Συνάντηση Στέργιου Τσίρκα με τον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου για την μεταφορά της έδρας του ΕΦΚΑ Ραφήνας

Συνάντηση του κ. Στέργιου Τσίρκα με τον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου για την μεταφορά της έδρας του ΕΦΚΑ Ραφήνας στον Άγιο Στέφανο και τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί στους πολίτες του Δήμου Μαραθώνα.

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα “Ενωμένη Πολιτεία” κ. Στέργιος Τσίρκας με τον βουλευτή κ. Βασίλη Οικονόμου υπεύθυνο Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο Μαραθώνα. μεταξύ των οποίων πρωτοστατούσε και το φλέγον ζήτημα της μεταφοράς των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) για τους πολίτες του δήμου Μαραθώνα στον Αγ. Στέφανο.
Όπως ήδη έχουμε γράψει ο κ. Στέργιος Τσίρκας είχε θέσει ως εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της μεταφοράς έδρας του ΕΦΚΑ στον Αγ. Στέφανο στο Δ.Σ. της 11ης Ιουλίου 2017, ζητώντας να παρθεί απόφαση ώστε η έδρα να παραμείνει στον ΕΦΚΑ Ραφήνας, όπως μέχρι τώρα ισχύει. Αιτιολογώντας το αίτημά του σημείωνε την έλλειψη συγκοινωνιακής σύνδεσης με τον Αγ. Στέφανο και τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργούσε στους πολίτες η έλλειψη αυτή, ενώ η πρόσβαση στον ΕΦΚΑ Ραφήνας γίνεται απρόσκοπτα με τακτά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής.
Η πρόταση του κ. Στέργιου Τσίρκα πέρασε ομόφωνα, όπως κι η επιβράβευση προσέγγισης του βουλευτή Βασ. Οικονόμου για το εν λόγω θέμα, αφού ελάχιστες μέρες μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, ο βουλευτής κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή για το εν λόγω θέμα, με την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού να αναμένεται με ενδιαφέρον.

Ακολουθεί η ερώτηση του κ. Βασίλη Οικονόμου:
Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: Ζητάνε από τους πολίτες να πάνε στον Άγιο Στέφανο από τον Μαραθώνα χωρίς συγκοινωνία για τον ΕΦΚΑ !!!

Κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμαστε για το ίδιο ζήτημα που έχουμε θέσει στο Κοινοβούλιο και για άλλους δυο Δήμους (Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Α.Π.: 5734/19-5-17 και Σπάτων-Αρτέμιδας, 6447/16-6-17) και το οποίο αφορά το κλείσιμο των πρώην καταστημάτων ΙΚΑ, στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής.
Στο πλαίσιο του νέου Σχεδίου Οργανωτικής Δομής του Ε.Φ.Κ.Α. και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.: 1379/8.5.2017 επιστολή του Διοικητή του ΕΦΚΑ, τίθενται εμπόδια, ταλαιπωρώντας άσκοπα τους ασφαλισμένους πολίτες σε έναν ακόμα Δήμο, το Δήμο Μαραθώνα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόταση του σχεδίου Π.Δ προτείνεται ότι όλοι πλέον οι συναλλασσόμενοι του Δήμου Μαραθώνα θα εξυπηρετούνται από το ΕΦΚΑ Αγίου Στεφάνου Αττικής και όχι από το ΕΦΚΑ Ραφήνας όπου εξυπηρετούσε ικανοποιητικά τους πολίτες του συγκεκριμένου Δήμου για πολλά έτη.
Η συγκεκριμένη απόφαση, προκαλεί τις έντονες διαμαρτυρίες του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα καθώς μια τέτοια απόφαση είναι αντικειμενικά δύσκολη να υλοποιηθεί για τους κάτωθι λόγους:
α) Ο Δήμος Μαραθώνα δεν συνδέεται συγκοινωνιακά με τον Άγιο Στέφανο και η πρόσβαση αναγκαστικά θα γίνεται μόνο με ΙΧ ( με το ανάλογο κόστος για τους πολίτες).
β) Η μετάβαση γίνεται με υπεραστική συγκοινωνία μόνο μέσω Αθήνας.
Όπως αντιλαμβάνεστε αν υλοποιηθεί μια τέτοια απόφαση θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στους ασφαλισμένους, στους εργοδότες, στους επιχειρηματίες, στους συνταξιούχους και σε καμία περίπτωση η εξυπηρέτησή τους δεν θα καταστεί δυνατή. Ζητάμε ο Δήμος Μαραθώνα να συνεχίσει να εξυπηρετείται από το ΕΦΚΑ Ραφήνας όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια από της ιδρύσεως του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ραφήνας.
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
Με ποιο σκεπτικό και ποια «λογική» ελήφθη η σχετική απόφαση;
Για ποιο λόγο οι πολίτες του Δήμου Μαραθώνα πρέπει να υποστούν αυτήν την ταλαιπωρία, την ώρα που η συγκοινωνιακή σύνδεση με την πόλη του Αγίου Στεφάνου είναι ανύπαρκτη;

Ο ερωτών βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ.
Οικονόμου Βασίλης

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή