Δυναμικό ξεκίνημα από τη Νέα Μάκρη έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης Ευρωβουλευτής ΕΛΙΑΣ και Υποψήφιος Πρόεδρος για τον φορέα της Κεντροαριστεράς

Δυναμικό παρών έδωσαν μέλη και φίλοι της δημοκρατικής παράταξης, οι οποίοι θέλησαν να ακούσουν τις προτάσεις ενός νέου ανθρώπου που κατεβαίνει υποψήφιος για την θέση του Προέδρου της Κεντροαριστεράς, στο ξενοδοχείο Μάτι στη Νέα Μάκρη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε την ομιλία του για τα Ευρωπαϊκά ζητήματα τα οποία αφορούν άμεσα την Ελλάδα ενώ έριξε ευθύνες στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην σύνταξη φακέλου και αποστολή στοιχείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον σεισμό στην Κω και την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό χάνοντας, ως χώρα, σημαντικά κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών.

Μεταξύ άλλων ανέφερε στη συνέχεια: Χρειαζόμαστε Εθνική Στρατηγική για τα μεγάλα θέματα, και πολύ περισσότερο για τα οικονομικά, τα οποία είναι πιο πολύπλοκα.

Με εξέπληξε το γεγονός ότι δεν έκανε καμία ανακοίνωση η κυβέρνηση μετά την ομιλία του Γιούνκερ στην Ευρωβουλή όπου αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού ΔΝΤ βασισμένο στον μηχανισμό ESM. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υιοθέτηση νομοθεσίας που θα περιορίζει τον φορολογικό ανταγωνισμό μεταξύ των Κρατών και τη φοροαποφυγή των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων. Δεν αφορούν αυτά την Ελλάδα; Στον τουριστικό κλάδο τα μεγάλα συγκροτήματα υπογράφουν συμβόλαια στο εξωτερικό και τα έσοδα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο να δουλεύουν για μισθούς πείνας, και το κράτος να μην εισπράττει τα έσοδα που θα έπρεπε να εισπράξει.

Στόχος μου είναι να πείσω εκείνους και ιδιαίτερα τους νέους που θεωρούν ότι είναι πια μάταιη η ενασχόληση με τα κοινά.. Στο εξωτερικό βρίσκεται μία ακόμα Ελλάδα κυρίως νέων ανθρώπων που λόγω έλλειψης ευκαιριών στη χώρα αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιούνται οι νέοι δε θέλουν να επιστρέψουν, λόγωτης έλλειψης αξιοκρατίας στη χώρα μας.

Για το νέο εγχείρημα του φορέα της Κεντροαριστεράς: Πάμε να φτιάξουμε κάτι νέο. Οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία, με διαφάνεια για να δώσουμε πολιτική έκφραση στους πολίτες.

Το ζητούμενο είναι να πολιτικοποιηθεί η διαδικασία, να κατατεθούν προγραμματικές προτάσεις και θέσεις από όλους του υποψήφιους. Σέβομαι όλους του συνυποψήφιους μου θεωρώ ότι όλοι έχουν να προσφέρουν στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται επαναπατρισμού των απογοητευμένων πολιτών.

Το ζητούμενο είναι η δημιουργία μιας παράταξης που θα εκφράζει όλους: από τη γενιά των γονιών μας μέχρι και τη γενιά των παιδιών μας.

Να φτιάξουμε ένα αληθινά ανοιχτό κόμμα που προτεραιότητά θα είναι η προοπτική στον τόπο κ όχι προοπτική βολέματος στα στελέχη του.

Στη εκδήλωση παρευρέθηκαν αυτοδιοικητικοί τοπικοί και πολιτικοί παράγοντες, οι οποίοι άκουσαν με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Νίκου. Στο τέλος της ομιλίας, δόθηκε ο λόγος στους πολίτες και έγινε μια ουσιαστική συζήτηση, ενώ αρκετοί παριστάμενοι συνυπέγραψαν την υποψηφιότητά του Νίκου για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή