ΣΥΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ - PROJECT PROMETHEANS LAB 4

Η χειροτεχνία και η κηπουρική χάθηκαν στο παρελθόν; Μπορεί να γίνουν πηγή δημιουργίας και εργασίας για την νέα γενιά; Όσο υπάρχουν άνθρωποι, με μεράκι, που αγαπούν να μοιράζονται την τέχνη τους, υπάρχει ελπίδα.

Προχωρώντας στο 4ο και τελευταίο Εργαστήρι του, το έργο ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ οργανώνει άλλο ένα συναπάντημα γενεών υπό τον τίτλο- κάλεσμα «Συν-εργαζόμαστε», την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 17.30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 1ου ΓΕΛ Νέας Μάκρης.

 Αυτή τη φορά , οι μεγαλύτεροι και οι νεώτεροι συμπολίτες μας, αφού έχουν γνωριστεί και ανακαλύψει πως τους ενώνουν πολλά μεγάλα και σημαντικά πράγματα της ζωής, θα ενώσουν τώρα ταλέντα και μεράκι για να δουν τι θα προκύψει.

Δυο ομάδες – η μια αφιερωμένη στην κηπουρική και η άλλη στα χειροποίητα αντικείμενα και κοσμήματα θα λειτουργήσουν εντός και εκτός του σχολικού κτιρίου με σκοπό τη δημιουργία.

Να φυτέψεις εσπεριδοειδή, να κατασκευάσεις ένα παρτέρι με λουλούδια, να φτιάξεις ένα κόσμημα όπως το φαντάστηκες ή να πλέξεις μια παραδοσιακή .... θήκη για κινητό, μπορεί να γίνει ένας τρόπος χαλάρωσης, μια αφορμή για κοινωνική συναναστροφή και, γιατί όχι, επαγγελματική δεξιότητα .

Στην πρόσκληση του Project Prometheans για το εργαστήριο «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ» ανταποκρίθηκαν δεκάδες εθελοντές αριστοτέχνες της περιοχής μας, εκφράζοντας θερμά την επιθυμία τους να μοιραστούν μυστικά και την αγάπη τους για τη χειροτεχνία.

Οι οργανωτές επέλεξαν τους εμπειρότερους και περισσότερο ενθουσιώδεις.

Την επιμέλεια του Εργαστηρίου θα έχει για πρώτη φορά ομάδα εθελοντών γονέων, σε συνεργασία με μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

Εκτός από τους εταίρους του Project Prometheans, τη δράση θα υποστηρίξει το ΚΑΠΗ Νέας Μάκρης, η Περιβαλλοντική Λέσχη του 1ου Γυμνασίου Ν. Μάκρης και ο Σύλλογος <ΑπόΔραση Πολυχώρος Έκφρασης και Δημιουργίας>

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΩΡΑ: 17.30-20.30 (διάρκεια περίπου 3 ώρες)

ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 1ου ΓΕΛ Νέας Μάκρης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Ομάδα εθελοντών γονέων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου Ν. Μάκρης, Αγγελική Μαυρίδου, Μαρία Γεωργακούλια, Κωνσταντίνο Φραγκιαδάκη και του Γυμνασίου Ν. Μάκρης Νάνσυ Κοντομήτρου.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Νέας Μάκρης και Λυκείου Μαραθώνα. Μεγαλύτεροι από το Σύλλογο Μακρηνών-Λιβισιανών και το ΚΑΠΗ Νέας Μάκρης.

ΠΡΟΒΟΛΗ: Θα πραγματοποιηθεί λήψη βίντεο και φωτογραφιών από τη φοιτήτρια Γραφιστικής του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, Ελένη Φίλιου και το μαθητή Λυκείου Νέας Μάκρης, Δημήτρη Κουβέλη

ΥΛΙΚΑ: Βελονάκια, Βελόνες, νήματα, σύρματα και χάντρες -ειδικά για κοσμήματα, εργαλεία και υλικά Κηπουρικής Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου ο μαθητής του Γυμνασίου Νέας Μάκρης, Σπύρος Καμπιώτης θα πάρει συνεντεύξεις από τους συμμετέχοντες με ερωτήσεις σχετικές με την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο Project Prometheans. 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 17.30

  •  Την εισαγωγή θα κάνει η κα Αννα Κανακάκη, υπεύθυνη για το σχεδιασμό του Project Prometheans και θα παρουσιάσει τους στόχους, τη διαδικασία και τους ρόλους
  •  Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες, παιδιά και μεγάλοι, θα χωριστούν σε δύο ομάδες (ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Α και ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Β) και θα αποχωρήσουν για τα σημεία διεξαγωγής των δράσεων:

 ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Α

  •  Τεχνική Κηπουρικής. Ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος από το Σύλλογο Μακρηνών- Λιβισιανών σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Νέας Μάκρης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου, θα δείξουν στα παιδιά, πως σχεδιάζουμε και δημιουργούμε ένα κήπο με εσπεριδοειδή.

 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Β (χωρισμένη σε τέσσερεις διαφορετικές γωνιές)

  • Πρώτη Γωνιά: Τεχνική Κοσμηματοποιίας. Η Κωνσταντίνα Χρονοπούλου, μαθήτρια της Γ Γυμνασίου, ταλαντούχα σχεδιάστρια και κατασκευάστρια κοσμημάτων, θα δείξει στους συμμετέχοντες πως να φτιάξουν τα δικά τους κοσμήματα. με σύρμα και χάντρες
  •  Δεύτερη Γωνιά: Τεχνική στο Βελονάκι. Κυρίες από το Σύλλογο Μακρηνών Λιβισιανών θα δείξουν στους συμμετέχοντες πως μπορούν να αποδώσουν την παραδοσιακή τέχνη με ένα πιο μοντέρνο τρόπο, φτιάχνοντας αξεσουάρ -όπως χειροποίητες τσάντες.
  •  Τρίτη Γωνιά: Ιδέες και Δημιουργίες για χειροτεχνίες όπου η Εφη Αλεξάνδρου από το Σύλλογο ΑποΔραση- Πολυχώρος Έκφρασης και Δημιουργίας θα δείξει στους συμμετέχοντες πως μπορούν να δημιουργήσουν μικρά έργα τέχνης -όπως Βραχιολάκια Μακραμέ.
  •  Τέταρτη Γωνιά: Τεχνική στις Βελόνες. Κυρίες από το Σύλλογο Μακρηνών Λιβισιανών θα δείξουν στους συμμετέχοντες απλά σχέδια που μπορούν να ομορφύνουν την καθημερινότητα τους, όπως κασκόλ, εσάρπες, θήκες κινητών.

Στόχος κι αυτού του εργαστηρίου είναι να δημιουργηθούν γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο γενιές.

 

 

 

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή