει στον κινηματογράφο «Αλίκη» (Πολιτιστικό πάρκο) στη Νέα Μάκρη. Είσοδος ελεύθερη και κέρασμα.

Rate this item
(2 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή