Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΘΛΙΨΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ προκάλεσε το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Δήμαρχος ως συνήθως απών, ήταν λέει στις Βρυξέλες.

Ζήτησε την άδεια του ΔΣ για να απουσιάσει;

   

Περιμέναμε τρεις εβδομάδες να συγκληθεί το ΔΣ με θέμα τη λήψη αποφάσεων για την υπόθεση του ΟΕΔΑ Γραμματικού. Ήταν υποχρέωση του προέδρου να το συγκαλέσει καθώς η σχετική συνεδρίαση της 20ης Απριλίου  (μετά από αίτηση 12 Δημοτικών Συμβούλων) αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας. Συντεταγμένα τότε δεν παρουσιάστηκε ούτε ο Δήμαρχος ούτε η πλειοψηφία (πλην των κυριών Ρίζου και Παππά).

Στείλαμε 11 Μαΐου αίτημα στον πρόεδρο επισημαίνοντας την ευθύνη του να ξανασυγκαλέσει το ΔΣ που ζητούσαν οι 12 Σύμβουλοι. Αντ΄αυτού λάβαμε πρόσκληση για ΔΣ στις 15/5/18 χωρίς το  καίριο ζήτημα του Γραμματικού. Και πάλι υποβάλαμε αίτημα για Εκτός Ημερησίας Διάταξης συζήτησης του θέματος στη χθεσινή συνεδρίαση. Όμως η πλειοψηφία αρνήθηκε τη συζήτηση παραπέμποντας το σε επόμενη συνεδρίαση που δυο ώρες νωρίτερα είχε συγκαλέσει ο πρόεδρος.

 

Αρνούμενοι να υποταχθούμε στις μεθοδεύσεις και τον εμπαιγμό της δημοτικής αρχής αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του χθεσινού ΔΣ.

Θεωρούμε ότι πριν από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση στο ΔΣ πρέπει να προηγηθεί το θέμα του ΟΕΔΑ στο Γραμματικό και η υλοποίηση του αιτήματος των 12 Συμβούλων που εκκρεμεί.

 

Γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης μεθόδευσης του Δημάρχου, του Προέδρου του ΔΣ και των συμβούλων της πλειοψηφίας.

Η μεθόδευση αυτή προκάλεσε τη δίκαιη αγανάκτηση συμπολιτών μας  που παραβρίσκονταν στη συνεδρίαση που  αντέδρασαν και διακόπηκε η συνεδρίαση καθώς απαιτούσαν και αυτοί να συζητηθεί το θέμα και να παρθούν άμεσες αποφάσεις καθώς σύντομα ολοκληρώνονται και οι εργασίες ηλεκτροδότησης.

Από το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή