Ανοικτή Επιστολή του κ. Σπύρου Παππά, προς τον Δήμαρχο Μαραθώνος, κ. Ηλία Ψηνάκη

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

 

Με τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών στο τιμόνι του Δήμου και ένα χρόνο πριν τις Δημοτικές Εκλογές σας απευθύνω, ως ενεργός πολίτης και δημότης αυτού του Δήμου, την ανοικτή αυτή επιστολή, καθώς έχω, όπως όλοι οι δημότες, το συνταγματικό και δημοκρατικό δικαίωμα να κρίνω τους όποιους Άρχοντες και εξ αυτού να επαινώ, να ψέγω και να διαμαρτύρομαι.

 

Ήμουν από εκείνους που, όταν κερδίσατε τις εκλογές, είπα πως η νέα Δημοτική Αρχή χρειάζεται ικανό χρόνο, για να ξεδιπλώσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Από αγάπη για τον τόπο μας σαφώς και δεν ευχόμουν την αποτυχία της Δημοτικής Αρχής. Κι όμως! Παρόλο που και οι αντίπαλοί σας, σας προσέφεραν πίστωση χρόνου, παρόλο που παίζατε μόνος σας στην Δημοτική αρένα, δυστυχώς, όπως δηλώνουν και οι πολίτες, καταφέρατε να απογοητεύσετε φίλους και αντιπάλους και να στρέψετε την τοπική κοινωνία εναντίον σας και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, εναντίον των συνεργατών σας.

 

Η επιστολή μου λοιπόν αυτή έχει σκοπό, να σας κάνει να αντιληφθείτε ότι η θητεία σας στη Δημοτική Αρχή, σύμφωνα και με τις επιστολές πρώην συνεργατών σας και Δ.Σ. όπως του κ. Σόμογλου, από την αρχή ακολουθεί λανθασμένη πορεία και οφείλετε να δράσετε καταλλήλως πριν να είναι αργά για το Δήμο μας που μοιάζει πλέον, σύμφωνα με τα πιο πάνω αλλά και με τα λεγόμενα των πολιτών, με βάρκα στη θάλασσα, η οποία όχι μόνο δεν κινείται (δεν παρουσιάζει ανάπτυξη), αλλά μπάζει και νερά και η βύθισή της είναι απλά θέμα χρόνου.

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

Μια σοβαρή Δημοτική Αρχή έχει πάντα απαιτήσεις. Μια όμως, κατά πολύ κατώτερη των προσδοκιών των πολιτών Δημοτική Αρχή, όπως η δική σας, σύμφωνα με την επιστολή παραίτησης του πρώην Προέδρου του Δ.Σ. από το αξίωμά του, θα πρέπει να έχει απαιτήσεις πρωτίστως από τον εαυτό της και μετά από όλους τους άλλους. Για να έχει όμως, η Δημοτική σας Αρχή, απαιτήσεις από τους άλλους οφείλει να έχει εκπληρώσει καταρχάς τις δικές της υποχρεώσεις με τα λιγότερα λάθη και τις λιγότερες παραλήψεις. Κάντε την αυτοκριτική σας λοιπόν! Και μην ξεχνάτε πως άσκηση διοίκησης σημαίνει δικαιώματα, σημαίνει όμως και υποχρεώσεις. Σημαίνει επίσης αυτόματα και ανάληψη ευθυνών.

 

Γνωρίζετε πολύ καλά πως την κύρια ευθύνη της διοίκησης τη φέρει πάντα αυτός που ηγείται. Ο Δήμαρχος. Αυτός είναι η ψυχή και η καρδιά της ομάδας. Ο Δήμαρχος ενώνει, δεν χωρίζει ούτε διχάζει. Συνθέτει, δεν διασπά. Και συνεργάζεται στενά με την ομάδα του. Η αγαστή συνεργασία με την ομάδα σας έληξε δυστυχώς και πρόωρα και άδοξα και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και τα βιώνουμε καθημερινά.

 

Τώρα όμως ήρθε η ώρα να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την αλλαγή και ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών του Δήμου Μαραθώνος, αλλά και την αλλαγή της δικής σας εικόνας. Είμαι δε απολύτως βέβαιος πως και εσείς δεν θα θέλατε η πολιτική σας διαδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να κλείσει και να τερματιστεί με αρνητικό πρόσημο αφήνοντας για το έργο σας τις χειρότερες εντυπώσεις στους πολίτες του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής του Μαραθώνα.

 

Τουλάχιστον για την υστεροφημία σας οφείλετε να τηρήσετε αυτά που, κατά καιρούς, έχετε υποσχεθεί και είδαν το φως της δημοσιότητας και να υλοποιήσετε τους στόχους, για τους οποίους έχετε δεσμευτεί. Οφείλετε επίσης να βρεθείτε κοντά στους πολίτες, να τους κοιτάξετε στα μάτια και να τους διαβεβαιώσετε ότι θα προσπαθήσετε, όσο μπορείτε, να αντιμετωπίσετε με τόλμη και ψυχραιμία τα θέματα και τα προβλήματα που τους απασχολούν.

 

Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν πρέπει άμεσα να προχωρήσετε στην διαμόρφωση ενός βραχυπρόθεσμου αλλά και μακροπρόθεσμου επιχειρησιακού προγράμματος για τον Δήμο Μαραθώνος, προσδιορίζοντας ουσιαστικά τους βασικούς άξονες δράσης, τους στόχους και τις προτεραιότητες, σε ένα βάθος χρόνου, που θα ξεπερνά τα απελπιστικά στενά όρια της δικής σας θητείας. Άξονες όπως ο πολιτισμός, η παιδεία, η υγεία, ο αθλητισμός, η συγκοινωνία, η τεχνολογία, το περιβάλλον…, είναι προτεραιότητες που αναμφισβήτητα μόνο θετικά θα συμβάλλουν στην ισόρροπη ανάπτυξη των τεσσάρων Δημοτικών μας Ενοτήτων.

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

Οι πολίτες που σας επέλεξαν γι’ αυτή τη θέση, έχουν την απαίτηση να διοικήσετε. Με καταγγελίες, ίντριγκες και παντελή απουσία από τα τοπικά πράγματα, σύμφωνα με τα λεγόμενα Δημοτικών Συμβούλων και πολιτών, δεν λύνονται τα προβλήματα, πολλώ δε μάλλον με αναρτήσεις μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! "Οι καιροί ου μενετοί", γι’ αυτό λοιπόν πρέπει άμεσα να αδράξετε τις ευκαιρίες ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος. Οι καιροί απαιτούν δυναμικές λύσεις.

 

Με την ελπίδα ότι θα συνειδητοποιήσετε την κρισιμότητα της κατάστασης, στην οποία έχουν περιέλθει δημότες και Δήμος Μαραθώνος σας καλώ, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να τολμήσετε και να αλλάξετε τα πράγματα προσπαθώντας, με χρηστή διοίκηση, να διορθώσετε τα κακώς κείμενα έτσι ώστε να δοθεί διέξοδος, στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί και να περάσετε το μήνυμα πως ο Δήμος Μαραθώνος είναι εδώ για τους πολίτες, για την ποιότητα ζωής και για την καθημερινότητά τους.

 

«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι : Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει» (Αγάθων), που σημαίνει πως τρία πράγματα, κ. Δήμαρχε, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε : πρώτον ότι διοικείτε ανθρώπους, δεύτερον ότι πρέπει να διαχειρίζεστε την εξουσία σύμφωνα με το νόμο και τρίτον ότι δεν θα κυβερνάτε για πάντα !

 

Με εκτίμηση

Σπύρος Παππάς, εκπαιδευτικός

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή