Δύναμη πολιτών - Επείγον και Σοβαρό

Για τις εκτεταμένες ανεξέλεγκτες χωματερές 

Εδώ και μήνες η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ  κινητοποιείται για τις απορρίψεις Αστικών Στερεών Απόβλητων σε ρέματα και λατομεία του Δήμου μας.

Από τον Οκτώβριο ζητάμε έγγραφα στοιχεία των σχετικών δράσεων του Δήμου (προφορικό αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24-10-2017 και με το  24184/31-10-17 έγγραφό μας). Όμως καμιά επίσημη έγγραφη απόκριση από το Δήμο μας.
Περίτρανη απόδειξη μιας ακόμη αδράνειάς του.

Εμείς επειδή αποδεδειγμένα νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, απευθυνθήκαμε με το 39318/23-2-2018 στο τμήμα Περιβάλλοντος Ανατ. Αττικής που στις 14 και 15-12-2017 έκανε εκσκαφές/τομές και  δειγματοληψίες για χημικές αναλύσεις.

Σήμερα λοιπόν  λάβαμε το 39318/13-3-18 στο οποίο αναφέρει ότι πιστοποιήθηκαν τα ευρήματα των προγενέστερων αυτοψιών δηλ. η ύπαρξη ενταφιασθέντων εντός των απορριμματικών όγκων ιατρικών αποβλήτων μολυσματικού και τοξικού χαρακτήρα.Και όλα αυτά σε μια περίοδο όπου ζούμε τον πρόσφατο φαρισαϊσμό για την απειλή του ΟΕΔΑ στο Γραμματικό (που είναι πραγματική ούτως ή άλλως) ενώ ο Δήμος μας εδώ και μήνες έχει γίνει ένας εκτεταμένος Χώρος Ανεξέλεγκτης Εναπόθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) που δηλητηριάζουν και καταστρέφουν το Δήμο από την Μπρέξιζα και τον Κάμπο (Χάραδρο) μέχρι τα λατομεία της Αγίας Μαρίνας και το Άνω Σούλι.

Χιλιάδες τόνοι σκουπίδια δυστυχώς έχουν απορριφθεί εδώ και μήνες στο Δήμο μας.

Για τα επικείμενα ηλεκτρονικά διόδια

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησαν οι αιτήσεις κατοίκων των Δήμων Κηφισιάς Διονύσου και Αχαρνών για την απαλλαγή από διόδια και επίκειται σχετική ρύθμιση για το Δήμο Ωρωπού. Καμιά αναφορά στο Μαραθώνα. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο από 27-2-18 είχε εγκρίνει ψήφισμα με σχετικά αιτήματα και για το Δήμο μας. Όμως πολύ φοβόμαστε ότι πουθενά δεν κυνηγήθηκε το θέμα. Ούτε σε σχετική συγκέντρωση την 1/3/18 στη Ραφήνα όπου ήταν ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπίρτζης τέθηκε αλλά ούτε στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που έγινε στο Λαύριο στις 30 και 31/3/18. Εξάλλου δεν εμφανίζεται πουθενά στα ζητήματα που κομπάζει ότι πέτυχε στο Λαύριο ο εκκωφαντικά απών Δήμαρχος.

Επιβάλλεται ΑΜΕΣΑ να κινητοποιηθούμε γιατί έρχονται τα ηλεκτρονικά διόδια και μεγάλο τμήμα του Δήμου μας  ειδικά από Βαρνάβα και Γραμματικό εξυπηρετείται από την Εθνική οδό.

6974885399, 6976754182

http://dynamipolitonmarathona.blogspot.gr/ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή