5+5 λόγοι που αξίζει να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις

 1. Οι τοπικές επιχειρήσεις είναι αυτές που στηρίζουν τους τοπικούς συλλόγους που αθλούνται/δραστηριοποιούνται τα παιδιά μας
 • Η τοπική οικονομία ανακυκλώνεται και αυξάνονται οι θέσεις εργασίας
 • Από την ίδια τοπική κοινωνία προέρχονται οι παραγωγοί, οι μεταποιητές, οι έμποροι αλλά και οι καταναλωτές.
 • Είναι οι άνθρωποι που μένουν δίπλα μας και έχουν τις ίδιες ανάγκες με εμάς: ένα γεμάτο τραπέζι, παιδιά που χρειάζονται ρούχα, εκπαίδευση, δραστηριότητες και φροντίδα.
 • Πολλοί από αυτούς είναι καταπληκτικοί άνθρωποι και έχουν διάθεση να προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό για να σε εξυπηρετήσουν.
 • Υπάρχει ποικιλία ειδών και ποιότητας άρα έχεις πληθώρα επιλογών στις αγορές σου.
 • Μετά τις αγορές θα σου μείνει χρόνος να κάνεις την βόλτα σου κοντά στην θάλασσα και δίπλα στη φύση.
 • Είναι και οι ίδιοι γονείς που συνεισφέρουν στην οικονομία των σχολείων μέσα στους συλλόγους.
 • Οι σύλλογοι γονέων απευθύνονται στις τοπικές επιχειρήσεις για χορηγίες δώρων σε κληρώσεις τους που καταλήγουν στα παιδιά μας ή σε εμάς.
 • Είναι ένα από τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να ξεκινήσει η περιοχή μας να αναπτύσσεται. Είμαστε ο Τόπος που μένουμε! Μπορούμε.
 • Η  μεγάλη δυσκολία που πλέον αντιμετωπίζει όλο και περισσότερος κόσμος κάνει επιτακτική την ανάγκη στήριξης της τοπικής αγοράς. Είναι, δε, γνωστό ότι οι όποιες καταναλωτικές μας επιλογές “επηρεάζουν” την τσέπη μας. Ωστόσο, το θέμα δεν σταματάει εκεί δεδομένου ότι η κάθε μας κίνηση έχει συνέπειες και στην τοπική μας οικονομία. Υπάρχουν λύσεις, υπάρχουν καλές τιμές, υπάρχει παζάρι, υπάρχει η ευθύνη του παραγωγού, η ευθύνη του πωλητή, υπάρχει η καλημέρα, υπάρχει η αλληλεγγύη, υπάρχει ο έλεγχος ποιότητας, υπάρχουν υπέροχα προϊόντα και υπάρχει η ελευθερία της επιλογής. Το χρήμα κάνει κύκλο και, στην προκειμένη περίπτωση, αυτός πραγματοποιείται στην τοπική κοινωνία, δηλαδή, το χρήμα μένει εδώ και ανακυκλώνεται με όλες τις δραστηριότητες: Ο παραγωγός θα πουλήσει το κρασί του στον εστιάτορα, ο εστιάτορας στον επισκέπτη. Στη συνέχεια, και οι δύο θα διαθέσουν ένα μέρος αυτών των χρημάτων στον τοπικό αρχιτέκτονα, δικηγόρο, γιατρό, οικοδόμο, ελαιοχρωματιστή, ο φανοποιός θα αγοράσει κρέας και ο κρεοπώλης θα πληρώσει το ενοίκιο του, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα πάρει παπούτσια, ο έμπορος θα παραγγείλει καφέ και ο καφεπώλης θα πληρώσει τον υπάλληλό του, ο υπάλληλος θα βάλει βενζίνη, ο βενζινοπώλης θα φωνάξει έναν υδραυλικό και ο υδραυλικός θα χρειαστεί κατσαβίδια. Αν ο τελευταίος πάει στην Αθήνα σε κάποιο πολυκατάστημα, να ψωνίσει, ένας μικρός κύκλος χρήματος τελειώνει και μαζί του, χάνονται θέσεις εργασίας, νοικοκυριά κλπ.

  Η τοπική αγορά έχει ανάγκη το ευρώ μας.

  Δεν είναι κακό να διδαχθούμε από άλλες περιοχές της χώρας, εκεί όπου επαγγελματίες και καταναλωτές στηρίζουν ο ένας τον άλλο, συμπαραστέκονται στους συμπατριώτες τους και στέκονται στο πλευρό τους. Το παράδειγμα της Κρήτης είναι ένα από αυτά. Ο ένας Κρητικός στηρίζει τον άλλο, μέχρι τελικής πτώσης. Είναι γνωστό ότι οι συμπαθείς Κρήτες δεν προτιμούν τα εμφιαλωμένα νερά που αγοράζουμε συνήθως στην υπόλοιπη Ελλάδα, γιατί παράγουν επτά δικά τους, όπως δεν προτιμούν τα ευρείας κατανάλωσης αναψυκτικά, αλλά τα δικά τους αναψυκτικά. Να μη συζητήσουμε, βέβαια, για λάδι, κρασί, τυρί, κηπευτικά και άλλα παραδοσιακά προϊόντα. Και φυσικά ο κύκλος δεν σταματά μόνο σε αυτά που παράγουμε ως τόπος αλλά και στις επιχειρήσεις μεταπώλησης.

  Το ζήτημα είναι πως το συνειδητοποιεί ο καθένας, τι θέλει, τι αγοράζει, που ωφελείτε και που καταστρέφεται, αυτός και τα παιδιά του. Δεν ξεκινάνε όλα από την τιμή. Η ιστορία διδάσκει ότι η τιμή, τιμή δεν έχει… και κατά 90%, μακροπρόθεσμα, αυτό θα το πληρώσεις πολύ πιο ακριβά.

  ΦΙΛΕ Επιχειρηματία, μην αφήνεις τις πολυεθνικές και το διαδίκτυο να βομβαρδίζει τους καταναλωτές, παίρνοντας τα χρήματα από την τσέπη τους με βίαια τρυκ, στα οποία κυριαρχεί η επιστημονική καταναλωτική ενεργοποίηση του υποσυνειδήτου. Προσάρμοσε το ωράριο λειτουργίας σου και μείνε πιστός σε αυτό. Πολλοί καταναλωτές διαμαρτύρονται ότι περιμένουν έως και μισή ώρα ή και παραπάνω από το υποτιθέμενο άνοιγμα των τοπικών καταστημάτων προκειμένου να ανοίξει εν τέλει το κατάστημα και να εξυπηρετηθούν. Χρόνος που δυστυχώς δεν περισσεύει από κανέναν.

  Πρόσφερε τους ποιότητα υπηρεσιών σε πολύ ενδιαφέρουσες τιμές, και προσφορές και κάνε το γνωστό. Η περιοχή μας βρίθει από επιλογές εξωστρέφειας και υπάρχουν εξειδικευμένες εταιρίες που μπορούν να σε βοηθήσουν χωρίς να χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη τόσο βαθιά όσο νομίζεις.

  Αν ωστόσο δεν γνωρίζεις κάποια εταιρία που μπορεί να σε βοηθήσει προτείνοντας λύσεις μείωσης του κοστολογίου σου χωρίς να μειώνεις την ποιότητά σου και φτιάχνοντας ολοκληρωμένα πακέτα προσαρμοσμένα στην δική σου δυναμική τότε κάλεσε στο 2103009878 κι εμπιστεύσου την ZICON. Mια εταιρία, που απαρτίζεται από ανθρώπους με χρόνια εμπειρίας στο marketing, στις πωλήσεις και στις κινήσεις εξωστρέφειας και το σημαντικότερο εδρεύουν στην Ανατολική Αττική που σημαίνει ότι συνεχίζεις κι εσύ τον κύκλο της στήριξης της τοπικής οικονομίας.

  Rate this item
  (0 votes)

  Facebook Fanpage

  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

  Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
   
  Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
  Τηλ.: 2103009878
  Κιν.: 6947916568 
  Viber: 6947916568
  Κύλιση στην Αρχή