Προχειρότητα ή ανευθυνότητα; Άσχημες συνθήκες έξω από δημοτικό παιδικό σταθμό

του Ζουγανέλη Ιωάννη 

Έντυπη έκδοση

Αγανακτισμένοι εμφανίζονται οι γονείς για τις συνθήκες που επικρατούν έξω από τον νεόδμητο βρεφονηπιακό σταθμό της Ν. Μάκρης επί της Σωτηρίου Λούη.

Όπως αναφέρουν χρειάζεται να διασχίζουν καθημερινά έναν χωματόδρομο γεμάτο λακκούβες που είναι πλήρως ακατάλληλος τόσο για οχήματα όσο και για ανθρώπους και πόσο μάλλον για τα τα 50 και πλέον βρέφη ηλικίας από 18 μηνών έως 4 ετών  που φιλοξενεί το σχολείο, μαζί με τους γονείς/κηδεμόνες τους. Η σκόνη που σηκώνεται από την διέλευση των οχημάτων καθιστά δύσκολη και επιβλαβή την διέλευση των πεζών μαμάδων και δη των μικρών παιδιών τους. Όταν βρέχει δημιουργείται μια δεύτερη «λίμνη του Μαραθώνα» που χωρίς υπερβολές καθιστά από πολύ δύσκολη έως αδύνατη την πρόσβαση στο σχολείο.

 Η κατάσταση του δρόμου είναι καταστροφική για τα αυτοκίνητα και δεν υπάρχει μελέτη για την εναλλακτική προσέλευση των παιδιών χωρίς να χρειάζεται τα οχήματα να διέρχονται του δρόμου αυτού. Δεν διαθέτει τις απαιτούμενες ειδικές σημάνσεις σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. προκειμένου να ενημερώσει τους λοιπούς διερχόμενους οδηγούς για την παρουσία μικρών παιδιών προκειμένου να ελαττώσουν ταχύτητα και ο δρόμος έχει ανεπαρκή φωτισμό που είναι σημαντικός κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες που το πρωινό φως είναι λιγοστό.

Στον δρόμο αυτό, επίσης, δεν υπάρχει διέξοδος για πυροσβεστικά οχήματα και ΕΚΑΒ σε περίπτωση που χρειαστεί.

Στον αύλειο χώρο του κτιρίου – και αναφέρονται σε ένα κτίριο που παραδόθηκε πριν από μόλις περίπου 4 χρόνια, νεόδμητο- δεν υπάρχει επαρκής αντιολισθητική επίστρωση στις μαρμάρινες σκάλες, τα παιχνίδια εξωτερικά είναι υποτυπώδη-μόλις 4 μικρά πλαστικά παιχνίδια που απευθύνονται σε πάνω από 30 παιδιά- και καθόλου προστασία της εξωτερικής υποδοχής από την βροχή ή τον ήλιο.

Οι πιο επιεικείς λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν αυτή την κατάσταση είναι προχειρότητα και ανευθυνότητα αφού μιλάμε για την (αν)ασφάλεια μικρών παιδιών .

Ευτυχώς,  όπως αναφέρουν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί είναι εξαιρετικοί με διάθεση και μεράκι για την δουλειά τους και αυτό δίνει στους γονείς μεγαλύτερο κίνητρο για να βελτιωθούν όσο πιο άμεσα τα τεχνικά ζητήματα.

Οι γονείς απέστειλαν δυο επιστολές προς τον Δήμο. Η μία που αφορά τον εξωτερικό από το οίκημα χώρο/δρόμο προς τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας και τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και Δικτύων με κοινοποίηση τον Δήμαρχο Μαραθώνα και η δεύτερη που αφορά τον αύλειο χώρο προς το ΝΠΔΔ ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ με κοινοποίηση τον Δήμαρχο. Και οι δυο διαθέσιμες στο www.zwanatolika.gr

Οι ίδιοι οι γονείς παρόλο που θεωρούν ότι με διάλογο και επιμονή θα καταφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλώνουν ωστόσο αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση,  αν δεν γίνουν άμεσα κινήσεις από όποιον αρμόδιο/υπεύθυνο που να αποκαθιστούν την ασφαλή διέλευση και τις ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας του σχολείου.  

Rate this item
(1 Vote)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή