Μεγάλη έρευνα για το Ζούμπερι - Ηχηρό το μήνυμα των κατοίκων

Στην σημαντική έρευνα που διεξήχθη από την Forum 2020, σε συνεργασία και κατόπιν εντολής των εφημερίδων: "ΖΩ στην Ανατολική Αττική" και "Ο Δημότης", με σκοπό την διερεύνηση των απόψεων της τοπικής κοινής γνώμης σχετικά με την ποιότητα ζωής και τα προβλήματα της περιοχής του Ζούμπερι, τα αποτελέσματα δημιούργησαν τροφή για σκέψη.  

Ερωτηθέντες ήταν το 1/4 τυχαίων κατοίκων και επισκεπτών άνω των 18 ετών οι οποίοι απάντησαν γραπτώς σε δομημένο ερωτηματολόγιο κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων(89%) (κατοίκων και επισκεπτών) απάντησε ότι ο Δήμος δεν νοιάζεται για το Ζούμπερι ενώ το 83% θεωρεί ότι η περιοχή έχει μείνει ίδια και προς το χειρότερο καθώς μόλις το 17% βλέπει καλυτέρευση.

Την ικανοποίηση του ωστόσο εκφράζει το 80% καθώς θεωρεί ότι του αρέσει η ζωή στο Ζούμπερι αφού δημιουργεί ηρεμία (91%) λόγω όμως του φυσικού της περιβάλλοντος (63%).

Επίσης συντριπτική πλειοψηφία (91%) θεωρεί ότι η περιοχή έχει έλλειψη σε βασικές υποδομές όπως το αποχετευτικό, η συγκοινωνία, η αναβάθμιση της παραλίας, το δίκτυο ύδρευσης και τα πεζοδρόμια και τα μεγαλύτερα προβλήματα θεωρούνται η κατάσταση των δρόμων και η καθαριότητα.

 Το(92%) απάντησε ότι τα βασικά της αγαθά όπως το ψωμί τα προμηθεύεται από τοπικά καταστήματα ενώ το ποσοστό έπεσε (66%)σε αγαθά που αφορούν την διατροφή και την ενημέρωση.

Φυσικό περιβάλλον στο Ζούμπερι

Ένας στους τρεις θεωρεί ότι η παραλία του Ζούμπερι είναι χειρότερη από τις γειτονικές παραλίες. Επίσης θεωρούν επιτακτική ανάγκη την αποκατάσταση της παραλίας με περισσότερη άμμο.

4 στου 5 θέλουν να παραμείνουν τα ελεύθερα σημεία της παραλίας ( χωρίς ξαπλώστρες ) και το 34% θεωρεί ότι η παραλία του Ζούμπερι είναι οικογενειακή καθώς θεωρεί ότι είναι  μια κοντινή απόδραση από την Αθήνα.

Δημογραφικά στοιχεία ερωτηθέντων

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες μένουν πάνω από 10 έτη στην περιοχή.

Το 45% είναι άντρες και το 55% γυναίκες 

Ηλικιακές ομάδες ερωτηθέντων:

  • 18-25 14%
  • 25-35 11%
  • 35-50 46%
  • 50-65 22%
  • 65+ 7%

Η κλειστή mini press conference έγινε στο Chapo και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από τον κ. Νίκο Καραχάλιο παρουσία κατοίκων, επιχειρηματιών και των:κ. Σπύρου Πάντζα Π. Σ. Αθλητισμού, κ. Αναστασία Παππά Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μαραθώνα, κ. Αδάμ Μεγαγιάννη Προέδρου Τοπικού Συμβουλίου Νέας Μάκρης, κ. Ιωνά και του κ. Στέφανου Θεοδωρίδη Προέδρου τοπικής Ν.Δ. Δήμου Μαραθώνος. 

O κ. Νίκος Καραχάλιος τόνισε οτι η παρουσίαση αφορά στο πώς μπορεί να αναβαθμιστεί η περιοχή και όχι σε πρόσωπα και διοικήσεις του Δήμου και ζήτησε στην συζήτηση να μην γίνουν αρνητικές αναφορές καθώς έκανε ξεκάθαρο οτι το μέλλον του τόπου είναι αυτό που έχει σημασία. 

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Πέμπτη 19 Απριλίου. 

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλη την έρευνα

Rate this item
(1 Vote)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή