Παρεμβάσεις Δημοτικών Συμβούλων της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» στο χθεσινό Δ.Σ(7/12)

Σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη εξαιτίας πολυπληθούς μάζωξης πολιτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού.
Η αγανάκτηση των συγκεντρωμένων για τη «μη υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου» ανάγκασε τον πρόεδρο να θέσει το αίτημα σε συζήτηση που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες. Η απόφαση που τελικώς πάρθηκε είναι να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανάθεση της μελέτης προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που θα ερευνήσει την καταλληλότητα χωροθέτησης του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό καθώς και τις κατασκευαστικές αστοχίες και παραβάσεις που τυχόν υπάρχουν.

 

Ρεπορτάζ: Βιργινία Μάρκου

Η πρόταση της «Ενωμένης Πολιτείας» δια στόματος του επικεφαλής κ. Στέργιου Τσίρκα ήταν, όπως παρθεί απόφαση γι’ άμεση παύση εργασιών προκειμένου να επανεξεταστούν όλες οι μελέτες για τον ΧΥΤΑ τόσο από την περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου όσο και από τον αρμόδιο υπουργό. Το σκεπτικό της εν λόγω πρότασης ήταν το εξής: με τις μνήμες νωπές από τις πλημμύρες –εξαιτίας των μπαζωμένων ρεμάτων- που είχαν ως τραγική συνέπεια τους θανάτους αθώων πολιτών στη Μάνδρα Αττικής και λόγω του γεγονότος ότι οι μελέτες για τον ΧΥΤΑ έχουν δείξει την ύπαρξη ρεμάτων στην περιοχή, είναι ευκαιρία ν’ αφυπνιστούν όσοι… κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και δεν έχουν αντιληφθεί τους κινδύνους που συνεπάγονται με την εκτέλεση του έργου.

ΣΙΓΗ ΄΄ΙΧΘΥΟΣ΄΄ για το πετρέλαιο στο Μαραθώνα!

Στη συνέχεια, αίσθηση προκάλεσε ερώτηση του κ. Τσίρκα, ο οποίος απευθυνόμενος στους διοικούντες, ανέφερε τα κάτωθι: « 'Eπεσε στην αντίληψή μας ότι κατά τον εφοδιασμό πετρελαίου θέρμανσης στο δημοτικό κατάστημα Νέας Μάκρης οι υπεύθυνοι υπάλληλοι παραλαβής διαπίστωσαν ελλιπή παράδοση, και φυσικά ενημέρωσαν –όπως είχαν υποχρέωση- τη Δημοτική Αρχή. Θα θέλαμε να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη με το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο ΠΡΟΦΑΝΩΣ ζημιώνει τον Δήμο και τους φορολογούμενος δημότες. Αναρωτιόμαστε εάν έχουν κινηθεί οι απαιτούμενες νομικές διαδικασίες κι εάν έχετε προχωρήσει στην αποπομπή του συγκεκριμένου προμηθευτή».
Είναι χαρακτηριστικό ότι ουδείς από τη διοίκηση του Δήμου απάντησε στον κ. Τσίρκα, ο οποίος τόνισε ότι «τυχόν συγκάλυψη του θέματος θα θεωρηθεί συνενοχή».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»

Ματίνα Μυλωνά: Τον αποτροπιασμό της, για την προχειρότητα και αδιαφορία που επιδεικνύουν οι διοικούντες στο θέμα του ΧΥΤΑ αλλά και για το γεγονός ότι δεν υλοποιούνται οι αποφάσεις που λαμβάνονται στα Δημοτικά Συμβούλια (γενικότερα και όχι μόνο για τον ΧΥΤΑ) εξέφρασε η κα Μυλωνά, εκτιμώντας ότι η αναγκαστική και υπό πίεση δέσμευση των αρμοδίων δε θα τηρηθεί ούτε αυτήν τη φορά.

Χρήστος Στάμος: Ο κ. Στάμος κατήγγειλε μεταξύ άλλων, την «κακοδιαχείριση στον τομέα της ύδρευσης με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί το χρέος προς την ΕΥΔΑΠ ξεπερνώντας τα 6 εκ ευρώ».

Μανώλης Γεωργάτος: Τη λύπη του εξέφρασε ο κ. Γεωργάτος για την «απαξίωση του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων, καθώς έχουν φτάσει σε σημείο να μη συνεδριάζουν καθόλου -λόγω μη απαρτίας- αφού οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν εμφανίζονται». Ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ο κ. Γεωργάτος ενημέρωσε για τις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα σχολίασε την απουσία στολισμού στον δήμο.

Κώστας Λάσκος: Στα έργα επέκτασης των δικτύων ύδρευσης σε όλον τον Καλλικρατικό Δήμο, καθώς και στον εκσυγχρονισμό του δικτύου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής θητείας αναφέρθηκε ο κ. Λάσκος, καυτηριάζοντας στη συνέχεια με τη σειρά του, τη «μη εύρυθμη λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Μαραθώνα» δείχνοντας ως υπαίτιους τους αιρετούς της συμπολίτευσης.

Βαγγέλης Σωτηρίου: Ο κ. Σωτηρίου μίλησε για την ανάγκη εύρεσης χώρου (π.χ. εγκαταλειμμένο νταμάρι) όπου θα γίνεται η διαχείριση υλικών προερχόμενων από οικοδομικές εργασίες, οδοποιία, βλάβες ύδρευσης κι εκσκαφές, προκειμένου να μην καταλήγουν στις όχθες των ρεμάτων και φυσικά μόνο για τον Δήμο Μαραθώνα. Η συγκεκριμένη πρόταση θα συζητηθεί ως τακτικό θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή