ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΗΛΙΕ, ΗΛΙΕ ΑΡΧΗΓΕΕΕ !!!

Τώρα που πέρασαν οι ώρες των εντυπώσεων και οι γιορτές του Πάσχα ας δούμε πως έχουν τα πράγματα.

 

Ο Δήμαρχος του Μαραθώνα πήγε στις Βρυξέλλες και καλά έκανε. Κάθε ενέργεια που βοηθάει τον σκοπό μας καλοδεχούμενη. Είναι γεγονός ότι  κάτι κερδίσαμε από όλη αυτή την ιστορία. Αλλά δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε τις υπερβολές «ΝΕΝΗΚΗΚΑΜΕΝ» (ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ; Το λύσαμε το πρόβλημα; Σ΄εμάς  η απόφαση θύμισε τον Πόντιο Πιλάτο ή ακόμα καλύτερα τον γραμματέα του ΝΑΤΟ, «βρέστε τα»)

    

     Δεν μπορούμε να καταλάβουμε βασικά (εμείς οι απλοί πολίτες) γιατί αυτή η νοοτροπία του απόλυτου Μονάρχη που διέπει τις ενέργειες του.

    

     Δήμαρχε η απόλυτη Μοναρχία έχει εκλείψει πολλά χρόνια τώρα, το ίδιο έχει περιοριστεί και η μυστική διπλωματία.

    

     Εμείς ο «ιθαγενείς» θέλουμε να ξέρουμε τι συμβαίνει στον τόπο μας. Αυτό το, «3 χρόνια τώρα κάνω ενέργειες και αν δεν με ανάγκαζαν δεν θα έλεγα τίποτα για τις Βρυξέλλες», ούτε ο Βασιλιάς Ηλιος δεν θα τολμούσε να το πει. Αυτός τουλάχιστον είχε συμβούλιο από υπουργούς, τους εμπιστευότανε και γι’ αυτό έκανε μεγάλη τη Γαλλία (άσχετα αν την ψιλοχρεοκόπησε στο τέλος).Εσείς για να σας το θυμίσουμε έχετε εκλεγεί μόνο για 5 χρόνια …μετά θα δείξει ποιος θα κάνει κουμάντο. Το λέμε αυτό γιατί για πολλοστή φορά ακούστηκε τελευταία ότι έχετε συνεργάτες (πάντα εξόχως ειδικούς, και πάντα ανώνυμους και αόρατους).

    

     Η Κα Μουρελάτου στην ενημέρωση εξήγησε τεχνοκρατικά τους τρεις παράτυπους πυλώνες του ΧΥΤΑ.. Ο Κος Μαριάς μας εξήγησε την διαδικασία του πως κατάφερε να συμπεριληφθεί  σε αυτή την επιτροπή το θέμα μας (πολλά εγώ και η παράταξη μας) πλήρης η απουσία ή έστω η απλή αναφορά των υπολοίπων ευρωβουλευτών και μη. Απορία μας, πώς ενεπλάκη  το γραφείο της Κας Μουρελάτου στην όλη υπόθεση και ποιος την πληρώνει; Έχει παρθεί απόφαση και από ποιόν; Δεν εξετάζουμε εδώ την ποιότητα του έργου, τις αυθαίρετες πρωτοβουλίες του Δήμαρχου ελέγχουμε. Δεν μπορούμε να δεχτούμε  ότι επανειλημμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αγνοήθηκαν και ότι  εφάρμοζε υπογείως δικές του πρωτοβουλίες. Συστηματικά αγνοεί ότι το Δ.Σ είναι ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου και οφείλει να εκτελεί τις αποφάσεις του. Από την «Press conference», σε ένδειξη διαμαρτυρίας έλειπε σχεδόν το σύνολο της αντιπολίτευσης του Δήμου   επειδή την οργάνωσε πριν κάνει την επιβαλλόμενη ενημέρωση του Δ.Σ. Εκεί είπε το αμίμητο ότι έχει και άλλες ενέργειες σε εξέλιξη και ότι, αν δεν τον υποχρέωναν δεν θα μας ενημέρωνε για τις Βρυξέλες. Μήπως κάποιος να του εξηγήσει πώς δουλεύει το σύστημα στην Ελλάδα; Ότι έχουμε Δημοκρατικές διαδικασίες και νόμους και δεν κάνει ο καθένας ότι του κατέβει;

Οι Δημότες πρέπει να είναι και ενημερωμένοι και κυρίαρχοι στις αποφάσεις για το μέλλον τους!

    

     Ελπίζουμε κάτι φήμες(;) για άλλες ενέργειες τύπου Χόλυγουντ να περάσουν έγκαιρα από το Δημοτικό  συμβούλιο  και διαβούλευση με τους δημότες.

    

     Κάτι τελευταίο, αυτή η συνήθεια αλλαγής των Αντιδημάρχων τι νόημα έχει; Αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών ή αποσυντονισμό τους;

    

     Τελικά στις 20/04/18 ένα μήνα μετά, «ο ελέω Θεού μονάρχης του Μαραθώνα» πιστεύουμε να έρθει στο Δ.Σ που  Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης προκαλέσαμε με θέμα «τις εξελίξεις της υπόθεσης του θέματος ΟΕΔΑ Γραμματικού, εκτίμηση της κατάστασης και λήψη απόφασης για τις επόμενες ενέργειες».

           

            Άλλη μια πρωτοτυπία του Δημάρχου στις 19/04/18, μια μέρα πριν το Δ.Σ συζητήσει τις εξελίξεις για τον ΟΕΔΑ, φέρνει προς συζήτηση την ανακήρυξη  σαν επίτιμο Δημότη την Κα Cecilia Wikstrom Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών της ΕΕ, δηλαδή πριν ενημερωθεί το Δ.Σ για τις προσφερθείσες υπηρεσίες της στον τόπο μας,  εμείς τιμής ένεκεν να την κάνουμε επίτιμο Δημότη.    ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ!!!

 

Από το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή