Το βιβλίο «Από τα Αλώνια... έως τα Καφενεία. Μια ζωή δρόμος!» στις βιβλιοθήκες των σχολείων του Δήμου Μαραθώνα

Είναι ο καιρός των προσφορών και των δώρων. Υπάρχει καλύτερο δώρο από ένα βιβλίο; Ένα βιβλίο που αναφέρεται στην κοινωνική ιστορία του Μαραθώνα και της ευρύτερης περιοχής, κατά την διάρκεια του εικοστού αιώνα, μέσα από τα παραδοσιακά επαγγέλματα των κατοίκων του! Μέσα από τα πενήντα και πλέον επαγγέλματα που εξιστορούνται σε αυτό το βιβλίο, ζωντανεύουν ήθη, έθιμα, παραδόσεις, συνήθειες, καημοί, χαρές και προσδοκίες των ανθρώπων που έκαναν αυτές τις δουλειές, με τα ονόματά τους, με τις φωτογραφίες τους!

 

Συνάντηση της κας Ελένης Παπαγεωργίου με την κα Ευαγγελίου-Ρίζου Χάιδω-Αναστασία, Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Μαραθώνα, Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα, Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνα.

Ένα τέτοιο βιβλίο έχει μια θεσούλα στην δανειστική βιβλιοθήκη του κάθε σχολείου του Δήμου Μαραθώνα. Να το διαβάσουν οι μαθητές, να μάθουν ακόμα μερικά πράγματα για την ομορφιά του τόπου μας, για τις δραστηριότητες των κατοίκων του, μπορεί να βρουν στοιχεία για την ίδια τους την οικογένεια!

Έτσι σκέφτηκε η κα Ελένη Παπαγεωργίου, που έχει επιμεληθεί αυτό το βιβλίο και τιτλοφορείται: «Από τα Αλώνια... έως τα Καφενεία. Μια ζωή δρόμος!» Αποφάσισε να προσφέρει και στις 18 (δέκα οχτώ) σχολικές μονάδες του Δήμου Μαραθώνα, από ένα βιβλίο για την βιβλιοθήκη τους.

 

Από την συνάντηση με τον κο Σπυρόπουλο Δημήτριο, Διευθυντή του Γυμνασίου Μαραθώνα.

Επισκέφθηκε η ίδια ένα-ένα τα σχολεία της περιοχής μας, συνομίλησε με τους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι έδειξαν έκπληξη και χαρά για το είδος της προσφοράς και την παρουσία της. Πήγε στο Γενικό Λύκειο Μαραθώνα, στο Γυμνάσιο Μαραθώνα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαθαρώνα, στο 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Μάκρης, στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης, στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης στον Βουτζά, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης, στο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής Νέας Μάκρης, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης που λειτουργεί στον χώρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου Νέας Μάκρης. Όλες οι συναντήσεις της, ήταν εποικοδομητικές!

 

Με τον κο Στάμο Σπυρίδωνα, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης και το οποίο εδρεύει στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Νέας Μάκρης.

Συνέχισε τις επισκέψεις της. Πήγε στο Δημοτικό Σχολείο Τύμβου, στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Σουλίου, στο Δημοτικό Σχολείο Γραμματικού, στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, στο ΕΕΕΕΚ Παμμακαρίστου Νέας Μάκρης, στον Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέας Μάκρης για την Δανειστική Βιβλιοθήκη Ενηλίκων, πήγε στην Δανειστική Βιβλιοθήκη Νέων του Δήμου Μαραθώνα. Οι συνομιλίες της με τους διευθυντές και τους κατά τόπους υπευθύνους, ήταν εγκάρδιες, διαφωτιστικές και καρποφόρες!

Πολλές είναι οι έγγραφες ευχαριστίες που είχαν την καλοσύνη να στείλουν οι Διευθυντές των Σχολείων.

 

Από την συνάντηση με τον κο Αθανασίου Ιωάννη, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής της Νέας Μάκρης.

Αξίζει τα εύσημα αυτή η προσφορά της κας Ελένης Παπαγεωργίου και μακάρι να γίνει παράδειγμα προς μίμηση, για πολλούς άλλους ακόμη.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή