ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ : Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ

Όταν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια κατήλθα υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνος στις δημοτικές εκλογές, γνώριζα εκ των προτέρων τις δυσκολίες του εγχειρήματος.

Από την αρχή ξεκαθάρισα ότι ο στόχος δεν είναι η «ανακύκλωση ιδεών και προσώπων». Ο στόχος σήμερα ήταν και παραμένει ο ίδιος : Επιτέλους, σε αυτόν τον τόπο, να αναδειχθούν οι υγιείς δυνάμεις που υπάρχουν και να δουλέψουμε όλοι μαζί για την αυριανή μέρα.

Στην πορεία αυτή έχουμε πλέον μία μόνον επιλογή : Να κρατήσουμε μακριά από την προσπάθεια αυτή όλους εκείνους οι οποίοι περιφέρονται «κατ΄ επάγγελμα» σε συνδυασμούς και ψηφοδέλτια και οι οποίοι επί χρόνια αρέσκονταν να παραγοντίζουν, όχι γιατί όντως είχαν κάποια αξία, αλλά γιατί με ταξίματα και κολακείες υφάρπαζαν την ψήφο του κόσμου για να επιπλέουν στην τοπική κοινωνία.

Επί πολλά χρόνια οι επιλογές που είχαμε ήταν περιορισμένες. Πολλές φορές μάλιστα ήταν και «αναγκαστικές». Διάφοροι τοπικοί παράγοντες σκόπιμα διαίρεσαν την πόλη σε στρατόπεδα και, με την λογική της πόλωσης, οδήγησαν τον κόσμο σε διχασμούς και αντιδικίες, σε φιλονικίες και εχθρότητες, καταφέρνοντας να συντηρούνται εναλλάξ στην εξουσία και να μεταπηδούν από στρατόπεδο σε στρατόπεδο με την ευκολία του «καγκουρώ».

 

Οι ίδιοι αυτοί τοπικοί παράγοντες εξακολουθούν και σήμερα να θεωρούν τους εαυτούς τους κομματάρχες και να πιστεύουν ότι «σέρνουν» πίσω τους, όπου και να πάνε, κάποιες δεκάδες «σταυρούς» ταλαιπωρημένων ψηφοφόρων, τους οποίους και πιστεύουν ότι μπορούν να τους κατευθύνουν αναλόγως της δικής τους μετατόπισης.

Εν πολλοίς, αρκετοί από αυτούς κατάφεραν πράγματι και για πολλά χρόνια  να επιπλέουν στην επικαιρότητα, διά της λογικής του ταξίματος, της εκμετάλλευσης των ανθρώπινων προσδοκιών και της ελπίδας που έδιναν χωρίς φειδώ στα τάγματα των απέλπιδων.

 

Παράλληλα, στην τοπική μας κοινωνία, εμφανίστηκαν έξαφνα μάνατζερ και ατζέντηδες, και ξαφνικά οι γνωστοί – άγνωστοι «καγκουρώ» έγιναν αυτοί οι μάνατζερ των μάνατζερ, θεωρώντας προφανώς ότι θα λάμψουν και αυτοί δίπλα στην λάμψη των κομητών.

Έτσι, φτάσαμε σήμερα να  έχουμε σήμερα μία ανύπαρκτη σε κάθε επίπεδο δημοτική αρχή.

Καθώς πλησιάζουμε και πάλι προς τις δημοτικές εκλογές το κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να θέσουμε πλέον είναι : ΑΛΛΑΓΗ ή ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Νέοι άνθρωποι ή ανακύκλωση πολιτικών δεινόσαυρων.

Θέλουμε μάνατζερ στην θέση του μάνατζερ ή και πάλι κάποιο «φωτεινό» διάττοντα αστέρα που θα μοιράσει νέα ταξίματα και μπόλικες υποσχέσεις ;

Θέλουμε ανακύκλωση χαρμανιών από επαγγελματίες τοπικούς πολιτευτάδες ή επιτέλους την φρεσκάδα των ιδεών των ανθρώπων που ζουν και αναπνέουν στην τοπική μας κοινωνία, εργαζόμενοι και όχι περιφερόμενοι «μαϊντανοί» των πάσης φύσεως εκδηλώσεων και πανηγύρεων ;

Η στιγμή της αλήθειας είναι πολύ κοντά.

Η επόμενη μέρα για το Δήμο μας είναι μέρα για πολύ σκληρή δουλειά και για πολύ μόχθο. Είναι όμως και μέρα δημιουργίας.

 

Οι νεόκοποι «σωτήρες» και οι παλαιοί παραγοντίσκοι ξέρουν ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι εκλογές και επιλογές ΑΞΙΩΝ, ΠΡΟΤΥΠΩΝ, ΑΡΧΩΝ.

Οι επιλογές πρέπει να είναι και θα είναι στέρεες και ρεαλιστικές.

Το ταξίδι μας ξεκινά. Ο προορισμός γνωστός και τα …κουπιά έτοιμα.

Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή