Πορεία κατά του ΧΥΤΑ Γραμματικού - Δυναμικό παρόν από την πλειοψηφία των συλλόγων του Δήμου Μαραθώνος

Δυναμικό παρόν δηλώνει για την αυριανή πορεία των μαθητών γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Μαραθώνος, η πλειοψηφία των συλλόγων του Δήμου. 

Με ανακοινώσεις και προτροπές καλούν όλους τους κατοίκους να ενωθούν με την φωνή των παιδιών για την διατήρηση της ποιότητας αλλά και των συνθηκών διαβίωσης της περιοχής. Κάνουν λόγο για σημαντικές οικολογικές καταστροφές στην περίπτωση που υλοποιηθεί το έργο που θα περιλαμβάνει το σύνολο των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου. Κάποιοι πιστεύουν οτι ίσως να είναι αργά όμως η λαϊκή ρήση "κάλλιο αργά παρά ποτέ" δίνει δύναμη στους μαθητές για να βγουν μπροστά και να τολμήσουν να κάνουν την διαφορά. Θέλουν και είναι αποφασισμένοι να σταματήσει το έργο και να βρεθεί εναλλακτική λύση. 

Στο πλευρό τους συντάσσονται και οι γονείς που είναι διατεθειμένοι να "πολεμήσουν" για το καλό των παιδιών τους. 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαραθώνος, μετά από έκτακτο ΔΣ που έγινε στις 9/1/18, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της από όλα τα σχολεία του Δήμου μας, αποφάσισε ομόφωνα να δώσει ενεργό παρόν με τους μαθητές στον αγώνα τους κατά του ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ.

Για τον λόγο αυτό καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τους Γονείς και τους υπόλοιπους Συλλόγους του Δήμου μας, να συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 11/1/18 στις 10:00, από τον Τύμβο του Μαραθώνα μέχρι το δημοτικό κατάστημα της Ν. Μάκρης.

Το δυναμικό παρόν όλων μας στην αυριανή ειρηνική πορεία είναι κοινωνική επιταγή, όχι μόνο για να ενισχύσουμε μαζικά τον δίκαιο αγώνα των μαθητών, αλλά και για να συμβάλλουμε στην ασφαλή διεξαγωγή της.

Για το ΔΣ Περικλής Βυλτανιώτης Ευάγγελος Κυπαρίσσης Γ. Γραμματέας Πρόεδρος

 

 

Η  ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 11-1-2018

ΕΝΑΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Η Δύναμη Πολιτών  Μαραθώνα έχει τοποθετηθεί για το ΧΥΤΑ Γραμματικού ότι έχει σοβαρούς λόγους ακαταλληλότητας και γι αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καμία εναπόθεση είτε σύμμεικτου απορρίμματος είτε υπολείμματος.

 Απαιτείται να ερευνηθούν τα στοιχεία του έργου από αξιόπιστους τεχνικοεπιστημονικούς φορείς για να αναδειχθούν τα προβλήματά που τόσο η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου όσο και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος διαπίστωσαν με τους ελέγχους τους.

Η τεκμηριωμένη έρευνα με διενέργεια γεωτρήσεων, πραγματική καταγραφή και οριοθέτηση  των ρεμάτων κλπ είναι επιβεβλημένη για να είναι αδιαμφισβήτητα τα αποτελέσματά της.

 

Καταγγέλλουμε την κωλυσιεργία στην υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο ειδικότερα με δικαιολογία τις  γραφειοκρατικές  διαδικασίες (έλεγχο νομιμότητας κλπ).

Ο Δήμαρχος έδειξε ότι ξέρει να τις ξεπερνάει όταν το θέλει, όπως πέρσι που πέτυχε εντός ωρών την ακύρωση απόφασης του ΔΣ που δεν τον συνέφερε.

 

Σε αυτά τα πλαίσια στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της νεολαίας και καλούμε τους συμπολίτες μας να συμπαραταχθούν στον αγώνα ενάντια στη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Οι νεολαίοι με ακριβό τίμημα τα κλειστά σχολεία εδώ και μια εβδομάδα, βοήθησαν την κοινωνία μας να αφυπνισθεί.

Τη σκυτάλη να πάρουμε όλοι εμείς με μορφές που να ευνοούν τη συμμετοχή όλων και χωρίς κόστος στην παιδεία των παιδιών μας.

 

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην πορεία της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου.

Αναχώρηση 10 π.μ από τον Τύμβο.

Άφιξη στο Δημοτικό Μέγαρο Ν. Μάκρης 11 π.μ

 

Το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή