Γ. Μαυρωτάς: «Στον ‘βυθό’ οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης για οικονομική στήριξη των αλιέων του Σαρωνικού»

Με αφορμή την παρέλευση εξαμήνου από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και τις συνεπακόλουθες περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αποστόλου και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή για τις σημαντικές καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των παράκτιων αλιέων του Σαρωνικού.

Ενώ το αρμόδιο Υπουργείο απαγόρευσε για προληπτικούς λόγους την αλιεία στην περιοχή του Σαρωνικού μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2018, δεν επέδειξε την αντίστοιχη σπουδή για τη διασφάλιση των αποζημιώσεων των παράκτιων αλιέων. Μια κατηγορία επαγγελματιών που έχουν πληγεί έντονα από τις συνέπειες του περιβαλλοντικού ατυχήματος, και οι οποίοι αγωνίζονται μέχρι και σήμερα για τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη διεκδίκηση και λήψη της αποζημίωσης. Μια διαδικασία αρκετά γραφειοκρατική καθώς αντί να έχουν τη δημόσια διοίκηση αρωγό στην προσπάθειά τους, όπως και οι ίδιοι καταγγέλλουν, πολλά από τα δικαιολογητικά ενώ είναι ήδη κατατεθειμένα στις αρμόδιες υπηρεσίες δεν παρέχονται ή δεν διαβιβάζονται. Ο κ. Μαυρωτάς τονίζει ότι με την απαγόρευση της δυνατότητας άσκησης αλιευτικής δραστηριότητας εν ισχύ, δεν φαίνεται να έχει υπάρξει συγχρόνως κάποια πρωτοβουλία για την οικονομική στήριξη των αλιέων στο μεσοδιάστημα μέχρι την τελική καταβολή της αποζημίωσης, αδιαφορώντας έτσι η Πολιτεία για την οικονομική επιβίωση των συγκεκριμένων επαγγελματιών οι οποίοι έχουν φθάσει στα όρια αντοχής τους.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή