«Branding – The City of Marathon»: Μία σπουδαία ημερίδα για τον Μαραθώνα - Δείτε την ημερίδα LIVE

Η κατανόηση της αξίας ενός σχεδίου μάρκετινγκ  και branding για την πόλη είναι το θέμα της ημερίδας με τίτλο «City Branding – Μαραθώνας – 2017» 

Η ενδυνάμωση της συναντίληψης μεταξύ των αρχών της πόλης του Μαραθώνα και των κατοίκων της σχετικά με τις βασικές αξίες και την ταυτότητά της, καθώς και η κατανόηση της αξίας ενός σχεδίου μάρκετινγκ  και branding για την πόλη είναι το θέμα της ημερίδας με τίτλο «City Branding – Μαραθώνας – 2017» που διεξάγεται την Παρασκευή στο αμφιθέατρο Golden Coast, στο Μαραθώνα.

Στη σημερινή εποχή καθίσταται επιτακτική ανάγκη οι πόλεις να αναζητούν νέους τρόπους να αναπτυχθούν και να γίνουν ανταγωνιστικές, προβάλλοντας κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα που ήδη έχουν και τις καθιστούν μοναδικές, αλλά και δημιουργούν για τον σκοπό αυτό.

Το μάρκετινγκ πόλης και η διαδικασία branding είναι σημαντικά εργαλεία που προσανατολίζουν τα αρμόδια άτομα και φορείς προς την κατεύθυνση της ορθολογικής και βιώσιμης ανάπτυξη της πόλης.  
Πολλές πόλεις στο εξωτερικό εδώ και χρόνια, αλλά τελευταία και στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να δημιουργούν την εικόνα τους και να την διαχειρίζονται εποικοδομητικά, στοχεύοντας στην προσέλκυση περισσότερων: α) επενδύσεων, β) επιχειρήσεων, γ) ανθρώπων που θα εργάζονται στις επιχειρήσεις αυτές, δ) ανθρώπων που θα επιλέξουν την πόλη ως τόπο διαμονής και ε) τουριστών. 

Η επιτυχία ενός σχεδίου μάρκετινγκ και branding εξαρτάται κατά πολύ από τον προσδιορισμό των θετικών ειδικών (λειτουργικών και μη) χαρακτηριστικών της πόλης, στα οποία περιλαμβάνονται η ιστορία της, η γενική της εμφάνιση, η αρχιτεκτονική της, τα αξιοθέατά της, τα δημογραφικά της στοιχεία, οι οικονομικές της δυνατότητες, η διακυβέρνησή της, η αίσθηση που έχουν οι κάτοικοι για την πόλη τους και ο βαθμός συναντίληψης που έχουν οι αρχές της πόλης και οι κάτοικοί της σχετικά με τις βασικές αξίες και την ταυτότητα της πόλης. 

Ο Μαραθώνας είναι μία ιστορική πόλη, με πολλά στοιχεία που την καθιστούν μοναδική, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τα στοιχεία αυτά για την ανάπτυξή της. 

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και ομιλητές θα είναι οι εξής: Νικος Χατζηκωνσταντής CEO D.G.W. Travel «Timothy’s Family», Παναγιώτης Δημάκος - Α΄ Αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου της Αθήνας, Αλέξης Δέφνερ, καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Νίκος Καραχάλης, Επιστημονικός Συνεργάτης Εργαστηρίου  Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας & Πολιτικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τάσος Οικονομόπουλος - καθηγητής Α.Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, Μέλος Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Μαραθώνος,  Γιάννης Παπαδάτος - Επικ. Καθηγ. Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ, Γιώργος Βαβουρανάκης- Επικ. Καθηγ. Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ, Μάρλεν Μούλιου - Λέκτορας Μουσειολογίας, Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ, Γιάννης Κουζάκος - Μαθηματικός, Ιδρυτής & Μέτοχος Εκπ. Ομίλου Κέντρων Μελέτης & Δημιουργικής Απασχόλησης “Study Lab", Μαρία Ρούση - Φυσικός, Φροντιστής, Ιδρυτής & Μέτοχος Εκπαιδευτικού Ομίλου “Προοπτική”,  Σπύρος Ζαγάρης - Πρέσβης της Φλόγας του Μαραθωνίου Δρόμου, Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου της Αθήνας”, Δημήτρης Τριανταφυλλίδης - International Branding Consultant, Μιλτιάδης Λάζογλου- Δρ., Πολεοδόμος – Χωροτάκτης, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, Μάνος Καβαρνός - Οικονομολόγος, Διευθυντής Μάρκετινγκ ΕΤΕΑΝ, Κωστής Μοχιανάκης - Διευθυντής Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής Δήμου Ηρακλείου, Διαχειριστής του blog “citybranding.gr", Αυγή Περσίδη Βαλλερά - Σύμβουλος Ανάπτυξης στον Τουρισμό, Νέλλα Γκόλαντα - Γλύπτης Αστικού Τοπίου Μεγάλης Κλίμακας, Δήμητρα Καβαρνού - Dr., Senior Research Associate at the department of Land Economy of Cambridge University 

Την ημερίδα διοργανώνει το γραφείο γενικού τουρισμού D.G.W. Travel «Timothy’s Family» υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού, καθώς και του Δήμου Μαραθώνα.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή