Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα: Περιμένοντας τους Βαρβάρους

Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;     

                                                              
Είναι τα σκουπίδια να φθάσουν σήμερα. 
Γιατί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο μια τέτοια απραξία;                                                                                                                                                                                                                                      
Τι κάθοντ’ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και δεν νομοθετούνε;
Γιατί ο Δήμαρχος τόσο πρωί σηκώθη, 
και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα; 
Γιατί τα σκουπίδια θα φτάσουν σήμερα. 
Και ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί τον αρχηγό τους. 
Μάλιστα ετοίμασε για να τον δώσει μετάλλιο και  μια περγαμηνή.      
Εκεί τον έγραφε τίτλους πολλούς (πρέσβεις και επίτιμους δημότες).

Αυτά θα μας έλεγε ο Καβάφης για τους βάρβαρους που τελικά προσμέναμε ως λύση αλλά τελικά δεν ήλθαν. Στις μέρες ακόμα και η ποίηση επαναλαμβάνεται ως φάρσα.
Ο Αυτοκράτορας είναι στον κόσμο του, οι Βάρβαροι μέρα με την μέρα πλησιάζουν, οι υπήκοοι αδρανείς, φοβισμένοι; αδιάφοροι; απογοητευμένοι; περιμένουν τον Κολοκοτρώνη;  τον Παπαφλέσσα; Τον Κινγκινάτο; Κάποιον ηγέτη με πλάνο και στρατηγική; Πάντως οι πολίτες εκλέγουν ηγέτες για να προασπίσουν τα συμφέροντα του τόπου!!! "Μπαίνουν στην πόλη οι οχθροί" και μείς στους καναπέδες μας "ζήτω και γεια"!
Από τις 20 του Απρίλη που έγινε το αποτυχημένο Δ.Σ. καμιά κίνηση από τους διοικούντες τον Δήμο. Εν τω μεταξύ οι κολώνες τοποθετούνται και μείς τις βλέπουμε. Μέχρι και σήμερα με τις πορείες και τις διαδηλώσεις απλώς εκτονώνουμε τα αισθήματα μας και δικαιολογούμαστε στη συνείδηση μας (Προσπαθήσαμε αλλά χάσαμε. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι φταίμε και μείς αν είμαστε μοιρολάτρες).
Και τώρα μήπως να κάνουμε και ένα οργανωτικό βήμα; Η Δημοτική αρχή νέκρα, οι επιτροπές η κάθε μια φωνάζει (ξυπνάτε, τώρα ξέρεις μπορείς), συγκεντρώσεις, ομιλίες, λίγοι αιρετοί, επιλεκτικά σύλλογοι. Δεν περισσεύει κανένας. Σωστό. Συντονιστικό, να είναι οργανωμένο και αποτέλεσμα παλλαϊκής συνέλευσης, (για να μην ξεχνιόμαστε, κάτι τέτοιο βέβαια είχαν προτείνει πριν τρία χρόνια και οι διαγραφέντες). Να μαζέψουμε ακαταμάχητα στοιχεία, από ειδικούς και αλήθεια μήπως να γίνουν προσωπικές  αγωγές σε αυτούς που δίνουν εντολές για συνέχιση του έργου;
Μέχρι να αποφασίσουμε τι ενέργειες θα γίνουν και από ποιους, ένα πρακτικό μέτρο άμεσα εφαρμόσιμο - αν υπάρχει θέληση από τους αρμοδίους- ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΟΙ ΚΑΔΟΙ! Είδαμε αρκετούς στον ημιμαραθώνιο. Γράφουν απάνω 2016 δηλαδή τους έχουμε σε αδράνεια από τότε (υπάρχει ένας διακοσμητικός στο πολιτιστικό κέντρο δίπλα στο δημοτικό).
Η σχολική περίοδος λήγει σε μερικές βδομάδες, τα βιβλία συνήθως τα πετάνε τα παιδιά. Κύριοι/ες αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι  βάλτε κάδους καθαρούς (γιατί στον ημιμαραθώνιο οι κάδοι ήταν γενικής χρήσεως) στα σχολεία, συνεννοηθείτε με τους Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους μαθητές για τα οφέλη της ανακύκλωσης και έτσι θα έχουμε πολλαπλά οφέλη. Τα παιδιά αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, οι μαθητές θα επηρεάσουν τους γονείς για τα καλά της ανακύκλωσης, βιβλία δεν θα πάνε στη χωματερή και αν εσείς οι αρμόδιοι ενεργοποιηθείτε και βρείτε τις εταιρείες που αγοράζουν χαρτί για ανακύκλωση, ο Δήμος θα έχει και έσοδα, για σκεφτείτε το, δεν θέλει κόπο τρόπο θέλει! 
Το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή