ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ: Για τα πρόσφατα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στους Δήμους Μαραθώνα και Πύργου

«Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές να αναλάβουν τις τεράστιες ευθύνες τους. Να μην “πετάνε το μπαλάκι” αλλού, ούτε να κρύβονται κάθε φορά πίσω από δήθεν ανθρώπινα λάθη. Να σταματήσουν τώρα το επαναλαμβανόμενο έγκλημα και να πάρουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων», επισημαίνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Λάρισας με αφορμή το θάνατο δύο ακόμη εργαζομένων στην καθαριότητα στους Δήμους Μαραθώνα και Πύργου Ηλείας, καλώντας «μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μας να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα για την υγιεινή και ασφάλειά μας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

Το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Άλλοι δυο νεκροί συνάδελφοί μας, εργάτες στην καθαριότητα, αυτή τη φορά στο Δήμο Μαραθώνα και στο Δήμο Πύργου Ηλείας, προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στους χώρους δουλειάς, που τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο και στους δήμους.

Αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας και της ανυπαρξίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Μόνο το τελευταίο 2μηνο μετράμε ήδη 7 νεκρούς εργάτες και εργάτριες στους δήμους της χώρας. Η κατάσταση με τα εργατικά ατυχήματα στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων είναι τραγική. Ο αριθμός είναι μεγάλος για να είναι τυχαίο.

Ο τραγικός αυτός απολογισμός είναι το βαρύ τίμημα που πληρώνουν με τη ζωή τους μόνιμοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας, απόρροια των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό -ειδικά στο χώρο της καθαριότητας- του ακατάλληλου και απαρχαιωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού, της ανυπαρξίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που κυριαρχούν, της επιβολής της 24ωρης λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών, που έχει κάνει καθεστώς τη νυχτερινή εργασία όχι μόνο των ανδρών, αλλά και των γυναικών, την εντατικοποίηση και την τρομοκρατία.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποδεχθούμε ως "κανονικότητα" ότι θα πηγαίνουμε για ένα κομμάτι ψωμί για δουλειά, θα παίζουμε κορόνα - γράμμα τη ζωή μας και θα κινδυνεύουμε να μη γυρίσουμε στο σπίτι μας, ενώ θα ξέρουμε ότι αύριο θα είμαστε άνεργοι. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μας να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα για την υγιεινή και ασφάλειά μας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Λάρισας καλεί την κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές να αναλάβουν τις τεράστιες ευθύνες τους. Να μην "πετάνε το μπαλάκι" αλλού, ούτε να κρύβονται κάθε φορά πίσω από δήθεν ανθρώπινα λάθη. Να σταματήσουν τώρα το επαναλαμβανόμενο έγκλημα και να πάρουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια και συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους». 

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή