ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: Ο Δήμαρχος, όσο ικανός κι αν είναι, χρειάζεται ΟΜΑΔΑ !


Γράφει ο Σπύρος Παππάς

Μετά από τρία χρόνια διοίκησης, πως αποτιμούμε, σήμερα, την πορεία και το έργο της Νέας Δημοτικής μας Αρχής;

Είμαστε ευχαριστημένοι από τη σημερινή εικόνα του Δήμου; Όχι!
Είναι όντως αυτή που όλοι προσδοκούσαμε και ελπίζαμε; Όχι!
Ταιριάζει και αρμόζει η εικόνα που έχει και παρουσιάζει ο Δήμος μας; Όχι!
Αξίζει στους κατοίκους του τόπου μας αυτός ο Δήμος; Όχι!
Κατάφερε να αλλάξει την Ελλάδα ξεκινώντας από το Μαραθώνα; Καλά…

Φίλες και φίλοι, ένα είναι βέβαιο· πως ο Δήμος Μαραθώνος, πρέπει να αλλάξει! Είναι αδήριτη ανάγκη να γίνει λειτουργικός και να έχει κοινωνικό πρόσωπο.

Ο Δήμος Μαραθώνος, δεν είναι μια απρόσωπη διοικητική οντότητα, δεν είναι άυλο στοιχείο! Ο Δήμος Μαραθώνος, είναι οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν και τον συγκροτούν και, βεβαίως, εκείνοι που τον διοικούν!

Οι άνθρωποί του είναι αυτοί που διοικούν, σχεδιάζουν, διεκδικούν, προγραμματίζουν και υλοποιούν! Κοινή διαπίστωση όμως, ακόμα και των στελεχών της Δημοτικής μας Αρχής, είναι πως στο Δήμο Μαραθώνος, δυστυχώς, φαίνεται πως υπάρχει προβληματική διοίκηση, ανεπαρκή διαχείριση και κάθε μέρα η κατάσταση δείχνει πως πάει από το κακό στο χειρότερο.

Μπορεί κάποιοι από τους διοικούντες να έχουν τις καλύτερες των προθέσεων και να κάνουν ότι μπορούν, αλλά αυτό είναι ελάχιστο μπροστά σε αυτό που χρειάζεται και απαιτείται για το Δήμο μας και την εποχή που διανύουμε!

Αγαπητοί συνδημότες, αγαπητές συνδημότισσες,

Πίστευα και πιστεύω, χωρίς δεύτερη σκέψη, πως για να βγει ο Δήμος μας από το τέλμα που βρίσκεται, σήμερα, και να έχει αναπτυξιακή πορεία χρειάζεται να διοικηθεί σωστά και ορθολογικά από άτομα ικανά που θέλουν και μπορούν να συνεργαστούν και τα οποία γνωρίζουν ή θέλουν και μπορούν να μάθουν τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εμείς οι πολίτες λοιπόν πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Πρέπει να σκεφτούμε λογικά και να πράξουμε σωστά! Πρέπει να αναζητήσουμε την καλύτερη λύση! Πρέπει όμως πρωτίστως να αλλάξουμε εκλογική νοοτροπία! Δε γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Ο Δήμος πρέπει να διοικηθεί και να διοικηθεί σωστά! Πρέπει λοιπόν να αγωνιστούμε γι’ αυτό και να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας. Να πιστέψουμε πραγματικά στις δυνατότητες του τόπου μας και των κατοίκων του.

Ο Δήμος Μαραθώνος, σήμερα, έχει ανάγκη από ένα εγερτήριο σοκ. Το εγερτήριο αυτό σοκ περνάει μέσα από την παραδοχή ενός θεμελιώδους μαθήματος που συνοψίζεται στη φράση:

"Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΟΣΟ ΙΚΑΝΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΑΔΑ".

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή