Απάντηση "Βόμβα" για το θέμα ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Γραμματικού

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Απάντηση βόμβα έλαβε στο αίτημά του ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τον ΜΑΡΑΘΩΝΑ, Νίκος Χατζηγιάννης,  αναφορικά με την απόφαση που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για το θέμα του ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ. 

Συγκεκριμένα η Europe Direct ανέφερε οτι την ίδια απάντηση που έδωσε πριν 1 μήνα στην συνάντησή της με τους κυρίους Δήμαρχο Μαραθώνος και τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή Νότη Μαριά είχε δώσει και με επιστολή της, την 14ης Ιανουαρίου 2015 (Ref. Ares (2015) 142502).

Οι υπηρεσίες της Επιτροπής πρότειναν από τότε στις ελληνικές αρχές δημοσιονομική διόρθωση 100% της συνεισφοράς του Ταμείου Συνοχής λόγω της έλλειψης πληρότητας και λειτουργικότητας του έργου και λόγω παραβιάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Στην επιστολή τους της 16ης Μαρτίου 2015 (Ref. Ares (2015) 1292001), οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται την πρόταση για το κλείσιμο που αποστέλλουν οι υπηρεσίες της Επιτροπής.

Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις των ελληνικών αρχών ότι το έργο ολοκληρώθηκε, το έργο δεν ολοκληρώνεται ούτε λειτουργεί.

Η Επιτροπή θα στείλει στις ελληνικές αρχές τις επόμενες εβδομάδες μια επιστολή προ- διόρθωσης που θα προτείνει πάλι μια δημοσιονομική διόρθωση 100%. Αυτή είναι η αρχή της επίσημης διαδικασίας δημοσιονομικής διόρθωσης.

Με λίγα λόγια λοιπόν και σύμφωνα με την απάντηση της Europe Direct  δεν έχει υπάρξει κανένα αποτέλεσμα προς ώρας και η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται όπως και το 2015. Τότε, μάλιστα,  το έργο δεν είχε ολοκληρωθεί και παρόλαυτά οι ελληνικές αρχές έδωσαν αρνητική απάντηση. 

Συνεπώς η απόφαση δεν αφορά καμία παύση εργασιών του ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ αλλά σε πρόταση δημοσιονομικής διόρθωσης που για ακόμη μια φορά είναι στην ευχέρεια των ελληνικών αρχών η αποδοχή της. 

Αναμέναμε τις εξελίξεις και τις απαντήσεις που θα δίνονταν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο που θα γινόταν αποκλειστικά και μόνο για το ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ Γραμματικού το οποίο τελικά αποδείχθηκε ένα μεγάλο Φιάσκο με αγανακτισμένους πολίτες. Πλήθος κόσμου κατήγγειλε τη στάση της συμπολίτευσης αφού η πλειοψηφία της απουσίαζε από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο. Δυσαρέσκεια και αγανάκτηση τα κύρια συναισθήματά τους θεωρώντας οτι βρήκαν άλλη μια "κλειστή" πόρτα από την πλευρά του Δημάρχου

Σας παραθέτουμε σε αποκλειστικότητα απο την εφημερίδα ΖΩ την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ την ΑΠΟΦΑΣΗ 

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή