Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού

Oλοκληρώθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Μάκρη την Κυριακή για την ενημέρωση των κατοίκων αναφορικά με το ΧΥΤΑ Γραμματικού από εξειδικευμένους ομιλητές. 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους συλλόγους γονέων του 1ου Γυμνασίου Ν. Μάκρης, Δημοτικού Ανατολής, Δημοτικού Αγ. Μαρίνας, Γυμνασίου Ν. Βουτζά, 1ου Δημοτικού Ν. Μάκρης, 2ου Δημοτικού Ν. Μάκρης, Λυκείου Ν. Μάκρης με την υποστήριξη της Ένωσης Γονέων Δήμου Μαραθώνα.

Στην ενημερωτική εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου (πάνω από 200 άτομα) όπως πρόεδροι και μέλη συλλόγων, πολίτες , καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι ανάμεσά τους ήταν ο Σπύρος Λιβαθινός, η Σταυρούλα Δρακοπούλου, ο Νίκος Στεφανίδης και ο Βασίλης Δελαγραμμάτικας. . 

Η έναρξη της ομιλίας έγινε από την ομάδα κατοίκων ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, εν συνεχεία ο Καθηγητής Ιατρικής Σχολής  στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών και κάτοικος της περιοχής, κ. Δημήτρης Λινός πήρε τον λόγο και τέλος ο κ. Φ. Κυρκίτσος, Περιβαλλοντολόγος έκλεισε το κομμάτι των ομιλιών. 

Ακολούθησαν ερωτήσεις προς τους ομιλητές καθώς και πλούσιος κι εποικοδομητικός διάλογος. Δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις που έκαναν σαφώς τον διάλογο πιο ουσιαστικό. 

Οι παρευρισκόμενοι έφυγαν πλουσιότεροι σε γνώσεις και πιο συνειδητοποιημένοι αναφορικά με τις επικείμενες επιπτώσεις του ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ - ΟΕΔΑ Γραμματικού και πολύ αποφασισμένοι να μην δεχθούν καμία καταστροφή στον φυσικό πλούτο της περιοχής. 

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις, θυμίζουμε όπως και η ταινία "Μολυσμένος Παράδεισος" που παρουσιάστηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαρνάβα και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μαραθώνος, δημιουργούν το αίσθημα της ενότητας και βάζουν τους πολίτες στην συλλογική διαδικασία της προσπάθειας για το κοινό καλό. 

 

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή