Στον Μπλόκο της Καλογρέζας αθλητές- μέλη του Τελμησσού

Στην Καλογρέζα σαν περνάς ξέγνοιαστε εσύ διαβάτη, με ευλάβεια πρέπει να πατάς, γιατί σε τούτα τα λιθάρια έπεσαν για την λευτεριά 22 παλικάρια. Επίγραμμα Γιάννης Ρίτσος!

Συμπληρώθηκαν 74 χρόνια από την κορυφαία αντιστασιακή δράση στην περιοχή του Δήμου Ν.Ιωνίας ενάντια στον Γερμανό κατακτητή, που κατέληξε στη θυσία 22 νέων παλικαριών τα όποια εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις κατοχής στην Καλογρέζα στο ρέμα του Ποδονίφτη στις 16 Μαρτίου 1944. Εδώ και 33 χρόνια ο Δήμος Ν.Ιωνίας με τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης & Νεολαίας Δήμου Ν.Ιωνίας και με την βοήθεια του δραστήριου συλλόγου Ανατολή Νέας Ιωνίας, συνδιοργανώνουν τους αγώνες δρόμου αφιερωμένους στην μνήμη των ηρωικών νεκρών του Μπλόκου της Καλογρέζας.

Με εκκίνηση και τερματισμό το στάδιο της Καλογρέζας αθλητές και μέλη του Τελμησσου για άλλη μια φορά έδωσαν το παρόν με την συμμετοχή τους τιμώντας τους ήρωες νεκρούς. Στον δύσκολο αγώνα των 10 χλμ τερμάτισαν ο Kούνας Γιώργος λαμβάνοντας την 23η θέση με χρόνο 43:02, ο Παρίσης Αλέξανδρος λαμβάνοντας την 36η θέση με χρόνο 44:24 μετά από μια εβδομάδα από την συμμετοχή του στον Μαραθώνιο της Πάφου, ο Καφεντζής Βασίλης λαμβάνοντας την 53η θέση με χρόνο 46:14, ο Ντοβάς Δημήτρης λαμβάνοντας την 97η θέση με χρόνο 50:24, ο μικρός Νικόλας Παρισης έκανε για άλλη μια φορά την έκπληξη του παρόλα την μικρή του ηλικία λαμβάνοντας την 161θεση με χρόνο 55:45! ο Αθανασόπουλος Ηρακλής λαμβάνοντας την 183η θέση με χρόνο 57:03, ο Μάλλιαρης Γιώργος συνοδεύοντας προπονητικά την Καιτη Βλαχάκη λαμβάνοντας την 196η θέση με χρόνους 57:54, ο Πρασσάς Στέλιος λαμβάνοντας και το τιμητικό έπαθλο ως ο μεγαλύτερος εν ενεργεία αθλητής Μαραθωνοδρόμος, και ακολούθησαν ο Μητσέας Σπύρος μαζί με την Νιέρη Κατερίνα.Την 7η θέση στην γενική κατάταξη έλαβε ο Βλάσης Καραβασίλης με χρόνο 40:07. Ο Τελμησσός τιμά και συμμετάσχει όσο τον δυνατόν σε αγώνες τιμής και μνήμης πάντα με την συμμετοχή και παρουσία μελών του.

Εκ μέρους του Τελμησσού θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές και τους ευχόμαστε πάντα να έχουν την δύναμη και την διάθεση να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους αυτό!

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή