Στη Νέα Μάκρη ο μαθητικός διαγωνισμός Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου των σχολείων της Αν. Αττικής

Για δεύτερη χρονιά φέτος πραγματοποιείται στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης ο μαθητικός διαγωνισμός Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου των σχολείων της Αν. Αττικής, το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, και ώρα 10-12.

Ο διαγωνισμός αυτός ξεκίνησε με πρωτοβουλία του 1ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης και στηρίχτηκε από την Σχολική Σύμβουλο κ. Λουκία Στέφου – υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται ο διαγωνισμός- από την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και την πρόεδρό της κ. Τασούλα Καραγεωργίου και από πολλούς φιλολόγους που συμμετέχουν στην οργανωτική και επιστημονική επιτροπή.

H εφημερίδα ΖΩ επικοινώνησε με τον διευθυντή του σχολείου κ. Καλογερόπουλο Άγγελο ο οποίος μας ενημέρωσε οτι φέτος ο αριθμός συμμετεχόντων μαθητών ανέρχεται στους 57. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να τονώσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τη γνώση της Αρχαίας Ελληνικής, δεδομένου ότι αυξάνεται το ποσοστό των μαθητών που δεν βρίσκουν νόημα στην εκμάθησή της και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εκμάθηση και εμπέδωση βασικών φαινομένων της γραμματικής και του συντακτικού καθώς και στην αναγωγή τους στο κείμενο που είναι το ζητούμενο, να αναδείξει τη στενή της συνάφεια με τη νέα ελληνική, τόσο στον λεξιλογικό πλούτο όσο και στη γραμματικοσυντακτική της δομή, να προβάλει πώς μαθαίνουμε αρχαία ελληνικά μέσα από τη σωστή χρήση της νέας ελληνικής (π.χ. ποια φαινόμενα συναντάμε όταν λέμε «Βασιλίσσης Σοφίας» ή πώς εξηγείται από την αρχαία ελληνική γραμματική ο τονισμός της γενικής πληθυντικού των ονομάτων σε –α, όπως θαλασσών, ελπίδων), να ενισχύσει την κατανόηση απλών αρχαιοελληνικών κειμένων, όσο και κειμένων της λόγιας γλώσσας μας, καθώς και να συμβάλει στον προβληματισμό και την έρευνα για την ανανέωση του τρόπου διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών.

Στον περσινό, πρώτο διαγωνισμό, η Ι. Μ. Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού μας χορήγησε ένα ποσό ώστε να δώσουμε στους τρεις πρωτεύσαντες ως έπαθλο ένα μικρό τάμπλετ. Για την φετινή απονομή θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή